Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συμφώνησαν τελικά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Αρχίζει από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, μετά την συμφωνία του υπ. Οικονομικών με τους βενζινοπώλες. Ωστόσο, εάν ισχύσει η τιμή του 0,67 το λίτρο, η οποία συμφωνήθηκε με τις εταιρίες και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, "επιβαρύνονται" ακόμη περισσότερο οι ήδη "φορτωμένοι" οικογενειακοί προϋπολογισμοί, καθώς η διαφορά σε σχέση με πέρυσι φθάνει το 26%.
Η συμφωνία προβλέπει, ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, ανέφερε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ.
Αυτή την ώρα, ο υφυπουργός Δ. Κουσελάς, συναντάται με τη δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου