Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αισιόδοξο μήνυμα πολιτικής υπευθυνότητος.!

Επιτελους... Αντιπολιτευσις με ηθος.!

Από τον Ιάσωνα...

Ο λαικισμος της ΝΔ επεσε στο κενο, αφου βρεθηκε εστω ενας βουλευτης , η Ντορα Μπακογιαννη να ψηφιση θαρρετά υπερ των νεων μετρων επεξηγωντας με απολυτη καθαροτητα και αδιασειστα επιχειρηματα την επωδυνη αναγκη τους.
"...Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή …" ειπε η Ντορα και συνεχισε αμειλικτη..
"...Εκφραζω την λυπη μου για την απόφαση του κ. Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα...
...Στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δισ. ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει…"
Είναι προφανες, ότι η ενεργεια αυτή σηματοδοτει μια νεα αρχη στα πολιτικα δρωμενα, οπου νεες συμμαχιες προσωπων που θετουν την σωτηρια της πατριδος υπερανω πολιτικου κοστους, δεν θα διστασουν να συγκρουσθουν με τον φθηνο λαικισμο και την ψοφοδεη πολιτικη που εφερε την χωρα ουσιαστικα στην πτωχευσι και την καταρρευσι ανευ ορων.
Στον αντιποδα της μεστης πολιτικης πραξεως της Ντορας, η εκπροσωπησι του λαικισμου χρεωνεται στους τρεις βουλευτες της Κυβερνησεως που προτιμησαν να υποκριθουν τους ..."αγωνιστες" του λαου και της ..."ηθικης" και να δηλωσουν "παροντες" (!) αντι να υπερψηφισουν τα μετρα.
Αναλογα συναισθηματα Εθνικης υπερηφανειας προκαλεσε και η ομιλια του Κου Βοριδη σχετικως προς την επιλογη της δυσαρεστης αληθειας από το ευχαριστο ψευδος με την αναφορα του στην διαχρονικη πρωτιστη αξια της Πατριδος υπερανω ολων, θεων, προγονων γονεων, όπως η εννοια της Πατριδος οριοθετειται από τον Σωκρατη.
" ...Εν μειζονι μοιρα και παρα θεοις και παρ ανθρωποις τοις νουν εχουσι..."
Plato Phil. : Crito : Stephanus page 51, section a, line 9
Μικρες, κοντοφθαλμες, αναξιοπρεπεις και δειλες οι αποφασεις των αρχηγων των αντιστοιχων κομματων να διαγραψουν εκλεγμενους βουλευτες των, που αποδεικνυει την δυναστικη νοοτροπια που χαρακτηριζει τα δυο "μεγαλα" κομματα...
Οταν υποβιβαζουν τον εκλεγμενο βουλευτη σε αβουλο προβατο και πειθηνιο οργανο του ..."αλανθαστου (!) αρχηγου".
Όμως, ουτως ή αλλως, ο ελληνικος λαος ελαβε ένα αισοδοξο μηνυμα.
Μιας πραγματικής αλλαγης, ενος ηθους αντιπολιτευσεως και ηγετικης παρουσιας που θα οδηγησει σε ραγδαιες εξελιξεις επ ωφελεια των Ελληνων.

18 comments:

  1. Τωρα μπορει ανετα να ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ , την λυσσαλεα αμερικανοκινητη λυση ΑΥΝΑΝ, τις προσγειωσεις των 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ' αερογραμμων στην Κερκυρα, την αμερικανοκινητη λυσσαλεα αρνηση της στους ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ που θα προστατευαν ΕΣΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.. ας κατσει με την ΛΟΥΛΕ να τα λενε , ,ε τον ΣΚΥΛΑΚΑΚΑΚΗ που αφριζει γιατι εμποδιζουμε τα καημενα τα σκοπια να ενταχθουν στην ευρωπαικη οικογενεια, να διοριζει με ενα σκασμο λεφτα στο υπουργειο της (αιντε να ξαναδει τωρα) τον.....γιο της ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.. ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ - ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΑΨΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ - ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ ...και ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΟΥΝ με την οριστικη αποσυρση ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ - ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ...

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τους πρώην συνεργάτες των Γερμανών και μετέπειτα συνεργάτες των Αμερικανών και ύστερα ξανά συνεργάτες των Γερμανών (Siemens) μόνο στήριξη στη νέα κατοχή της χώρας μπορούσε να περιμένει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φεύγοντας να επιστρέψει τις μίζες της Siemens.
    Για την υγεία της δεν ανησυχώ διότι έχει κάνει το κομπόδεμά της.
    Επιτέλους ξεκαθάρισε η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον τρελαντώνη πολύ μεγάλος μάγκας.
    Καταψηφίζει τα μέτρα θέλει και τα λεφτά του ΔΝΤ απο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανάσταση στην παράταξη. Επιτέλους έκοψε την άγκυρα που την κράταγε καθηλωμένη Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες για την απαλλαγή από τον αμερικανόδουλο jeffry

    ΒΑΡΒΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι μεγάλη ντροπή η Ντόρα να ψηφίζει υπέρ των τόσο σκληρών και απάνθρωπων οικονομικών μέτρων ενάντια στο λαό.
    Δεν καταλαβαίνω τί προσπάθησε να κάνει. Προτιμάει να δώσει άλλοθι στο Γιωργάκη μόνο και μόνο για να βλάψει τον Αντώνη Σαμαρά; Δεν νοιάζεται εάν έτσι κάνει κακό στο ίδιο της το κόμμα; Δεν ξέρει ότι είναι αντιθεσμικό να μην λειτουργεί η αντιπολίτευση σε μία δημοκρατική χώρα;
    Είναι ξεφτίλα να θυσιάζεις τους κόπους και την προσπάθεια τόσων ανθρώπων μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες.
    Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι μωρή που πίστευε ότι θα μπορούσε ποτέ ο Σαμαράς να ακολουθήσει το Γιωργάκη στη σπίλωση του Κώστα Καραμανλή.
    Τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου.
    Ευτυχώς που ο Θεός φώτισε τους νεοδημοκράτες και δεν την έκαναν αρχηγό.
    Ευτυχώς που την τύφλωσε η μωροφιλοδοξία και αυτοκαταστράφηκε.
    Δεν θα μας λείψει.
    Εξάλλου το κέρδος μας είναι διπλό.
    Πρώτον, ξεφορτωθήκαμε ένα μόνιμο μπελά.
    Δεύτερο, εκεί που θα πάει μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, οπότε πάλι κέρδος θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδη ο Ιασων υμνει την Ντορα;
    Ουδεμια εκπληξις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβαζοντας τα ευγενικα σας σχολια πειθομαι ακομη περισσοτερο οτι η Ντορα δικαιως φορα παντελονια.

    Αψηφησε την κατακραυγη, το πολιτικο κοστος και υποστηριζει το σωστο, χωρις να ενδιαφερεται για την ψηφο των δυσσαρεστημενων για τα επωδυνα μετρα.Μετρα που επρεπε να εχουν λαβη οι ανικανοι και ψοφοδεις ανεπαγγελτοιπολιτικοι που τοσα χρονια κυβερνουσαν την Ελλαδα σκορπιζοντας λεφτα για να τους χειρικροτει ο αμοιρος και αφελης αυτος λαος..

    Βεβαιως και ουδεμια εκπληξις για τα
    καλοδεχουμενα και καλοπροαιρετα σχολια αυτα ..
    Ιασων
    Τα περι συνεργατων με γερμανους κλπ ισως οι ευαισθητοι αυτοι που τα παπαγαλιζουν καθε φοραπου η οικογενεια Μητσοτακη ακουγεται θα πρεπει να ψαξουν καλλιτερα τα αρχεια της σταζι, και του κρεμλινου για ναδουν ποιοι ησαν αληθως οι εισπρακτορες και πρακτορες, ενω το ευεγενες πασοκ που ομολογησε την εισπραξι απο τον "στρατηγο τσουκαταο θα επῥεπεπ ηδη να εχει επιστρεψει το ποσο της δωροδοκιας..
    Επισης να θυμηθουν την περιπτωσι της καταδικης της Αυριανης για σχετικο δημοσιευμα που παρεδεχθη οτι ητνα ψευδες,,

    Αναλογως οι σοσιαληστες κοι Τσοχατσοπουλος Παπαντωνιου Λαιωτης ομοιως οφειλουν να επιστερψουν την αμετρητη περιουσια που εκαναν με δημιουργικη εργασια ως βολευτες υπουργοι
    .Αλλα γι αυτους σιγην ιχθυος Η ΝτΟΡΑ μας ενοχλει χωρις να εχουμε ουδεμια αποδειξι παρα μονοι την εμπαθεια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και αρχικώς υποστηρικτής του Σαμαρά η ανικανότητα του ως πολιτικού άλλα και ως αρχηγού κόμματος αντιπολίτευσης με έχει εντυπωσιάσει.... (Ναι στα λεφτά όχι στο ΔΝΤ !?!?!?.. Που σε βρήκαμε ρε μεγάλε leader.. ??)

    Κακά τα ψέματα, ανεξαρτήτως του παρελθόντος η κίνηση της Ντόρας δείχνει πολιτικό ήθος και λογική. Πήρε μια δύσκολή απόφαση αναλαμβάνοντας πολιτικό ρίσκο με γνώμονα την κοινή λογική. Δεν λυπάμαι που φεύγει από την πολιτική γραμμή ενός ανικάνου πλέον κόμματος... Και από το πολίτικη σκηνή να φύγει πάλι δεν λυπάμαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι άξια συγχαρητηρίων για την κίνηση της.


    Δυστυχώς μόνο το ΛΑΟΣ έχει πλέον συνοχή και λογική στις θέσεις του σε αντίθεση με τη ΝΔ που αποτελείται απο καλοταισμένους βουλευτές, κομματόσκυλά & τυφλούς-βολεμένους υποστηρικτές.

    Και πάλι μπράβο στη Ντόρα Μπράβο στο ΛΑΟΣ και μια μεγάλη Μούντζα στον 'ηγέτη' της πλάκας Σαμαρά. (Έιναι 'αξιος' διάδοχος του επίσης ανίκανου Καραμανλή...)

    'Πρώην ψηφοφόρος ΝΔ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να αφήσω κι εδώ το παράπονο μου!
    Μπορούμε κάποτε, έστω απο δω και πέρα να συζητάμε κάτι και να ΜΗΝ το βλέπουμμε από την οπτική της σχέσης Σαμαρά-Μπακογιάννη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11¨12,
    Με τόσα ψέμματα που λές και με τόσους ύμνους για τη Θοδώρα είσαι σίγουρα πρασινοφρουρός.
    Δικαίωμά σου, βέβαια, κανένας δεν είναι τέλειος.
    Για την ιστορία (που ερμηνεύεις βέβαια πάντα με γνώμονα τη διάσωση εθνικού μας παραμυθά) σου θυμίζω ότι η Ν.Δ. δεν είπε όχι στη βοήθεια από το εξωτερικό, είπε όχι στην εμπλοκή του Δ.Ν.Τ. στη όλη διαδικασία.
    Εάν, πριν συμφωνήσει με τους ξένους, ο Γιωργάκης είχε πρώτα διαβουλεθεί με τον Αντώνη Σαμαρά τότε θα είχε ενδεχομένως το δικαίωμα να διαμαρτύρεται.
    Το έκανε;
    Δεν μπορείς όμως να διαπραγματεύεσαι ερήμην της γνώμης του άλλου και μετά να τον κατακρίνεις που δεν συμφωνεί μαζί σου.
    Κοινότυπα και απλά πράγματα, αλλά που να σε αφήσουν εσένα τα πράσινα φίλτρα να δείς καθαρά;
    Εδώ πληρώνεις τη βενζίνη 50% ακριβότερα από ότι την πλήρωνες πριν από 3 μήνες και πάλι δεν κατάλαβες ότι σε δούλεψε ο Γιωργάκης, υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις τα "ψιλά" γράμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο 'πρωην ψηφοφορο ΝΔ..'
    Προς 'μας δουλεύουν..'

    Δηλαδή όποιος διαφωνεί με τον Σαμαρά είναι πρασινοφρουρος? αυτη ακριβώς είναι και η λογική του 'κομματοσκυλου' ΝΔκρατη.

    Συγνώμη άλλα προτιμώ να σκέφτομαι. Η Δημοκρατία απαιτεί σκεπτόμενους πολίτες και όχι βολεμένους..διαφορετικά χρεοκοπούμε..

    Κακά τα ψέματά ο 'αρχηγός' είναι ανίκανος. Δεν έχει τη πολιτική δύναμη να επιλέξει τη λογική ροή και προτίμα τον δρόμο του λαϊκιστή που ακολούθησε ο προκάτοχος του. Συμφωνεί και ταυτόχρονα Διαφωνεί.. θέλει λεφτά αλλά δεν θέλει το ΔΝΤ.. Θέλει εξυγίανση άλλα όχι τα μέτρα.. κ.τ.λ.. Α ρε αρχηγάρα, καλά τα λες άλλα δεν ζούμε σε έναν 'absolut' κόσμο που καταναλώνει μόνο Vodka !!!
    Είσαι νοικοκύρης ή δεν είσαι ??

    Ο 'Αρχηγάρας' με την ανικανότητα του κατάφερε να φανεί ικανή η Ντόρα που έδειξε πολιτικό ήθος και λογική.. Εντυπωσιακή μλκια & φοβερός άθλος..

    Η ΝΔ για να γίνει πάλι κόμμα θα χρειαστεί μερικούς βουλευτές του ΛΑΟΣ που δεν φοβούνται να λένε τα πράγματά όπως είναι...

    'Πρώην ψηφοφόρος ΝΔ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρελλές δουλειές οι οδοντογιατροί της Αθήνας. Τα παληκάρια της ΠΟΛΑΝ βγάζουν δόντια και έχουν σαλτάρει από τον πόνο. Κλείσαν πόρτες και παράθυρα και χοροπηδάνε πάνω στο πτώμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Καλύτερη εξέλιξη για την Ντόρα δεν μπορούσε να υπάρξει.

    Νέο κόμμα για να έρθουν τα άξια στελέχη και να μείνουν μόνοι τους Καραμανλήδες και Σαμαράδες. Εχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ντόρα αντι να ζητήσει συγνώμη διότι είναι συνεπεύνη για την χρεοκοπία τησ χώρας εχει το θράσος να βγάζει γλωσσα και παρίστανε τον καλό στρατιώτη οκαλός στρατιώτης στα δύσκολα φαίνεται αγαπητή Ντόρα θα πρέπει όμως να παραδ'ωσεις όπλα πα
    λασκες και να πας στο καλό!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι έγινε ρε Δημήτρη πήρατε ΄τα μπλοκ σβάρνα όλα τα Ντοράκια? κάπως πρέπει να βγεί το μεροκάματο έτσι? Θα φάτε πολύ ξύλο.Δημοκρατικό ξύλο.Δοσίλογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρία Κατερίνα,

    παραμένω για μία ακόμη φορά φορά έκπληκτος από το βάθος της πολιτικής σας σκέψης. Μας διδάσκετε και παρακαλώ να μην σταματήσετε, έστω κι΄ αν σας κουράζουμε λίγο παραπάνω. Keep Walking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο στην Ντόρα και στους βουλευτές του ΛΑΟΣ!
    Ανεύθυνοι όσοι αντιδρούν χωρίς να αντιπροτείνουν λύσεις.
    Σωστός ο Ιάσων

    Ιφικράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή