Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ποιοί φταίνε για το αίμα των αθώων;

Η τραγικότητα των χθεσινών επεισοδίων δεν σταματά στους τρεις νεκρούς. Οσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο είναι, δυστυχώς, πραγματικό, διότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ύπαρξης της "δημοκρατίας" που ξέραμε μέχρι χθες και πιθανότατα εκτροπές πάσης φύσεως που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο περισσότερες ζωές και το σύνολο των δικαιωμάτων μας.
Το είπε και ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή χωρίς να συνειδητοποιεί τι ακριβώς είπε.
"Η βία φέρνει βία", δήλωσε.
Ποιος άρχισε τη βία;
Εκείνος που βίασε την έννοια της λαϊκής εντολής, υπεξαιρώντας την και παραμορφώνοντάς την.
Εκείνος που οδήγησε ένα λαό στην απόγνωση, αρχίζοντας την επιβολή υπεξαίρεσης εισοδήματος στους φτωχότερους και τους πιο αδύναμους, στους συνταξιούχους και τους πελάτες του πολιτικού συστήματος, τους δημοσίους υπαλλήλους για να συνεχίσει με την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των πιο αδύναμων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Εκείνος που φούντωσε τη λαϊκή οργή και την έκανε ανεξέλεγκτη και δολοφονική. Το αίμα των δολοφονημένων εργαζομένων στην Τράπεζα δεν χύθηκε μόνον από τους φυσικούς αυτουργούς με τις κουκούλες.
Χύθηκε και με ευθύνη εκείνων που χωρίς κουκούλες, με γραβάτες και ξεδιάντροπα, φούντωσαν τη λαϊκή οργή.
Με ευθύνη εκείνων που έχουν τη λαϊκή εντολή να προστατεύουν το πολίτευμα και αρνούνται να ψάξουν για τους παρακρατικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας που δολοφονούν για να τρομοκρατήσουν τον απεγνωσμένο λαό, ώστε ν’ αποδεχθεί την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας από τα πολιτικά αφεντικά του συστήματος.
Αρκεί κάποιος να θυμηθεί ότι η γερμανική Βουλή κάηκε από τους εθνικοσοσια-ληστές του Χίτλερ και όχι από αναρχικούς.
Ότι ο εμπρησμός του κτιρίου του ΣΔΟΕ, και μάλιστα από τον 4ο όροφο και σε απομακρυσμένη περιοχή από τα επεισόδια, βοηθάει μόνον εκείνους που είχαν να κερδίσουν από πιθανά αρχεία που καταστρέφονται και κανέναν απλό πολίτη.
Ότι η επιλογή του VAN του τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου δεν μπορεί να είναι τυχαία, ούτε να προέρχεται από απλούς εξεγερμένους πολίτες, αντιεξουσιαστές ή μη.
Κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν τουρκικές ανθελληνικές εμμονές και διεθνείς ανθελληνικές φοβίες.
Ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν πάντα την ίδια προέλευση. Άλλοτε μπορεί να είναι βάνδαλοι, άλλοτε τρελαμένοι αντιεξουσιαστές και άλλοτε προβοκάτορες με σχέδιο και ενίσχυση από αντιδημοκρατικούς μηχανισμούς.
Ας ξυπνήσουμε κάποτε και ας αφήσουμε τα ξύλινα επιχειρήματα μόνο στους πολιτικούς.
Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

2 comments:

  1. Όλο το άρθρο είναι από ανούσιο έως προβοκατόρικα βλακώδες.

    Καμμία αναφορά στις ευθύνες της αριστεράς. Καμμία αναφορά στις ευθύνες αυτού του πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε και ανέχθηκε την πλήρη ασυδοσία και αποθράσυνση του ΣΥΡΙΖΑ και των αναρχικών.

    Το σχόλιο για το τουρκικό VAN είναι ανόητο και δείχνει να έχει γραφεί από άτομο με τη κλασσική ραγιαδίστικη νοοτροπία.

    Τα πράγματα είναι απλά οι ανίδεοι Τούρκοι δεν υποπτεύονταν ότι ο Κοεν-τζόγλου (αυτοτιτλοφορείται Χρυσοχοίδης) θα άφηνε να διαλυθεί τελείως η Αθήνα. Νόμιζαν (συνηθισμένοι από τη χώρα τους) πως θα υπάρχει αστυνόμευση. Πλησίασαν αρκετά λοιπόν τους διαδηλωτές οι οποίοι είδαν τηλεοπτικό συνεργείο και ρίξανε τις μολότωφ ως φυσική αντίδραση...

    Αυτά περί "αντιτουρκικών εμμονών" είναι ραγιαδίστικες αρλούμπες. Οι Τούρκοι επιβουλεύονται ελληνικό έδαφος και μας μισούν είτε καίμε τα Van τους είτε όχι. Πάψτε πια να γράφετε ότι σας κατέβει...


    Το Ραίχσταγκ ουδέποτε κάηκε από τους Ναζί. Η θεωρία αυτή έχει καταρριφθεί ιστορικά πλέον λόγω έλλειψης στοιχείων και υποστηρίζεται μόνο από μαρξιστές "ιστορικούς"-πολιτικούς προπαγανδιστές. Οι ναζί χρησιμοποίησαν τη φωτία βέβαια πως ώφελος τους.
    Αφήνω στην άκρη την παρομείωση του Ραίχσταγκ με τη δική μας κατάσταση. Είναι παντελώς ανυπόσταση και προφανώς εξυπηρετεί μόνο το να ξεχάσουμε τις ευθύνες της αριστεράς.

    Μιας αριστεράς που 36 χρόνια τώρα σκοτώνει, καίει, καταστρέφει, καταλύει τους νόμους, το Σύνταγμα και κάθε έννοια ευνομούμενης πολιτείας και ασφαλώς περηφανεύεται για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε bio.

    Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σας.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή