Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

"Έφυγε" η Καίτη Χωματά.

"Έφυγε" τα ξημερώματα σε ηλικία 64 ετών η δημοφιλής τραγουδίστρια του Νέου Κύματος Καίτη Χωματά που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Έπασχε χρόνια από καρκίνο ενώ πριν από δυο μήνες είχε τραυματιστεί σε ατύχημα.
Με καταγωγή από την Νάξο, γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στην Πλάκα, σπούδασε κλασσικό χορό και πρωτοεμφανίστηκε στα "Νέα Ταλέντα" του Γιώργου Οικονομίδη το 1964.
Ερμήνευσε τα πρώτα τραγούδια του Γιάννη Σπανού που σηματοδότησαν και την αρχή του Νέου Κύματος ενώ συνεργάστηκε και με άλλους συνθέτες.
Τελευταία της εμφάνιση ήταν τον περασμένο χειμώνα σε μουσική σκηνή στο Γκάζι μαζί με τραγουδιστές του Νέου Κύματος.
Την Τρίτη, στο νεκροταφείο Ηλιούπολης, θα γίνει η κηδεία της δημοφιλούς τραγουδίστριας.
"Η Καίτη Χωματά η αρχετυπική ερμηνεύτρια του Νέου Κύματος, η γυναίκα που με την γνήσια συμπαθή παρουσία της και την ζεστασιά της φωνής της τραγούδησε τις αναμνήσεις της γενιάς των μπουάτ, δεν είναι πια κοντά μας. Στο Δήμο Αθηναίων πάντοτε βρίσκαμε αφορμές να απολαμβάνουμε τα τραγούδια της μέσα από τις εμφανίσεις της στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, γεγονός που θα κάνει την απουσία της πιο ηχηρή. Στη οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια" δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης για την απώλεια της δημοφιλούς τραγουδίστριας.
skai
Bookmark and Share

1 comments: