Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ελλάς: Το απέραντο ...διαφθορείο. Έχει δίκιο ο αμερικάνος.!

Πατήστε για μεγέθυνση
Ένα ατελείωτο πάρτι διαφθοράς αποκαλύπτουν οι εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για δύο υπαλλήλους της Πολεοδομίας Σύρου, τα οποία εμπλέκονται σε παράνομες εγκρίσεις οικοδομικών αδειών για πολυτελείς κατοικίες στις Κυκλάδες.
Οι εκθέσεις δείχνουν το εύρος της διαφθοράς, καθώς όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", διαπιστώθηκε ότι οι υπάλληλοι, στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη, διατηρούσαν 41 τραπεζικούς λογαριασμούς και καταθέσεις 4 εκατομμυρίων ευρώ!
Κατείχαν επίσης πολυτελή αυτοκίνητα, σπίτια και μετοχές.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο κύκλωμα εμπλέκονται εκατοντάδες άτομα, τα οποία κατέθεταν ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, μεταξύ των οποίων δημόσια πρόσωπα από την Αθήνα, μηχανικοί, ξενοδόχοι, δικηγόροι, αλλά και ο Δήμαρχος Τήνου, ο οποίος όμως το διαψεύδει και κάνει λόγο για φήμες.
Τα μέλη του κυκλώματος, είχαν και τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών, καθώς τα σήματα της πολεοδομίας για ανέγερση αυθαιρέτων, έμπαιναν στο αρχείο και έτσι δεν γινόταν καμία παρέμβαση και οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο υποδιευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Κ. Δικτυόπουλος, διέθετε 26 τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους από το 1997 έως το 2006 είχαν κατατεθεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα είχε προσκομίσει υπεύθυνες δηλώσεις των καταθετών, που βεβαίωναν ότι πρόκειται για δάνεια που επέστρεφαν, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ο δεύτερος εμπλεκόμενος Δ. Μπουντούρης, τέως προϊστάμενος της Πολεοδομίας Σύρου, διέθετε 15 λογαριασμούς στους οποίους είχαν κατατεθεί 684.000 ευρώ, ενώ όπως και ο Κ. Δικτυόπουλος, είχε στην κατοχή του πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα και μετοχές.
news247
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου