Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

17.000 την ημέρα για τηλέφωνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

1.024.000 ευρώ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ!

Τελικά απ' ότι φαίνεται στο Υπουργείο τα τηλέφωνα κυριολεκτικά έχουν πάρει... φωτιά.
Μετά τις αναφορές για τα ροζ και ακριβά τηλέφωνα που στοίχισαν 20 εκατομμύρια Ευρώ το ..."σπορ" από ότι φαίνεται δεν έχει τελειωμό και αποδεικνύεται περίτρανα ότι μόνο για δύο μήνες ο Έλληνας φορολογούμενος (Δεκέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010) πλήρωσε 1 εκατομμύριο και 24 χιλιάδες Ευρώ για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.
Καλό θα ήταν με τις πρόσφατες καταγγελίες, που καλώς έγιναν από την πολιτική ηγεσία να αναδειχθούν και αυτοί οι λογαριασμοί αλλά και κάποιοι άλλοι που πληρώθηκαν απο το Υπουργείο για ..."καφέδες".
Γιατί δεν είναι και λίγα εν μέσω κρίσης 17.000 Ευρώ την ημέρα για τηλέφωνα και ούτε μας απασχολεί εαν ξεπέρασε τον προυπολογισμό ή δεν τον ξεπέρασε.
Ούτε η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία δεν κάνει τέτοιους λογαρισμούς, ή στην καλύτερη εάν τους κάνει ο Διευθύνων, θα πρέπει να παρουσιάσει τζίρους εκατομμυρίων ή αλλιώς ..."πάει σπίτι" του.
Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας ανειδίκευτος εργαζόμενος στοιχίζει 1000 ευρώ τον μήνα (που δεν στοιχίζει) με αυτά τα χρήματα 510 εργαζόμενοι τον μήνα θα είχαν δουλειά δηλαδή και για τους δύο μήνες 1.020 οικογένειες θα είχαν ψωμί να φάνε.
Αυτή η οικονομία μπορεί να είναι μακριά απο την λογική των "μεγάλων δυνάμεων" που μας επιτηρούν αλλά είναι η λογική της απλής αριθμητικής.
Μήπως ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας να αφήσουν κανέναν λογαριασμό απλήρωτο μήπως και κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά σε ολόκληρο το δημόσιο την ώρα μάλιστα που ακόμη και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν τα "φθηνά" πακέτα, τις φραγές αλλά και τις δυνατότητες που δίνει το διαδίκτυο.
Άλλωστε ο Πρωθυπουργός με ένα laptop γυρίζει και καλά κάνει.
agroschannel
Κάντε "κλικ" για πλήρες μέγεθος

2 comments:

  1. ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ.ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΙ,ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση συζητά την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ σε Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι συνόδευαν τον Ταγίπ Ερντογάν, όταν αυτός επισκέφθηκε την Αθήνα.

    Πριν από δύο εβδομάδες η Αγροτική Τράπεζα κοινοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών ΖΩ-ΔΩ στα Ιωάννινα, που είναι θυγατρική της εταιρείας «Δωδώνη» και στη συνέχεια σειρά έχει η ίδια η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία, όπως φέρεται να έχει δηλώσει ο διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Η ΑΤΕ κατέχει το 67,8% της εταιρείας «Δωδώνη».

    Η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μπορεί να αποτραπεί αν οι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου καταθέσουν ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο στην ΑΤΕ, που να υποστηρίζεται από ένα φερέγγυο συνεταιριστικό σχήμα. Εχουν, ωστόσο, ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να το επιτύχουν, καθώς τους έχει δοθεί διορία έως τις 19 Σεπτεμβρίου, πριν ο μεγαλομέτοχος αναζητήσει άλλες λύσεις.

    Οι Ενώσεις Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, με κτηνοτρόφους των τριών νομών, είχαν μια πρώτη συνάντηση το Σάββατο για να καθορίσουν τις κινήσεις τους και αποφάσισαν ως πρώτη αντίδραση να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/07/blog-post_958.html#ixzz0tmXfDXuw

    ΑπάντησηΔιαγραφή