Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Νέο μήνυμα Σαμαρά.!

"Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σ' αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι", διεμήνυσε εκ νέου από τη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη.
"Δικαστής δεν είμαι. Είμαι πολιτικός. Και μάλιστα με εξέλεξαν 800 χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας -εκλογή κινηματικού χαρακτήρα και με εντολή απερίφραστη: Άλλαξέ τα όλα. Αυτή είναι ξεκάθαρη εντολή κάθαρσης", τόνισε.
"Εγώ δεν θα απολογηθώ για κανένα. Αλλά δεν θα μιλάμε μόνο για το παρελθόν. Δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν. Ξεκαθαρίζουμε το παρελθόν. Και στρεφόμαστε μπροστά: Στο σήμερα, που παλεύουμε για να ανορθώσουμε τη χώρα. Και στο αύριο, που μαζί θα ξανακτίσουμε τη χώρα", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τον μηχανισμό της ευρω-βοήθειας, λέγοντας "συνιστούμε περίσκεψη".
"Δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα. Η ισορροπία αποφάσεων και αγορών δεν έχει ακόμη φανεί", επισήμανε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μίλησε και για την υποβάθμιση από τον διεθνή οίκο Fitch: "Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που επιβάλλει περίσκεψη, όχι πανηγυρισμούς".
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "με τις απίστευτες γκάφες του, με την αναβλητικότητά του, με τους ερασιτεχνισμούς του, τις αντιφατικές κινήσεις του μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, που είναι πολύ χειρότερη. Το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μετατρέψει την κρίση ελλείμματος σε ξεχωριστή, μόνο για την Ελλάδα και πολύ βαριά, κρίση δημοσίου δανεισμού. Επί Νέας Δημοκρατίας κάθε προσπάθεια να ληφθεί μέτρο για την αντιμετώπιση της κρίσης αντιμετωπιζόταν με απόλυτη άρνηση και καταγγελία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, που βρισκόταν τότε στην αντιπολίτευση. Επί ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στηρίξαμε τα απαραίτητα μέτρα, αλλά το παροτρύναμε να τα πάρει μιαν ώρα αρχύτερα", σημείωσε.
"Σε ένα μόνο είχε δίκιο το ΠΑΣΟΚ: Στον…Τιτανικό. Μόνο που Τιτανικός δεν είναι η ελληνική οικονομία. Είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:
"Επί Νέας Δημοκρατίας έγιναν σφάλματα, υπήρξαν παραλείψεις, αλλά "βαθειά λαρύγγια" δεν είχαμε να πλήττουν την αξιοπιστία της Ελλάδας και να διευκολύνουν τις επιθέσεις των κερδοσκόπων".
Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε δέκα στρατηγικές κατευθύνσεις για την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας και του αγροτικού τομέα. Το κόμμα του πιστεύει σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή, με το κράτος να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα και όχι να συνεισφέρει στη φτώχεια των αγροτών.
Θέλει τους παραγωγούς υπερήφανους, τον αγροτικό κόσμο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης, όχι κομπάρσο.
nooz

1 comments:

  1. κομπάρσος στο θέατρο του ξεπουλήματος είναι ο ίδιος ο Σαμαράς.
    Ένας Αχρηστος Διακοσμητικός Συνέταιρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή