Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

700 νεκρούς την ημέρα καταγράφει η Μόσχα από το τοξικό νέφος

- Το τοξικό νέφος σε συνδυασμό με τον καύσωνα σκορπάνε τον θάνατο στη ρωσική πρωτεύουσα
- Γέμισαν τα νεκροτομεία της πόλης
- Τα δηλητηριώδη αέρια είναι 2 και 3 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο
- Σοβαρές επιπλοκές σε πνεύμονες, καρδιά και οφθαλμούς.

Καταγράφονται 700 θάνατοι την ημέρα ενώ σε κανονικές συνθήκες οι νεκροί κυμαίνονται μεταξύ 360 και 380.
Τώρα οι πυρκαγιές και η μεταφορά επικίνδυνων ουσιών στην ατμόσφαιρα έχουν επιδεινώσει την κατάσταση με αποτέλεσμα ακόμη και τα νεκροτομεία της πρωτεύουσας να κινδυνεύουν από... ασφυξία.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ήδη έχουν μεταφερθεί στα νεκροτομεία της Μόσχας 1.300 πτώματα την ώρα που μπορούν να χωρέσουν 1.500.
Υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος τα νοσοκομεία να μην μπορούν να δεχθούν τον όγκο της αμέσως επόμενες ημέρες με ανυπολόγηστες για την υγεία συνέπειες.
Ήδη τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα έχουν αυξηθεί και 3,1 φορές πάνω από το κανονικό, ενώ τα σωματίδια 2 φορές και 2,5 φορές οι υδρογονάνθρακες.
Οι αρχές της πρωτεύουσας αναγκάστηκαν να ανοίξουν πολλά καταφύγια που διαθέτουν μηχανήματα καθαρισμού του αέρα και είναι χτισμένα για περίπτωση πυρηνικού πολέμου.
Ο δηλητηριώδης καπνός, απο την αργή καύση των επιφανειακών κοιτασμάτων τύρφης αλλά και απο τις δασικές πυρκαγιές στα περίχωρα της πόλης, διαρκώς πυκνώνει και εισχωρεί σε κτίρια, ακόμα και στο μετρό της πόλης. Ο κόσμος έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του, κατηγορώντας τις αρχές.
Έστω και καθυστερημένα, πάντως, δημιουργήθηκαν 123 κέντρα, όπου οι Μοσχοβίτες μπορούν να βρουν... παρηγοριά και λίγο καθαρό αέρα. Τα 123 κλιματιζόμενα δωμάτια βρίσκονται σε κυβερνητικά κτίρια και νοσοκομεία. Σημειώνεται πως τα περισσότερα διαμερίσματα στη Μόσχα δεν διαθέτουν κλιματισμό, με την κατάσταση να γίνεται ακόμη πιο ανυπόφορη για τους ιδιοκτήτες τους.
Ο καπνός που έχει "πνίξει" τους Μοσχοβίτες, αποτελείται από επιβλαβή μικροσωματίδια, μεγέθους τουλάχιστον 10 μικρών, κυρίως μονοξειδίου του άνθρακα και συγκεκριμένων υδρογονανθράκων.
Ο μολυσμένος αέρας περιέχει επίσης σημαντικές συγκεντρώσεις οξειδίου του αζώτου και θειώδους αμμωνίου, ενώ το ποσοστό του οξυγόνου είναι μειωμένο.

Τι προκαλεί ο καπνός

Βρογχίτιδα
'Ασμα
Πνευμονικές αλλεργίες
Οφθαλμικές λοιμώξεις
Καρδιαγγειακά προβλήματα

"Για την αναπνοή, οι χειρουργικές και άλλες μάσκες βοηθούν κάπως κατά των ερεθισμών που προκαλούνται από τον καπνό, αλλά αυτό δεν διευθετεί το πρόβλημα της έλλειψης οξυγόνου στην ατμόσφαιρα. Δεν αναπνέουμε ευκολότερα", τονίζει ο γιατρός Πάβελ Λογκίνοφ του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Κέντρου της Μόσχας

4 comments:

  1. ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΦΙΛΥΠΟΨΙΑ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ.ΔΙΔΑΧΘΗΚΑ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάμπως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στη χώρα μας είναι αμιγώς φυσικό φαινόμενο... ή να αρχίσουμε να ψάχνουμε κατά HAARP μεριά;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε andreas να σε βοηθησω λιγακι...

    http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1650&tx_ttnews[backPid]=78&cHash=a26e0051b5be7496d962aaff9c96869c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την παραπομπή. Λογική ανάλυση. Εξ όσων όμως έχω μελετήσει το ίδιο όπλο κατέχουν και οι Ρώσοι. Η εξέλιξή του δεν θα περιελάμβανε λογικά και μηχανισμό αποτροπής ή άμυνας σε επιθεση μέσω του συστήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή