Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στη Βαγδάτη

Πολλές πρεσβείες, κυρίως αυτές της Αιγύπτου και του Ιράν, αποτέλεσαν στόχο τριών βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, από τις οποίες τουλάχιστον 30 (κατ’ άλλους 50) άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 224 τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού επιτελείου της Βαγδάτης.
"Οι επιθέσεις είναι χτυπήματα αυτοκτονίας κατά των πρεσβειών του Ιράν και της Αιγύπτου", τόνισε ο Κάσεμ Άττα, ο οποίος πρόσθεσε πως η τρίτη επίθεση πραγματοποιήθηκε "σε μία διασταύρωση κοντά στις πρεσβείες της Γερμανίας και της Συρίας". Ο υπεύθυνος της ιρανικής πρεσβείας Καζέμ Σέϊχ Φορουτάν τόνισε στο ιρανικό πρακτορείο Fars πως "κανείς εργαζόμενος στην είσοδο δεν επλήγη από την επίθεση", αλλά πως το κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία "υπέστη σοβαρές ζημιές".
Ο ίδιος απέδωσε τις επιθέσεις σε "εχθρούς των δύο εθνών (του Ιράκ και του Ιράν)".
Σύμφωνα με ανακοινωθέν του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ από την έκρηξη βρήκαν τον θάνατο ένας ιρακινός υπεύθυνος της ασφάλειας της πρεσβείας και "ένας αριθμός από μέλη της φρουράς".
Τέσσερις Αιγύπτιοι επλήγησαν επίσης, όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά.
Το κτίριο της πρεσβείας υπέστη ζημιές, μολαταύτα ο πρέσβης "είναι καλά και θα συνεχίσει το έργο του κανονικά", τόνισε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ Χοσάμ Ζάκι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου