Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η απόγνωση δεν θέλει ..."επιστημονική" ανάλυση.!

Από ένα τηλεοπτικό κανάλι των Ιωαννίνων άκουσα χθες βράδυ μια είδηση που με συνετάραξε.

Από την αρχή του έτους (2010) περίπου 20 καταστήματα της οδού Αβέρωφ έβαλαν λουκέτο.
Για τους φίλους που ενδεχομένως - και φυσικό είναι - να μην γνωρίζουν την οδό Αβέρωφ, πρέπει να πούμε πως είναι η αντίστοιχη Ερμού των Αθηνών.
"...Δεν πατάει κουνούπι..." μού είπε φίλος καταστηματάρχης πριν λίγη ώρα.
"...Μέσα σε μια βδομάδα πούλησα μόνο μια γραβάτα. Τον προηγούμενο μήνα αναγκάσθηκα και απέλυσα με πόνο ψυχής δυο κορίτσια - υπαλλήλους και κρατάω το μαγαζί εγώ με την γυναίκα μου. Περιμένω τις καλοκαιρινές εκπτώσεις μπας και γίνει κάτι και αμέσως μετά, θα το κλείσω κι' εγώ..."
Είδα στα μάτια του την απόγνωση και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω την οργή μου. Εκδηλώθηκα. Έβρισα. Έβρισα πολύ χοντρά. Έβρισα αυτά τα ανεπάγγελτα τέρατα της πολιτικής, που τα τελευταία 35 χρόνια έχουν μάθει μόνο ένα πράγμα.
Να κλέβουν.!
Μόνο να κλέβουν, και κάποιοι άλλοι που κυβέρνησαν τη χώρα πριν απ' αυτούς πέθαναν στην ψάθα και πίσω από τα σίδερα.
Αλλά βλέπεις αυτοί ανήκαν - κατά τους κουλτουριάρηδες - στην ...καταραμένη χούντα που κατέστρεψε τον τόπο, ενώ σήμερα με την ...εκλεγμένη χούντα, ζούμε στιγμές ευημερίας.!!!
Ο φίλος καταστηματάρχης εμφανώς οργισμένος - και με το δίκιο του - μού είπε κατηγορηματικά πως ΔΕΝ πορόκειται να πει έστω και μια απλή "καλημέρα" σε κανέναν Έλληνα "πολιτικό".
Προχώρησε μάλιστα κι΄ένα βήμα παραπέρα...
"...Είμαι όλη μέρα μέσα στην πιάτσα. Από την οδό Αβέρωφ δεν τολμάει να περάσει πολιτκός. Το τί ακούω, δεν περιγράφεται με λόγια. Πριν από τις εκλογές οι πράσινοι βουλευτές του Νομού το παίζανε τζάμπα μάγκες, βγαίνανε δήθεν μπορστάρηδες και εμποδίζανε την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, επειδή το έργο το ξεκίνησε η δεξιά και σήμερα οι ίδιοι βουλευτές σφυρίζουν ...κλέφτικα. Τους σιχάθηκα. Και τι δεν θα 'δινα να ξανάβλεπα εκείνη την καταραμένη ..."χούντα" όπου είχα τρία καταστήματα και οκτώ υπαλλήλους..."
Πώς είπατε;...
gianniotis

2 comments:

  1. ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό Λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό
    Διακομετακομιστικό λιμάνι.
    Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό,θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας,όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής
    θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...
    Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην
    ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
    Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο
    το LPG
    Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη
    δεν θες;
    Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο,
    που τους “περισσεύει” από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ.Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε,προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων!
    Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"
    Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον προηγουμενο φιλο εχω να πω τα εξης:
    Το lpg ειναι μιγμα υδρογονανθρακων οπως και το πετρελαιο, απλα ειναι αεριο. Απο αποψη επικινδυνοτητας και ασφαλειας ισχυει ότι και για το υγραεριο, και απο αποψη ρυπανσης ότι για το πετρελαιο. Αυτο που εχει σχεση με τα παραπανω είναι
    1. Η ποιοτητα καυσης
    2. Προδιαγραφες μεταφορας, μεταγγισης και αποθηκευσης.
    Αν η αναφορα γινοταν σε αυτα τα δυο θα συμφωνουσα με τις οποιες ανησυχιες. Αλλα εδω μιλαμε για ολικη απορριψη σε μια περιοδο οικονομικης καταρρευσης. Αυτο ειναι πονηρο, η πολεμικη φυσικα εκπορευεται απο κυκλους θιγομενων συμφεροντων και τιποτα αλλο.
    Σκεψου μονο οτι το lpg χρησιμοποιειται για την κινηση των αυτοκινητων! Αρα ολο το σκεπτικο καταρρεει. Φυσικα σε ολη αυτη την ιστορια πρωτοστατει η μισελληνικη αριστερα, οι πειρατες της πολιτικης οικολογοι και πρασινα αλογα, η απροσωπη τοπικη κοινωνια δηλαδη καποιοι οικοπεδουχοι, καποιοι ψαραδες, καποια μκροσυμφεροντα δηλαδη, και καθε περιθωριακο στοιχειο. Συνηθως η καθε τοπικη κοινωνια πληρωνει την πολιτικη αλητειας του περιθωριου, οι οποιοι στο ονομα της, την διαλυουν. Αν ειχε φωνη η τοπικη κοινωνια θα σας μουτζωνε και θα σας πεταγε στα σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή