Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Έρωτες στα βενζινάδικα


Με τη ματιά του gaios...

Ευτυχώς η απεργία συνεχίζεται. Γιατί τι θα κάναμε χωρίς βάρβαρους; Χωρίς ταλαιπωρία; Χωρίς ομηρικούς καυγάδες στα τηλεπαράθυρα; Απλό, θα πηγαίναμε για μπάνιο.
Οι ουρές στα βενζινάδικα έχουν και τα καλά τους. Δεν μπορεί, όλο και κάποιες ενδιαφέρουσες γνωριμίες θα έγιναν στη διάρκεια της αναμονής. Άντε παιδιά, με το καλό και κουμπάρος ο Τζωρτζάτος.
Θυμάστε το τραγούδι "Σε γνώρισα στο ΙΚΑ…"; Τώρα κάποιος να μελοποιήσει (σε ραπ) το "Σε γνώρισα στη Shell, και σ’ έβλεπα όπως τα στρουμφάκια ο Δρακουμέλ".
Για δεύτερη φορά ο Παπανδρέου έστειλε τους υπουργούς του διακοπές. Άρχισα να σκέφτομαι μήπως τους διώχνει για το καλό της χώρας ή για να κάνει, όταν θα λείπουν, ανασχηματισμό.
Θα μου πείτε ότι και ο ίδιος θα λείπει στην Πάρο. Ε και; Ο πατέρας του έκανε τους πιο σαρωτικούς ανασχηματισμούς από την Ελούντα.
Από την άλλη και οι υπουργοί του μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται στην παραλία. Και μάλιστα με τα ίδια εποπτικά εργαλεία: Κουβαδάκια, τσουγκράνες, φτυάρια…
Παράδειγμα: Το παιδί του Παπακωνσταντίνου ζητάει από τον μπαμπά του να τον θάψει με άμμο, έτσι για παιχνίδι.Ο υπουργός αρνείται, οπότε το παιδί επιμένει με αφοπλιστικό επιχείρημα:
- Έλα μπαμπά, κάνε ότι είμαι η Κατσέλη…
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν θα πάει διακοπές. Είναι ήδη εκεί.
Πάντως, υπάρχουν κυβερνητικές δράσεις που ήδη έχουν γίνει κτήμα μας. Για παράδειγμα ξέρετε πως λέγεται πλέον το ομαδικό σεξ (ευγενικά και χωρίς ούζα); "Ερωτικός Καλλικράτης".
Η Αλέκα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα αφήσει κανέναν να ελέγξει ποιοι αγοράζουν τα κουπόνια για οικονομική ενίσχυση. Φυσικά για να προστατεύσει τους αγωνιστές χορηγούς. Μας περνά για εντελώς αμερικανάκια.
Αληθινό στιγμιότυπο, του οποίου υπήρξα πριν από χρόνια αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς: Συναντώ τυχαίως φίλη φοιτήτρια να πουλά κουπόνια του ΚΚΕ έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγα λεπτά πριν αρχίσει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη.
Την ώρα που λέγαμε τα δικά μας, η κοπέλα πλευρίζει παράλληλα αλλαφιασμένο φίλαθλο που περνούσε δίπλα μας και του προτείνει "Κουπόνι θα πάρετε;"
Κι αυτός απαντά αμέσως και με ενθουσιασμό: "Ναι, τι θύρα είναι";.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου