Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ποιοι φταίνε για το δημόσιο χρέος

Ποιές ήταν οι ελληνικές κυβερνήσεις που εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος από την μεταπολίτευση και μετά, και ποιές αυτές που το μείωσαν;
Μια ενδιαφέρουσα εικόνα που αξίζει όσο χίλιες λέξεις.
Λαμβανομένων υπ' όψιν και παρατηρώντας ότι :
- Ο θείος του Κωστάκη και ιδρυτής της ΝΔ, είχε τελείως άλλη άποψη γιά το ΔΧ.
- Ο Ανδρέας με την απλοχεριά του και το γνωστό "Τσοβόλα δώστα όλα" μεγάλωσε επικίνδυνα την γωνία κλίσης-ρυθμό αύξησης-της γραμμής του Δ.Χ και ο Μητσοτάκης συνέχισε, στρέφοντας όμως την ροή του χρήματος, προς άλλες "ύποπτες" κατευθύνσεις.
- Την περίδο Σημίτη και την αρχική διακυβέρνηση της ΝΔ που έχουμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, το Δ.Χ σαν ποσοστό του ΑΕΠ έπεφτε, επιπρόσθετα δε γιατί ο Αλογοσκούφης, όπως είναι γνωστό, αναθεώρησε-αύξησε τεχνητά- το ΑΕΠ.
- Την δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, η αλογοσκούφιος -και των επιγόνων του- κλίση της γραμμής του Δ.Χ , είναι ίδια με την μητσοτάκιο !
- Τώρα το αν ο Καραμανλής και οι άλλοι αρχηγοί γνώριζαν ή όχι την κατάσταση, προς το παρόν δεν το ξέρουμε και ίσως δεν το μάθουμε ποτέ.
Κάντε "κλικ" στον πίνακα για πλήρες μέγεθος.
capital

2 comments:

  1. Η χρεωκοπία είναι δεδομενη. Ας κινηθούμε λοιπόν με αυτό το δεδομένο. Αντί να χρεωκοπήσομε με την θηλειά του ΔΝΤ περασμένη στον λαιμό, ας πέσομε ηρωικά όπως ο Ολύμπιος Γεωργάκης. Ας ακολουθήσομε το παραδειγμα της Ονδούρας, και ας ξεκινήσομε από το μηδέν. Ας κληθεί ο λαός να συμπράξει σε ομάδες σωτηρίας για την παραγωγή των βασικών αγαθών, χωρίς την χρήση των καπιταλιστικών αρχών, και ας δώσουμε τον αγώνα τον καλό για την ανάταξη της πατρίδας. Ας δηλώσουμε σε όλους αυτούς που δόλια μας χρέωναν όλα αυτά τα χρόνια, σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους, ότι δεν πληρώνουμε. να τα εισπράξουν από αυτούς που τα δανείστηκαν. Είμαστε μια υπερπλούσια χώρα, την οποία και επωφθαλμιούν. Ενας στοιχειώδης εθνικός συντονισμός, και σε δύο το πολύ χρόνια θα έχομε γίνει το πλουσιότερο κράτος στην γή. Προϋπόθεση είναι βέβαια να καθαρίσει ο τόπος από τους δοσίλογους που κυβέρνησαν τα τελευταία 45 χρόνια. Αυτό σημαίνει συνοπτικές διαδικασίες και έσχατες ποινές άμεσα εκτελεστέες. Οπως εξυπακούεται, μιλάμε για επαναστατικές διαδικασίες. Τέτοιες διαδικασίες μπορούν να ενεργοποιήσουν ή οι κομμουνιστές, στέλνοντας στον καιάδα την χώρα, ή ο στρατός σαν φυσικός μηχανισμός άμυνας του ίδιου του λαού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο στρατός έχει δημοσιοϋπαλληλοποιηθεί και κομματικοποιηθεί σε μαγάλο βαθμό, αλλά επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μηχανισμοί που ενεργοποιούνται σε περιόδους κρίσης, επαναφέρουν τον στρατό σε χρόνο μηδέν. Απλά επειδή είναι η προέκταση του λαού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα μεγαλουργεί όταν έχει στρατηγούς στο τιμόνι και όχι απόφοιτους πράκτορες αμερικάνικων πανεπιστημίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή