Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Nόμος είναι το δίκιο του ...παραθεριστή.!


Με τη ματιά του gaios...

Δεν έχει τέλος αυτή η νταλικολογία.
Είναι θλιβερό να ακούς συνταγματολόγους να βγάζουν εύκολα πόρισμα περί συνταγματικότητας της πολιτικής επιστράτευσης. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, το πόρισμα είχε οξεία μυρωδιά προσωπικής εμπάθειας. Ενίοτε κ.καθηγητές η σιωπή είναι… χρυσός.
Λένε δεν δημιουργεί πρόβλημα δημόσιας υγείας. Αν αρρωστήσει ένα παιδί σε απομακρυσμένη από τα αστικά κέντρα και τα ασθενοφόρα περιοχή, ποιος θα πάει το παιδί στο νοσοκομείο αν ο πατέρας του δεν έχει σταγόνα βενζίνης στο ΙΧ του; Η οδική βοήθεια;
Αλλά και το ΕΚΑΒ δεν έχει αμέτρητα ασθενοφόρα. Συχνά, όπως στη Χαλκιδική λ.χ., είναι πολύ λιγότερα από τα περιστατικά. Η μόνη λύση που απομένει για θεραπεία είναι το… ξεμάτιασμα. Αλλά ας αφήσουμε τα τραγικά. Όταν ήταν μωρό η κόρη μου, το βράδυ κοιμόταν μόνο σε αυτοκίνητο εν κινήσει. Χωρίς βενζίνη δεν θα έκλεινε ούτε αυτή ούτε εγώ μάτι. Ξέρετε πόσους νόμους παραβιάζει η αϋπνία μου;
Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ακόμη και ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Θυμίζω ότι πολλοί χαρακτήρισαν την κατάντια της οικονομίας ως απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. Αν η απεργία των νταλικιέρηδων οδηγεί σε οικονομική καταστροφή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εχθρική πολεμική ενέργεια.
Η απόφαση επιστράτευσης, βεβαίως, είναι υπερβολική. Αλλά, αν ρωτήσετε όλο τον κόσμο θα σας πουν ότι ήταν η πιο ευχάριστη είδηση που άκουσαν εδώ και μήνες. Κι ως γνωστόν τέτοια εποχή "νόμος είναι το δίκιο του παραθεριστή".
Δεν είμαι βέβαιος ότι και η επιστράτευση θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Γιατί ναι μεν γίινονται οι φορτηγατζήδες στρατιώτες, αλλά μπορεί να δηλώσουν όλοι… γιώτα 4.
Και ένας από τους συνδικαλιστές τους, όπως τον βλέπω στην τηλεόραση, θα έπαιρνε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια… τρελόχαρτο.
45% κάτω τα πολυτελή ακίνητα στα νησιά. Για παράδειγμα μία βίλα που κόστιζε 11 εκατομμύρια ευρώ, πουλιέται τώρα μόνο 6. Κοψοχρονιά.
Θα πήγαινα να την αγοράσω αμέσως αλλά είναι ακριβά τα… ναύλα.
Μία και σήμερα, φίλοι αναγνώστες.

1 comments:

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ!!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!!
    ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ(ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ....
    ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ.
    ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή