Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η κυβέρνηση έχει παραδώσει την εξουσία στην Τρόικα

"...Είναι η «τρόικα» πλέον η οποία αποφασίζει και κατευθύνει τις τύχες της χώρας, σε έναν απολύτως καταστροφικό και αδιέξοδο δρόμο...", δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις συνεντεύξεις των επικεφαλής της "τρόικα" στον Τύπο του Σαββατοκύριακου και ειδικότερα τη συνέντευξη του κ. Πωλ Τόμσεν στη "Ναυτεμπορική" του Σαββάτου.
"Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο έχει υποκατασταθεί αλλά και έχει παραδώσει πλήρως την εξουσία στους ελεγκτές της Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ ακυρώνοντας κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και λαϊκής βούλησης σ΄ αυτή τη χώρα", τόνισε.
Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη στη "Ναυτεμπορική" του Σαββάτου του κ. Πωλ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ο Πωλ Τόμσεν, ως απόλυτος υπερυπουργός και εν λευκώ διαχειριστής των οικονομικών εξελίξεων, δίνει εντολή για συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα, με κεντρικό το ρόλο του ξένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Ζητά στην ουσία την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και ομολογεί ότι η "τρόικα" αποφάσισε το νέο ..."δώρο" των 25 δισ. στις τράπεζες, όπως είπε, προσθέτοντας ότι "οι εντολές του κ. Τόμσεν προδιαγράφουν ένα νέο τραπεζικό χάρτη της χώρας, με την εκμηδένιση κάθε δημόσιας συμμετοχής στις τράπεζες, τη μετατροπή των τελευταίων σε ένα ακόμα πιο στενό ολιγοπώλιο και την παράδοση του τραπεζικού τομέα στο ξένο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο".

2 comments:

  1. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΦΥΓΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.ΚΑΙ ΟΙ 300ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ,ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που μου έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ερώτημα είναι το πως οι Έλληνες, τόσα χρόνια τώρα, τους ανέχονται! Γιατί άραγε τόση ανοχή; Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την ανοχή; Στη Γαλλία πχ δεν χρειάστηκε δντ για ν'απελευθερώσουν την ηλεκτρική ενέργεια, για να έχουν ανοίξει τα επαγγέλματα εδώ και χρόνια, για να "παντρεύονται" οι τράπεζες μεταξύ τους, κλπ,κλπ. Στην Ελλάδα, όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων αρέσκονται με το να δείχνουν κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους ως υπεύθυνο των προβλημάτων τους ε φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ένα πολύ καλό αποδιοπομπαίο τράγο, το δντ. Νομίζω ότι το δντ είναι η απόδειξη ότι μέχρι τώρα οι Έλληνες δεν ήταν αρκετά ικανοί να διαφυλάξουν την χώρα μας από αυτό το κακό. Πάνε τώρα περίπου δύο χρόνια που ζω στην Ελλάδα και έχω πάθει πλάκα με το πόσο ο καθένας κλέβει στην καθημερινή ζωή, από τον κύριο η τη κυρία που προσπαθεί να μου κλέψει τη σειρά μου μπροστά σ'ένα ταμείο και το γείτονα που μου κλέβει την ησυχία μου βάζοντας τη τηλεόρασή του στο διαπασών μέχρι το μικρό μαγαζάκι της γειτονιάς, για να μην πω τίποτα για τις ληστρικές κυβερνήσεις που μας έχουν ρημάξει. Και ξαναερχόμαστε στο πρώτο ερώτημα. Γιατί τόση ανοχή; Ίσως η απάντηση να είναι αυτή που μου είπανε:"Ε, τι τα θες, όπως και να το κάνεις το πράμα, όλοι μας, λίγο η πολύ, έχουμε κλέψει"! Αν και το βρίσκω λίγο φασιστικό αυτό το "όλοι μας" διότι δεν μπορώ να συμπεριλάβω τον εαυτό μου, ούτε μου αρέσει να με κάνουν συνένοχο σε κάτι που δεν έκανα μόνο και μόνο για να ξελαφρώνουν κάποιοι την συνείδησή τους, βρίσκω ότι ίσως να υπάρχει και μια δόση αλήθειας σ'αυτή τη κουβέντα! Όταν λοιπόν θα μάθουμε να τηρούμε τους νόμους και τους κανόνες της κοινωνικής συνύπαρξης και του κοινού καλού ίσως τότε κάτι αλλάξει για εμάς και τα παιδιά μας. Και αυτό αρχίζει μέσα στην ίδια την οικογένεια. Διότι πλέον με αυτό το τρόπο κανείς μας δεν θα επιτρέπει σε κανένα να μας εξευτελίζει όπως μας έχουν εξευτελίσει. Όταν κάποιος κάνει σωστά και τίμια τη δουλειά του, πρέπει όμως να είναι η πλειοψηφία που να το κάνει αυτό, θα έχει γερό πάτημα για να απαιτήσει τη καλύτερη μεταχείριση! Και όχι να ζει ως καταναλωτικό κτήνος που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αγοράζει το τελευταίο μοντέλο από κάτι για να κοκορεύεται γελοιωδώς και να κάνει επίδειξη στο γείτονα. Διότι τέτοιες συμπεριφορές δεν ανεβάζουν το επίπεδο ζωής κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή