Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

"Κεραυνοί" εκατέρωθεν από Σαμαρά - Μπακογιάννη

Πολεμικό τοπίο με συνεχείς μάχες φαίνεται να έχει μετατραπεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά να ανταλλάσσουν σκληρά πυρά αντιπαραθέσεων.
Μόλις χθες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ, κατηγόρησε ανοιχτά όσους συμμετείχαν στην απόφαση στήριξης της χώρας από το ΔΝΤ αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε λίγα... "εξαπτέρυγα" του κ. Παπανδρέου που μας έστειλαν στον Διεθνή Μηχανισμό Στήριξης,
Ουσιαστικά, μέσα από τα λόγια του δεν παραλείπει να φωτογραφίσει και την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σήμερα μάλιστα εξέδωσε μία επιστολή-καταπέλτη ως απάντηση στον αρχηγό της ΝΔ.
Ούσα πια στην ευρύτερη κοινοβουλευτική δύναμη ως ανεξάρτητη βουλευτής η πρώην Υπουργός Εξωτερικών δεν παραλείπει με την κάθε της προσεγμένη κίνηση να "πονηρεύει" και τους πιο αθώους για τις προθέσεις της...
Είναι για τους περισσότερους πια κάτι παραπάνω από βέβαιο, η τελική της πολιτική αντεπίθεση στον κ. Σαμαρά να είναι η δημιουργία ενός νέου κόμματος, πιθανότητα για την οποία είχαμε κάνει αναφορά στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα από τις πρώτες κιόλας ώρες της διαγραφής της.
Για αυτήν την πλέον... "ισχυρή πιθανότητα" δίνει μία γεύση και μέσω της σημερινής της επιστολής στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:
"...Ο κ.Σαμαράς με τη χθεσινή του ομιλία έκανε ένα ακόμη βήμα στην πορεία συρρίκνωσης της Νέας Δημοκρατίας από μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη σε απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης.
Αφού έχει πρώτα επιλέξει να επενδύσει με τη στάση του στη χρεοκοπία της πατρίδας τώρα αποκηρύσσει στην πράξη και το εύρος της ιδεολογίας της παράταξης.
Και τις μεν ύβρεις του για τη δική μου υπεύθυνη στάση τις αντιπαρέρχομαι, οφείλω όμως να επισημάνω την καταστρεπτική για την παράταξη πολιτική του που έχει ήδη οδηγήσει τους νεοδημοκράτες να εγκαταλείπουν μαζικά το κόμμα, όπως δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι έρευνες.
Πιστεύω όμως ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας, σ’ αυτή την κρίσιμη για την σωτηρία της χώρας στιγμή, απαιτούν να έχουν ρόλο και λόγο.
Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν απαθείς και αδρανείς αυτή την καταστρεπτική πορεία...".
Πλέον, δε μένει παρά να δούμε την αντίδραση της Ρηγίλλης αλλά και την έμπρακτη πολιτική στάση της "θιγμένης" αλλά και οργισμένης Ντόρας Μπακογιάννη απέναντι στο κόμμα το οποίο υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια που μετρά στην πολιτική σκηνή της χώρας.
stifora

1 comments:

  1. Το μόνο που μπορει τώρα πιά να "προσφέρει" στην Ελλάδα η κυρία Μητσοτάκη είναι να παρατείνει κατά λίγους μήνες το μαρτύριο της χώρας στα χέρια του Παπανδρέου.
    Αμφιβάλλω όμως ακόμη και γι' αυτό διότι τελικά αποδείχθηκε ότι τα προσωπικά της πάθη είναι πολύ πιό ισχυρά από το σεβασμό της προς τις δημοκρατικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας.
    Μετά την ήττα της έλεγε ότι θα είναι στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας και αμέσως έρχισε τον ανταρτοπόλεμο.
    Στην αρχή έλεγε ότι η Ν.Δ. δεν κάνει αρκετά δυναμική αντιπολίτευση. Όταν αγρίεψε ο Σαμαράς και κατήγγειλε τον Παπανδρέου, η κυρία Μητσοτάκη αποφάσισε ότι ο Παπανδρέου έχει δίκιο και ψήφισε Ναί στο Δ.Ν.Τ.
    Όταν λές και ξελές μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ποιόν να εμπνεύσει η ψηλή κυρία εκτός από λίγους γραφικούς της αυλής της;
    Είμαι βέβαιος ότι ο Κώστας Μητσοτάκης στενοχωριέται για την κατάσταση αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή