Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Θαυμάστε ..."ηγέτη". Η Χώρα "καίγεται" κι' αυτός... λούζεται.!

Μετά την απόφαση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παραλύοντας τη χώρα, το μόνο που εξακολουθεί να κινείται σε αυτή τη χώρα είναι η αύξηση των φόρων.
Η εντολή του Υπουργείου Οικονομικών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναζητήσουν τις εμπορικές τιμές των ακινήτων προκειμένου να προσαρμόσουν αντίστοιχα τις αντικειμενικές αξίες κρύβει σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις που θα περάσουν στο σύνολο της οικονομίας.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί από το μνημόνιο που υπέγραψε με την τρόικα να αυξήσει τις αντικειμενικές τιμές το 2011 προκειμένου να συγκεντρώσει πρόσθετα φορολογικά έσοδα της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Ομως, ο στόχος αυτός είναι αμφίβολο αν θα επιτευχθεί από τις υπερβολικές αυξήσεις που σχεδιάζονται, καθώς θα γονατίσουν την οικοδομή, που ήδη υποφέρει από την οικονομική κρίση, θα παγώσουν τις μεταβιβάσεις και τελικώς θα ανακυκλώσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα.
Η λύση στα προβλήματα δεν είναι οι συνεχείς αυξήσεις φόρων. Η κυβέρνηση ακολουθεί λανθασμένο δρόμο βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία. Εάν δεν αναλάβει άμεσα αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, οι αυξήσεις των φόρων θα μειώνουν τα δημόσια έσοδα. Οι φόροι στα ακίνητα είναι ήδη υψηλοί για μια μέση ιδιοκτησία και οι αντικειμενικές αξίες θα μπορούσαν να παγώσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, ως ένα μέτρο τόνωσης της κτηματαγοράς, όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι σε δεκάδες κλάδους.

1 comments:

  1. Φαίνεται είναι καλός γνώστης των παροιμιών της πατρίδας μας. Εφαρμόζει την παροιμία του πολύ εργατικού "Δουλειά δεν είχε το μουνί και μάθαινε τσαγκάρης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή