Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τον έπιασαν οι ...ντροπές τον Πάγκαλο.!

Δεν μπορούσε να υπάρξει ένα τέτοιο γεγονός όπως η επίσκεψη στην Ελλάδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να ακουστούν οι συνήθεις γραφικές ατάκες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο:
"Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στην ομιλία του στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ.
"Ξέρω, ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα".
Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να ασκηθεί σοβαρή κριτική σε αυτά που λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ούτε αξίζει. Για πολιτικούς που αποδεδειγμένα έχουν εκστομίσει φράσεις όπως "Να φυσήξει και να πάρει ο αέρας την σημαία για να ησυχάσουμε" η Ιστορία έχει το πρώτο λόγο.
Απλώς να του υπενθυμίσουμε τις υπογραφές που έβαζε στα ΚΥΣΕΑ της κυβέρνησης Σημίτη για το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ετών 1998-2003.
Δεν ξέρουμε αν αισθανόταν "ντροπή" όταν συνηγορούσε, τότε, υπέρ συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Ε;
defencenet

2 comments:

  1. Φίλοι, το πρόβλημα του Πάγκαλου είναι πανομοιότυπο με του αγριόχοιρου βαγγέλη στο ΥΕΘΑ.
    Μέσα στη σκοτοδύνη που του δημιουργείται, επειδή παρόλες τις προσπάθειες δεν ρυθμίζεται το πρόβλημα υγείας του, μπλέκει τις βούρτσες με τις οδοντόκρεμες.
    Αλλιώς θα καταλάβαινε πολύ καλά ότι εμείς ως Έλληνες έχουμε την δυστυχία να είμαστε δίπλα σε κακούς γείτονες. Δεν είμαστε ούτε Ελβετοί ούτε Βέλγοι για να μην εξοπλιζόμαστε.
    Σε αντίθεση μ' εμάς ο κακός γείτονας δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, με τους τεράστιους εξοπλισμούς που κάνει, αλλά εμφανίζεται και ως ισχυρή περιφερειακή δύναμη, δείχνοντας ότι μπορεί να προκαλέσει πλήγματα σε αντίπαλο, σε όλη την έκταση της εγγύς και μέσης ανατολής.
    Κατά τα άλλα καιρός είναι ο κόσμος του υπολοίπου Αττικής να στείλει μόνιμα στο σπίτι του τον εν λόγω κοιλιόδουλο. Δεν είναι αρπακτικό σαν κάποιους άλλους, αλλά μάλλον η μυαλοθήκη του πλέον είναι κενή περιεχομένου.

    ΦιτυλαΝαύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. W MEGALE TRAGOUDISTA AFOU KATEDWSES TON OTSALAN IRTHE I WRA NA POULISEIS KAI MAS SKLAVOUS, OI SYMPATRIWTES SOU OI SOULIOTES EPESAN APO TOUS VRAXOUS

    I despw kanei polemo me nyfes kai m aggonia, mana egw sklava den ginomai oute twn toyrkwn oute tvn arvanitwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή