Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"Μπάχαλο" το ΠαΣοΚ στο Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων

Δημήτρης Ρογκότης
Δεν αποφεύχθηκε η διάσπαση
Παρά τις προσπάθειες των μελών του ΠΑΣΟΚ και τις προχθεσινές συστάσεις του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου, δεν αποφεύχθηκε τελικώς η διάσπαση στον "Καλλικράτειο" Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων.
Χρυσόστομος Βούζας
Απέναντι στον Σάκη Βλέτσα που υποστηρίζεται επίσημα από τη Ν.Δ., θα βρεθούν δύο "πράσινα" στελέχη: ο Δημήτρης Ρογκότης με το χρίσμα έστω και της... τελευταίας στιγμής του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρυσόστομος Βούζας που είχε από καιρό κάνει σαφές πως δεν τον ενδιαφέρουν οι κομματικές αποφάσεις, ερχόμενος μάλιστα σε πλήρη ρήξη με τον μηχανισμό, τον οποίο μέχρι προ ολίγων μηνών υπηρετούσε από ένα σημαντικό πόστο.
Η προ ημερών έκφραση στήριξης στην υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου Πασσαρώνος από την Ιπποκράτους, κατά την εισήγηση της εδώ Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, θεωρήθηκε πως ίσως καταφέρει να αλλάξει τα σχέδια του Χρυσόστομου Βούζα και πως ο πρώην γραμματέας που παραιτήθηκε από την αιρετή θέση του για το χρίσμα του Δήμου Ζίτσας, θα καθυποτάξει τις φιλοδοξίες του στο κομματικό συμφέρον.
Σάκης Βλέτσας
Την αισιοδοξία αυτή διέψευσε ο πρώην γραμματέας που το βράδυ της Τετάρτης, σε μία συγκέντρωση δεκάδων στελεχών της αυτοδιοίκησης στην Ελεούσα, ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Ζίτσας. Πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους, στελέχη που όπως και ο Χρυσόστομος Βούζας έχουν γνωστή την κομματική τους ταυτότητα, αλλά που σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, έχουν σκοπό και γνώμονα να βοηθήσουν, ώστε να ξεφύγει ο τόπος τους από τη μιζέρια και να δηλώσουν "παρών" στις νέες εξελίξεις, στο δύσκολο, αλλά συναρπαστικό εγχείρημα της διοικητικής μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη".
Στη συνάντηση της Τετάρτης, ο Χρυσ. Βούζας ζήτησε ξεκάθαρη εντολή από τους παριστάμενους, για την μετέπειτα στάση της παράταξης, που σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει το όνομά της, το ψηφοδέλτιο και φυσικά τις προγραμματικές της αρχές. Δεν έλειψαν και οι αναφορές στο κομματικό παρασκήνιο που του στέρησε το χρίσμα. Η εντολή ήταν ξεκάθαρη από το σύνολο των παρισταμένων, που ομόφωνα πρότειναν και επέβαλαν ουσιαστικά την κάθοδο στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Και οι δύο του ΠΑΣΟΚ είναι για τα μπάζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υποψ. Δήμαρχος Ζίτσας Ρογκότης που πήρε το χρίσμα από το πασοκ και ο υποψ. περιφερειάρχης Ηπείρου του πασοκ Αργύρης είναι χωριανοί από το Ροδοτόπι Ιωαννίνων.Τυχαίο, δεν νομίζω???. Πάντως συμφωνώ με τον πρώτο φίλο. Είναι όντως και οι δυο για τα μπάζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή