Το συμβόλαιο με τον λαό τελείωσε, παραβιάστηκε, παραχαράχτηκε και πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων...
Το συμβόλαιο με τον λαό έχει παραβιαστεί γι’αυτό απαιτούνται εκλογές. Κανένας δεν ψήφισε ΔΝΤ. Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει όλα τα δεδομένα και καθιστά την κυβέρνηση παράνομη. Που πήγαν τα λεφτά που υποσχόταν προεκλογικά ο ΓΑΠ;
Πώς και γιατί χάθηκαν στα σπρεντς; Η κυβέρνηση λέει ότι φταίει η ΝΔ. Πολιτικές ευθύνες, όμως, αποδίδει ο λαός όχι η κυβέρνηση. Ο λαός καταψήφισε την κυβέρνηση Καραμανλή για τις προφανείς ευθύνες της.
Τώρα πρέπει άμεσα να κριθεί η νέα κυβέρνηση για την πρωτοφανή και καταστροφική διαχείριση της κρίσης που οδήγησε την χώρα μέσα σε λίγους μήνες στην χρεωκοπία. Ποιος φταίει για την χρεωκοπία μόνο ο λαός είναι αρμόδιος να κρίνει.
Έρχονται επώδυνες για την κοινωνία αλλαγές;
Ποιες και γιατί;
Τι θα εξυπηρετήσουν;
Τα θέματα αυτά πρέπει να τεθούν από τα κόμματα, να κριθούν από τον λαό, και μετά να εφαρμοστούν από καινούργια κυβέρνηση, έστω και αν είναι ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει να νοιώσει άμεσα και έντονα τη δυσαρέσκεια για τις εγκληματικές του ενέργειες, πρώτα από τους κομματικούς του οπαδούς. Παίζει ένα πολιτικό παιγνίδι παρόμοιο με πείραμα αντοχής υλικών, όπως τραβάμε ένα λάστιχο μέχρι να δούμε που δείχνει ότι σπάει.
Αν δεν υπάρξει αντίδραση το λάστιχο και θα σπάσει και θα πεταχτεί.
Επειδή το λάστιχο είναι η πατρίδα μας –και όχι η πατρίδα του- έχουμε καθήκον να επισπεύσουμε με κάθε μέσο την απομάκρυνσή του από την εξουσία. Κι αυτό θα γίνει πρώτα με την συνειδητοποίηση του πόσο επικίνδυνος είναι από τους δυνατόν περισσότερους.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να παγκοσμιοποιήσει το χρέος της χώρας και το επίτευγμα είναι σημαντικό επειδή όλα δείχνουν ότι είναι επιλογή! Όπως όμως και να έχει οι εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φανερώσουν πολλά.
Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε, δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τα σημερινά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες όλου του κόσμου. Αυτό δεν έγινε τυχαία...
Στα ιδιαίτερα «θετικά» για την κυβέρνηση είναι και το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην αρχή της τετραετίας. Κι έτσι έχει ικανό χρόνο να... αντιπαρέλθει και να επιχειρήσει ακόμη μία υφαρπαγή ψήφου των πολιτών, αφού ο χρόνος είναι σύμμαχός της, εκτός και εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να παραμείνει μέχρι τέλους... όλων μας!
Αν τώρα δούμε την κατάσταση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό με το χοντρό παζάρι που παίχτηκε γύρω από την αρχιτεκτονική των νέων δήμων, καταλήγουμε να πούμε ότι μέσω της νέας αρχιτεκτονικής η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει την πολιτική κυριαρχία της επόμενης δεκαετίας.
Ναι, η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει σχέδιο. Σχέδιο παραμονής πάση θυσίας στην εξουσία. Μία εξουσία που θα προστατεύσει (αλλά και θα προστατεύεται) τους πρωταγωνιστές της παράδοσης της χώρας σε δανειστές και τοκογλύφους.
Σχέδιο λαμπρό, που όμως δεν περιλαμβάνει τον λαό, παρά μόνο εκείνους που έκρυψαν συνειδητά και συνεχίζουν να κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους της κλοπής τεράστιων χρηματικών ποσών, επί σειρά ετών και δεκαετιών.
Η μεγάλη αλήθεια εδώ είναι ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο κι επειδή η πολιτική έχει διλήμματα, σημαντικό μερίδιο στη διαμόρφωση του νέου εκλογικού χάρτη θα διαδραματίσουν οι εκλογές στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση.
Κι αυτό επειδή οι τοπικές εκλογές καταφέρνουν να κινητοποιούν όλο το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό μιας περιοχής, δηλαδή έχουν θεσμική, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική επιρροή…
Και να ξαναγυρίσουμε στην επίκαιρη ρήση του Ανδρέα (που μόνο σ’αυτά ήταν άσσος! "Αν το Έθνος δεν εξαφανίσει το χρέος, το χρέος θα εξαφανίσει το Έθνος"... Είπατε τίποτε; Ποιός να το περίμενε πως ο γιός του θα εργαζόταν συστηματικά (με μερικά διαλείματα για ταξίδια, λίγο κανό και πολύ γυμναστική...) για να καταφέρει να ισοπεδώσει οτιδήποτε παρέλαβε όρθιο (κακό πράγμα η ιδεοληψία όταν ο ασθενής κατέχει θέση εξουσίας)...
Κι εσύ λαέ, κάθησε και κοίταζε. Αυτό σου το επιτρέπουν. Να καταλάβεις σου απαγορεύουν, γιατί φοβούνται τις... πέτρες...
kostasxan
Το Κ.Κ.Ε., οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες
-
Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες περιόδους της νεότερης
ελληνικής ιστορίας είναι αναμφίβολα τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
αλλά κα...
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου