Την περασμένη Πέμπτη (8 Ιουλίου 2010), ημέρα κατά την οποία εψηφίζετο, στην Βουλή, το ολέθριο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και συνταξιούχων Ελλήνων πολιτών, γνωστό Νομοσχέδιο, είχε διοργανωθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ Πανελλαδική απεργία. Συνάμα και διαδήλωσις, στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να διατρανωθεί η διαφωνία του Λαού εναντίον του κυβερνητικού αυτού πλήγματος προς κάθε (ουσιαστικώς) φτωχό άνθρωπο του Τόπου.
Δυστυχώς, η διαδήλωσις υπήρξε πενιχρά από πλευράς συμμετοχής διαδηλωτών. Και τούτο, ασφαλώς, επέδρασε, σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις μεν, την ουσία του ζητήματος δε. Κι έτσι βρέθηκαν κάποιοι που δραττώμενοι της ευκαιρίας επεσήμαναν ότι «οι αντιδράσεις του Λαού για το (περιβόητο) νομοσχέδιο υπήρξαν ελάχιστες»!..
Μπορεί να έχουν δίκηο κατ’ αρχήν οι κύριοι που προέβησαν στις εκτιμήσεις αυτές. Υπάρχει, όμως, μια παρατήρησις η οποία επ’ ουδενί λόγω πρέπει να παραληφθεί. Και απευθύνεται ΕΥΘΕΩΣ προς τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!..
Γιατί κύριοι, εν όψει της γενικής αυτής απεργίας δεν εξαιρέσατε απ’ αυτήν τους εργαζομένους στα Μέσα Μεταφοράς; Ούτως ώστε ο Λαός να έχει την δυνατότητα να προσέλθει στην τεραστίας σημασίας αυτή διαδήλωσι εναντίον του φοβερού και τρομερού, για την επιβίωσί του, νομοσχεδίου;
Μη έχοντας την δυνατότητα – καμία δυνατότητα – οι πληττόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απλώς δεν προσήλθαν. Και όσοι προσήλθαν πολλοί ήταν, καθώς οι συνθήκες μεταφοράς περιορίσθηκαν μόνον στα ταξί. Οσοι, δηλαδή, είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν το κόμιστρο για ένα ταξί μετέβησαν στην διαδήλωσι, όσοι δεν είχαν παρέμειναν στις οικίες τους.
Το γεγονός αυτό επ’ ουδενί λόγω πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Και, κατά την γνώμη του γράφοντος οι ΠΡΑΣΙΝΕΣ ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ευθύνονται 100% επί τούτου. Αν θέλετε ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ δεν επέτρεψαν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μην απεργήσουν, ακριβώς για να μην διευκολυνθούν οι πολίτες να προσέλθουν στην διαδήλωσι και να διευκολυνθούν οι Κυβερνώντες στην ψήφισι του επάρατου νομοσχεδίου.
Κι ακόμη, αν θέλετε, οι ΠΡΑΣΙΝΕΣ ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με την πανούργα αυτή πράξι τους έδωσαν το δικαίωμα στους παρατηρητές της περιβόητης «ΤΡΟΪΚΑΣ» αλλά και στους ξένους δημοσιογράφους να χαρακτηρίσουν «αναιμικές» τις αντιδράσεις των Ελλήνων στα επιβληθέντα μέτρα και στο φρικτό Ασφαλιστικό Ν/Σ έτσι ώστε την επομένη να μας επιβληθούν ακόμη χειρότερα.
Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα αγαπητέ Αναγνώστη: Οι ΠΡΑΣΙΝΕΣ ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 8 Ιουλίου, ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΤΡΟΪΚΑΣ»! Μας έκαψαν, κυριολεκτικώς, οι αθεόφοβοι. Θα έλεγα και «ντροπή τους» πλην όμως σε τέτοια αναίσθητα άτομα η προσφώνησις αυτή δεν φθάνει. Κι αν έφθανε ποτέ δεν θα την καταλάβαιναν!… Ξέρετε γιατί;
Διότι πάσχουν από εγκεφαλική σύφιλι και βουβαλοδερμίασι.
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
Αυτές οι απεργίες γίνονται για να πάρει κανένας συνδικαλιστής, που δεν πρόλαβε, εφάπαξ. Δεν το έχετε καταλάβει?Για να μαζευτεί κανένα Ευρώ στο ταμείο είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση συζητά την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ σε Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι συνόδευαν τον Ταγίπ Ερντογάν, όταν αυτός επισκέφθηκε την Αθήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν από δύο εβδομάδες η Αγροτική Τράπεζα κοινοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών ΖΩ-ΔΩ στα Ιωάννινα, που είναι θυγατρική της εταιρείας «Δωδώνη» και στη συνέχεια σειρά έχει η ίδια η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία, όπως φέρεται να έχει δηλώσει ο διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Η ΑΤΕ κατέχει το 67,8% της εταιρείας «Δωδώνη».
Η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μπορεί να αποτραπεί αν οι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου καταθέσουν ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο στην ΑΤΕ, που να υποστηρίζεται από ένα φερέγγυο συνεταιριστικό σχήμα. Εχουν, ωστόσο, ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να το επιτύχουν, καθώς τους έχει δοθεί διορία έως τις 19 Σεπτεμβρίου, πριν ο μεγαλομέτοχος αναζητήσει άλλες λύσεις.
Οι Ενώσεις Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, με κτηνοτρόφους των τριών νομών, είχαν μια πρώτη συνάντηση το Σάββατο για να καθορίσουν τις κινήσεις τους και αποφάσισαν ως πρώτη αντίδραση να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/07/blog-post_958.html#ixzz0tmXfDXuw