Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ απαντάει στο μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ

Ιωάννινα 30 Ιουλίου 2010
Αρ. πρωτ. 96

ΠΡΟΣ
Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία - ΑΘΗΝΑ
ΚΟΙΝ
1.
Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου
2. Μ.Μ.Ε. Ελλάδας - ΕΝΤΑΥΘΑ

Επανέρχεται ο ερασιτέχνης ΠΑΣ για τις μικτές ομάδες:
Μάλλον δεν κατάλαβε τι ψήφισε ο σύμβουλος της ΕΠΟ κ. Προύντζος


Απίστευτο και όμως αληθινό! Σε μια δίκαιη και στοιχειοθετημένη διαμαρτυρία του σωματείου ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για τη συμμετοχή νεαρών παικτών στις μικτές ομάδες των Ενώσεων, εκπροσωπώντας (αν και την εκθέτει) προφανώς την ΕΠΟ, το μέλος της κ. Προύντζος ανέφερε με συνέντευξη του (απαντώντας στον ερασικτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα μέσω του sport-fm τα παρακάτω:
«Αδιαφορώ για την ανακοίνωση του ΠΑΣ και για κάθε ανακοίνωση που μπορεί να βγάλει οποιαδήποτε ΠΑΕ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κοιτάζει το συμφέρον του και καλά κάνει και βγάζει ανακοινώσεις. Όμως εμείς, σαν ΕΠΟ, κοιτάζουμε το καλό του ποδοσφαίρου και η απόφαση που πάρθηκε είναι προς όφελος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου» ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Προύντζου, που συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος τις δηλώσεις του.
«Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από την ΕΠΟ στο τελευταίο συμβούλιο. Πάρθηκε με γνώμονα το καλό των νέων ποδοσφαιριστών, γιατί δεν πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τα παιδιά διάφοροι μάνατζερ. Αν ενδιαφέρονται τόσο πολύ στον ΠΑΣ για την πρόοδο των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών τους, ας απευθυνθούν στην Ένωση που ανήκουν και να ζητήσουν τη δημιουργία πρωταθλημάτων υποδομών. Ας ζητήσουν από την Ένωση Β’ και Γ΄Εθνικής και τον κ. Καλογιάννη τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος».
Ακολούθως, ο κ. Προύντζος ανέλυσε το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης, λέγοντας ότι: «Αποκλειστικός στόχος είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνισμού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να εξαλείψουμε -όσο μπορούμε- το ‘φαινόμενο’ των μάνατζερ. Δεν αποκλείουμε, βέβαια, να υπάρχουν κάποια παιδιά που βρίσκονται σε ΠΑΕ και να μην έχουν μάνατζερ, αλλά δυστυχώς, δεν ανήκουν στην πλειοψηφία».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου πρότεινε στις ΠΑΕ να… «εκμεταλλεύονται σωστά τα χρήματα που λαμβάνουν από την Πολιτεία. Αν πραγματικά θέλουν να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, ας δημιουργήσουν πρωταθλήματα, με τη βοήθεια του κ. Καλογιάννη. Στη Τρίπολη και στην Αρκαδία έχουν να πάρουν χρήματα πέντε χρόνια τώρα. Το παιδί που κατάγεται από τα Γρεβενά ή το Καρπενήσι, γιατί να μην έχει τη δυνατότητα να δείξει το ταλέντο του στη Μικτή; Γιατί να ωφελούνται μονίμως εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα; Γνωρίζετε ότι οι ΠΑΕ πήραν 2,5 εκατ. ευρώ από την ΕΠΟ; Τι τα έκαναν; Γιατί δεν τα προώθησαν σωστά;»
Καταλήγοντας, ο Νίκος Προύντζος πρόσθεσε: «Κάποια παιδιά επιλέγουν επαγγελματικά σωματεία γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα προωθηθούν. Όμως, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε τα παιχνίδια των μάνατζερ και γενικά όσων θέλουν να βγάλουν κέρδος από τέτοιες υποθέσεις. Γιατί να παίρνουν, δηλαδή, λεφτά κάτω από το τραπέζι οι ‘μανατζαραίοι’ και οι προπονητές; Ξέρετε, πόσοι τεχνικοί λένε: ¨δώσε μου αυτά τα λεφτά για να καλέσω τον γιο σου στη Μικτή;¨ Εμείς αποφασίσαμε να το καταπολεμήσουμε αυτό. Παίρνουμε μέτρα για να σώσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να το ‘καθαρίσουμε’ όσο μπορούμε από τους μάνατζερ. Η ΕΠΟ δεν θα επιτρέψει κλεψιές και αδικίες».


ΑΦΕΛΗΣ Ή ΑΣΧΕΤΟΣ

Διαβάζοντας την παραπάνω τοποθέτηση, ως απάντηση στη διαμαρτυρία του σωματείου μας, του κ. Νίκος Προύντζου που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο «Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ» ειλικρινά αναρωτηθήκαμε αν πρόκειται περί αφελούς ή άσχετου παράγοντα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο οποίος αδυνατεί να αναγνώσει και κυρίως να ερμηνεύσει την Ελληνική γλώσσα, πολύ δε περισσότερο να την κατανοήσει.

1. Δεν κατανόησε ο κ. Πούντζος ότι την ανακοίνωση δεν την έκανε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το σωματείο ΠΑΣ Γιάννινα, ερασιτεχνικό φυσικά και μέλος της ΕΠΟ (αριθμός μητρώου 279).
2. Θα πρέπει να μάθει ο κ. Πούντζος ότι το σωματείο μας είναι ομότιμο μέλος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωμαείων Ηπείρου, μετέχει στις διοργανώσεις της, τις εκδηλώσεις της και τις εκλογικές διαδικασίες και όπως κάθε σωματείο, μπορεί να δημιουργήσει ΠΑΕ ή ΤΑΠ, αν ανέλθει σε επαγγελματικές κατηγορίες. Εν κατακλείδι να καταλάβει ο αφελής –γιατί έτσι διαφαίνεται- ότι δεν υπάρχει διαφορά σωματείου που ίδρυσε ΠΑΕ γιατί έκανε την υπέρβαση αλλαγής κατηγορίας σε επαγγελματική και σωματείου που αδυνατεί να την κάνει!
3. Είναι αδύνατο να κατανοήσει λογικός άνθρωπος –και ο κ. Προύντζος δεν φαίνεται να είναι- από πού προκύπτει ενασχόληση μάνατζερ με παίκτες ερασιτεχνικού σωματείου που ίδρυσε ΠΑΕ, γιατί είχε κάνει την υπέρβαση αγωνιστικά και προς τι ο συνδυασμός που επιχειρεί.
4. Από πού προκύπτει ότι ένα παιδί που εντάσεται σε ΣΩΜΑΤΕΙΟ το οποίο στη διάρκεια των χρόνων ιδρύσει ΠΑΕ, έχει καλύτερες οικονομικές δυνατότητες από άλλα παιδιά που επιλέγουν άλλα σωματεία τα οποία δεν τα καταφέρνουν. Γιατί όλοι επιδιώκουν άνοδο προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω που οδηγεί η σκέψη του κ. Προύντζου.
5. Δεν θα ξέρει ως φαίνεται ο κ Προύντζος ότι στις μικτές καλούνται όλοι οι ερασιτέχνες –και όχι βεβαία παίκτες των ΠΑΕ όπως αφήνει να εννοηθεί αφελώς προφανώς- και από τους Ενωσιακούς προπονητές επιλέγονται όσοι αξίζουν. Αν οι Ενωσιακοί επηρεάζονται από μάνατζερ και ο κ. Προύντζος το ξέρει δεν έχει παρά να το καταγγείλει! Οι Ενωσιακοί πάντως είναι επιλογές της ΕΠΟ και των κατά τόπους εκπροσώπων της και όχι βέβαια των σωματείων που προς τιμή τους ίδρυσαν ΠΑΕ ή ΤΑΠ.
6. Αναφέρει ο κ. Προύντζος . Γιατί να παίρνουν, δηλαδή, λεφτά κάτω από το τραπέζι οι ‘μανατζαραίοι’ και οι προπονητές; Ξέρετε, πόσοι τεχνικοί λένε: ¨δώσε μου αυτά τα λεφτά για να καλέσω τον γιο σου στη Μικτή; Δηλαδή τι εννοεί, ότι οι Ενωσιακοί προπονητές χρηματίζονται και αν ναι, τότε ας ψαχτεί μέσα στην ΕΠΟ και στις Ενώσεις των συναδέλφων του. Όχι σε ερασιτέχνες παίκτες που δίνουν εξετάσεις στους αγωνιστικούς χώρους.
7. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι. Όλα τα παιδιά των ερασιτεχνικών σωματείων αντιμετωπίζονται ισότιμα ή κατά το δοκούν του κ. Προύντζου. Γιατί σε κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει ο κ. Προύντζος να προτείνει και τη διαγραφή των σωματείων που ίδρυσαν ΠΑΕ ή ΤΑΠ γιατί έκαναν την αγωνιστική υπέρβαση, αφού ως διαφαίνεται έχει εμμονές με το ΠΕΝΙΧΡΟΝ. Του το χαρίζουμε, τόσο στον ίδιο όσο κα σε όσους ασπάζονται τέτοιες θέσεις, θεωρώντας εν κατακλείδι, ότι η απόφαση αποτελεί αντικείμενο παραπλάνησης των «μικρών» που δεν κατάφεραν ποτέ να ψηλώσουν.

Για τον ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ --- Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ --- ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΟΙΔΗΣ

Υ.Γ. 1 Ο κ. Βασίλης Μάντζιος, πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ μια μέλος της ΕΠΟ παρακαλείται να εξηγήσει στον κ. Προύντζο ότι μεταξύ ΠΑΕ και σωματείου υπάρχει διαφορά. Να εξηγήσει ότι ερασιτέχνης παίκτης είναι όποιος έχει ερασιτεχνικό δελτίο. Να εξηγήσει ότι τα σωματεία που ίδρυσαν ΠΑΕ ή ΤΑΠ ήταν πρωταθλητές κατηγοριών και δημιούργησαν επαγγελματικές ομάδες, γιατί τόσο απλά δεν μπορούσαν σαν ερασιτέχνες να μετέχουν σε επαγγελματικές διοργανώσεις.
Να του διδάξει –γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου μπορεί- ότι οι ενωσιακοί προπονητές δεν χρηματίζονται γιατί σε κάθε τέτοια περίπτωση οι βαρύτατες ευθύνες ανήκουν σε όσους τους επιλέγουν και εν προκειμένω στις Ενώσεις.
Δηλαδή οι προπονητές της ΕΠΣ Ηπείρου χρηματίζονται;
Τελικά ο κ. Προύντζος δεν πρέπει να μάθει ότι για να μεγαλώσουν οι Εθνικές ομάδες, πρέπει να επανδρώνονται από τους καλύτερους και όχι από τους υποδεέστερους (στους αγωνιστικούς χώρους πάντα).
Στην τελική να ξεχωρίσει τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη; Η ζητάμε πολλά;
Υ.Γ. 2 Παρακαλούμε, όσα εκ των ΜΜΕ αναδημοσίευσαν τις θέσεις του κ, Προύντζου από τον sport-fm ως απάντηση στο ερασιτεχνικό σωματείο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, να καταχωρήσουν για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας τη θέση του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, για να καταλάβει και ο απλός φίλαθλος τι ποιότητας και αντίληψης παράγοντες προσπαθούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας και να τους κατατάξει ανάλογα στους αφελείς ή άσχετους γιατί άλλη κατηγορία κατάταξης δεν χωρεί όταν απλά δεν μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ ερασιτεχνικού σωματείου και επαγγελματικής ομάδας!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου