Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.!

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.!
Τον Δημήτρη Ρογκότη (φωτο αριστερά) αποφάσισε να στηρίξει για τον δήμο Ζίτσας η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ Νομού Ιωαννίνων μετά την χθεσινή συνεδρίασή της που μόνο σε ήρεμο κλίμα δεν διεξήχθη.
Η απόφαση αυτή κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου αφού μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής και την απόφασή της, άγνωστο παραμένει το τι θα πράξει ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομος Βούζας που έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος στον ενιαίο πλέον δήμο Ζίτσας.
Η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκε κυρίως με τον δήμο Ζίτσας μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ. Βούζα και λίγο πριν τις 5 το απόγευμα τα μέλη της αποφάσισαν να στηρίξουν τον Δημήτρη Ρογκότη.
Όμως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν έντονες διαφωνίες για το θέμα αυτό, ενώ κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Χρυσόστομο Βούζα ότι δεν σεβάστηκε την κομματική διαδικασία ανακοινώνοντας νωρίτερα από τις όποιες διαδικασίες την υποψηφιότητά του.
Τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Χρυσόστομος Βούζας θα εκφράσει εκ νέου την άποψή του για όλα αυτά, χωρίς κανένας να αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέβει στον δήμο Ζίτσας ως ανεξάρτητος υποψήφιος.
Από την άλλη όμως από την στιγμή που τα… όργανα άρχισαν στο ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο πως μεγάλος κερδισμένος για τον συγκεκριμένο δήμο είναι ο νυν δήμαρχος Πασσαρώνος και υποψήφιος στον ενιαίο δήμο Ζίτσας με τη Νέα Δημοκρατία Σάκης Βλέτσας.
Ο κ. Βλέτσας (δεξιά φωτο) όχι μόνο δεν έχει "εσωκομματικά" προβλήματα, αλλά παράλληλα έχει προλάβει να δημιουργήσει σημαντικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Πασσαρώνας από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως την επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ που ομόφωνα στηρίζει για το δήμο Ζίτσας τον Δημήτρη Ρογκότη αποτελούν οι τρεις βουλευτές, δηλαδή οι κ.κ. Βαγγέλης Αργύρης, Θανάσης Οικονόμου και Μιχάλης Παντούλας, τα μέλη του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωτήρης Ζαρπαλάς και Φίλιππος Τσουμάνης, ο γραμματέας της Ν.Ε Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, η αναπληρωτής γραμματέας Ζωή Αλεξίου καθώς και οι υπεύθυνοι αυτοδιοίκησης της Ν.Ε Χρήστος Γκόγκος, Στέφανος Ζούμπας, Άγγελος Ζώνιος και Νάστος Δημήτρης.
Η επιτροπή αξιολόγησης θα προτείνει ομόφωνα στην κεντρική επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ τον κ. Ρογκότη για να πάρει και από εκεί την επίσημη στήριξη.
Τι γίνεται στους υπόλοιπους δήμους
Η επιτροπή όμως σε ανακοίνωσή της τονίζει πως για τους υπόλοιπους δήμους του νομού η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα με την υποβολή προτάσεων στην κεντρική επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Δημήτρης Παπαγεωργίου τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί για τον δήμο Πωγωνίου με τους κ.κ. Καψάλη και Ντόντη, για τον δήμο Κόνιτσας με τους κ.κ. Γαργάλα και Σδούκο, ενώ για τον δήμο Δωδώνης φαίνεται πως πρόκριμα έχει ο κ. Κώστας Κατσανάκης αλλά θα υπάρξει συνάντηση και με τον κ. Γιάννη Μπούκα.
Στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Γιάννης Σεντελές, ενώ στον δήμο Μετσόβου προβάδισμα φαίνεται να έχει ο κ. Ευθυμίου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΠΑΣ

1 comments:

  1. τι ρογκότης τι βούζας;;;; ***προκομένα*** πράσινα κομματικά όργανα και τα δυο. το πασοκ στον κόσμο του και κατά πως βλέπω μάλλον ο ρογκότης θα πάρει το χρίσμα καθόσον είναι και χωριανός του υποψήφιου περιφερειάρχη του πασοκ μορφωμένου αργύρη. ρε που πάμεεεεεε??????. περίπατο θα κάνει ο βλέτσας. έκανε φοβερό έργο και άφησε και 1.000.000 ευρώ πλεόνασμα στο δήμο, ενώ κάποιοι άλλοι πασόκοι και αριστεροί τα φάγανε σαν τα τρωκτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή