Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ενώ οι κοπρίτες - "υπάλληλοι" της βουλής μένουν στο απυρόβλητο, ο Βενιζέλος μειώνει τις αποδοχές των στρατιωτικών.!

Τη βούληση να μην υπάρξει μείωση στα εισοδήματα των αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που με κίνδυνο τη ζωή τους υπερασπίζονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας εξέφρασε χθες ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιδόματος επικινδυνότητας των αξιωματικών σημαίνει αυτόματα και μείωση των πραγματικών αποδοχών των αξιωματικών, με το νέο φορολογικό σύστημα.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα ελέγξουν τι αποτελέσματα θα έχει αυτό, ώστε να αποκατασταθεί η ανταμοιβή που πρέπει να έχουν τα στελέχη των Ε.Δ. που είναι ιπτάμενα ή που εκτίθενται σε άλλους αυξημένους κινδύνους. Και το αντιμετωπίζει το υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ώστε να βρεθεί μία λύση να είναι δίκαιη η Πολιτεία απέναντι στους ανθρώπους που εκτίθενται σε κινδύνους για την προστασία της εθνικής ακεραιότητας.
Για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και αλλαγές, χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι "στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναληφθεί τους προσεχείς μήνες για τον Κώδικα Συντάξεων του Δημοσίου, όπου υπάγονται, θα ληφθούν υπόψη οι ειδικές διατάξεις που διέπουν το ασφαλιστικό τους, προσαρμοσμένες όμως στα δεδομένα της εποχής και στα τεκταινόμενα στους σύγχρονους στρατούς".
Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό θα προκύψουν μετά από τον νέο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών με την εφαρμογή της παράλληλης επετηρίδας.

1 comments:

  1. Την ώρα που χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι “βάζουν πλάτη” για τη σωτηρία της χώρας με περικοπές μισθών, επιδομάτων ακόμα και συντάξεων, κάποιοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν όχι απλά ολόκληρους τους μισθούς τους, αλλά απολαμβάνουν και τον 14ο μισθό, τον 15ο μισθό, αλλά και σε τέτοια συγκυρία και τον 16ο μισθό... .

    Ο λόγος για τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι μέσα σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση εξακολουθούν να λαμβάνουν 16 μισθούς ετησίως, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μισθωτοί παίρνουν 14 μισθούς και αυτούς με πολλές περικοπές.

    Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι του δημοσίου που απολαμβάνουν ένα ειδικό μισθολογικό καθεστώς και παρά το γεγονός ότι υπάηρξαν μερικές περικοπές όπως σε έξοδα μετακίνησης, οι προκλητικοί 15ος και 16ος μισθός παραμένουν ως έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή