Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Έκλεισαν τα Τέμπη

Έκλεισαν πριν από λίγο τα Τέμπη προκειμένου να αξιολογηθούν τα αίτια της πτώσης βράχου που σημειώθηκε σήμερα λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία "Αιγαίου" και αύριο Σάββατο δεν θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία των Ι.Χ αυτοκινήτων καθώς αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του βράχου, διαμέτρου 40 εκατοστών. Ο βράχος έπεσε σε διερχόμενο φορτηγό εντός της Κοιλάδας των Τεμπών στη χιλιομετρική θέση 389+600, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Ύστερα από αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και λαμβάνοντας υπόψη τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές η διακοπή της κυκλοφορίας εντός της κοιλάδας έως ότου ολοκληρωθεί η διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους – αλπινιστές.
Η Αστυνομία πραγματοποιεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων στο τμήμα του έργου που επηρεάζεται από τον αποκλεισμό, ήτοι στους ακόλουθους Σταθμούς Διοδίων: Μακρυχωρίου, Πλευρικό Μακρυχωρίου, Πλευρικούς Γυρτώνης και Πυργετού.
Νεότερη ενημέρωση θα δοθεί αύριο Σάββατο μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης.
Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη κατολίσθηση πέρυσι στις 16 Δεκεμβρίου, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ιταλός γενικός διευθυντής έργων της εταιρείας Σέρτζιο Σιάνι και να μείνει κομμένη η Ελλάδα στα δύο μέχρι τον Μάιο.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου