Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η νέα ...μεταπολίτευση.!

Συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης.!


Δευτέρα 10 Μαϊου 2010.
Μια ημέρα που θα πρέπει, κατά την άποψή μας, να μείνει στην Ιστορία. Να είναι, όπως έμεινε στην Ιστορία η 24ηΙουλίου, η μέρα της νέας μεταπολίτευσης. Η μέρα κατά την οποία οι πολιτικοί θα αποδείξουν ότι ακούνε τη φωνή του λαού. Του λαού που έχει εξοργισθεί με το έργο που παρήχθη τα τελευταία 35 χρόνια και ψάχνει με αγωνία να βρει νέα στηρίγματα. Του λαού που φυσικά γνωρίζει καλά ότι αυτά θα τα βρει μόνο στο αστικό δημοκρατικό καθεστώς, στο υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς ό,τι άλλο… «υπήρξε» τον 20ό αιώνα απέτυχε οικτρά.
Γι΄αυτό θα πρέπει να λάβουν μεγάλες αποφάσεις οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στη σημερινή σύσκεψη. Θα πρέπει να αποδεχθούν ότι όσοι εκλέγονται με την ψήφο του ελληνικού λαού δεν «έχουν την κότα που κάνει το χρυσό αβγό» αλλά είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας με όλους τους υπόλοιπους. Οποιος, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι έχει κλέψει θα οδηγείται στη φυλακή. Οποιος αποκαλύπτεται ότι δωροδοκήθηκε θα πρέπει να διαπομπεύεται και να καταλήγει σπίτι του. Οι υπόλοιποι, πλην των 300, δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού στους οποίους εφαρμόζονται άλλοι νόμοι.
Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω από όλα διαφάνεια και καθαρές σχέσεις. Θα πρέπει να συναποφασισθούν οι τομές που θα οδηγήσουν στην επόμενη μέρα τη χώρα. Οι τομές που θα αποδείξουν ότι οι πολιτικοί λογαριάζουν πάνω από όλα τη νέα γενιά. Τους νεαρούς Ελληνες, που σκέπτονται μήπως είναι προτιμότερο να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Οσο πιο γρήγορα αντιληφθούν όλοι ότι η μικροπολιτική έχει πεθάνει μαζί με την 35ετία τόσο το καλύτερο για όλους μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου