Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η πειθώ του Γιώργου...



Κόπασαν εντελώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι αντεγκλήσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το Νέο Ασφαλιστικό και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς την ψήφισή του χωρίς την πιθανότητα δυσάρεστων εκπλήξεων. Η προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού στην προσπάθεια άσκησης πειθούς υπέρ των καταναγκαστικών μεταρρυθμίσεων και της άμβλυνσης των όποιων περιστασιακών οξυτήτων, υπήρξε καθοριστική και αποτελεσματική. Πραγματοποιώντας συναντήσεις τετ-α-τετ με καθέναν από τους αντιρρησίες, αλλά και εγκρίνοντας προσωποποιημένα πακέτα περιποίησης και ευεξίας για τους εξεγερμένους, κοινωνικά ευαίσθητους ωμοϊδεάτες (εκ των ωμών ιδεών) του, ο Γιώργος Παπανδρέου τους έσωσε από βέβαιη «σακοραφοποίηση».
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής κλάδεψε, χτένισε και κολλάρισε τα μουστάκια του Πάρη Κουκουλόπουλου και του Κώστα Γείτονα, διενήργησε ποδόλουτρο και ρεφλεξιολογικό μασάζ στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον νανούρισε κρατώντας του το χέρι και διαβάζοντάς του ταυτόχρονα προεκλογικούς λόγους του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου από τις παραμονές του 1981 και του έδωσε να πάρει αγκαλίτσα, παρά την υψηλή θερμοκρασία έξω, το ιστορικό ζιβάγκο .
Έκανε την ντροπή του τσίκλα και κάθισε κι έχασε σε μαραθώνιο ποδηλασίας -Γύρος Καστρίου 2010- από το Δημήτρη Κουσελά. Εν συνεχεία βίασε το μεταβολισμό του στην κατεύθυνση του να αφομοιώσει τρία δίπιτα με τζατζίκι και πατάτες τηγανιτές για την καλλιέργεια κλίματος οικειότητας με το Χρήστο Πρωτόπαπα. Τέλος, αφού τους έκανε επί μακρόν «ματάκια», «γκίλι- γκίλι» και «κούτσι- κούτσι», έβαλε εσωτερικούς στο σανατόριο- σπα «Τίλιο και Βαλεριάνα», το Γιάννη Κουτσούκο, τον Παντελή Οικονόμου και άλλους επαμφοτερίζοντες συναδέλφους του.
Η εποικοδομητική διάδραση του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του επισφραγίστηκε από τη διαβεβαίωσή του ότι έκανε πλακίτσα σχετικά με τις εκλογές κι ότι δεν τρελάθηκε, για να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του αμφισβητώντας το κύρος της ίδιας του της Κυβέρνησης που δεν έχει η παντέρμη να κλείσει ούτε χρόνο στα πράγματα…
Και στο τέλος θα ζήσουνε αυτοί καλά κι εμείς όχι καλά.

2 comments:

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ βουλευτακια ΤΟΥ πασοκ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ.ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΓΚΕΛΑ ΜΑΥΡΟΣ ΟΦΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ Ο Χ Ι ΠΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην έχουν απ' αυτά που έχουν οι άνδρες. Σαν τα στρατιωτάκια θα ψηφίσουν και δεν θα πούνε κουβέντα. Γιαυτό και θα πάνε όλοι στο σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας σαν η χειρότερη βουλή της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή