Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η Μεγαλοψυχία ίδιον των μεγάλων.!

O Ιωαννης Λαδας "εφυγε"..
Περιπου πριν από ένα χρονο, διαβασα ένα περιστατικό, που δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω ξέροντας πολύ καλά αυτόν που μου το μετέφερε. Οι περισσότεροι 40+ θα θυμούνται τον Ιωάννη Λαδά, έναν από τα κορυφαία στελέχη της Χούντας του '67, τον άνθρωπο με τα "καθαρά χέρια". Ο άνθρωπος αυτός, αφού τιμωρήθηκε δεόντως, ζουσε στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ κάπου στη Καλαμάτα νομίζω. Ετυχε να ασθενήσει και φυσικά αναζήτησε βοήθεια... στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ούτε ένα Ευρω για να πληρώσει το εισητήριο.
ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ!!! Κι ας ήταν ασθενής! Το περιστατικό το πληροφορήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και νυν Δκτης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο κ. Σωτηρόπουλος Δημοσθένης, ο οποίος -προς τιμήν του- εδωσε εντολή να εξεταστεί ο ταλαίπωρος γέρων με έξοδα (μιλάμε για τα 5-10 ευρω του εισητηρίου) του Νοσοκομείου...
Σημερα 16 Οκτωβριου 2010, πληροφορηθηκα ότι ο Ιωαννης Λαδας, ενας αγνος Ελληνας, μια ζωη μαχητης για την ελευθερια την δικαιοσυνη την αληθινη δημοκρατια την Ελλαδα, εγκατελειψε αυτόν τον αχαριστο κοσμο ξεχασμενος και μονος στην Καλαματα. Κανεις δεν βρεθηκε να συμπαρασταθη στους πονεμενους οικειους του. Βεβαια αν ειχε πεθανει καποιος κομμουνιστης αλλα Φλωρακης οι Ελληνικες σημαιες θα κυματιζαν μεσισιτιες... Ο πρωθυπουρηος θα ειχε εκφρασει την θλιψι του τα Μεσα Εξαπατησεως θα επλεκαν τα εγκωμια για τα ανυπαρκτα εργα του, ολημερις και ολυνυκτις...
Ομως η Δημοκρατουρια μας Των ανεπαγγελτων δειλων λαικιστων πολιτικων δεν βρηκε ένα λογο να πη. Ουτε τα Μεσα μαζικης Εξαπατησεως ανεφερθησαν μεχρι αυτή την στιγμη, στην ειδησι του θανατου του Συνταγματαρχη Ιωαννου Λαδα.
Αλλα οι Ελληνες, χωρις να παραγνωριζουν την αξια της Δημοκρατιας, καλως γνωριζουν. Συγκρινοντες την σημερινη οικονομικη εξαθλιωσι, την γενικευμενη κρισι αξιων την ανυπαρξια ηξγεσιας τον μηδενικο λογο των πολιτικων ταγων, από την πολιτειακη ηγεσια ισορροπιων εως τον τελευταιο βουλευτη του Κοινοβουλιου... Δεν θα βρουμε κανενα να εχει προσφερει στη Πατριδα οσον οι ανθρωποι αυτοι. Και συγκεκριμένα ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδας που αφησε την τελευταια του πνοη χωρις καν να γινη αναφορα στον θανατο του..
Στο βιβλιο του αποβιωσαντος μαχητου, Συνταγματαρχη, Ιωαννου Λαδα, με τιτλο "Αναμνησεις από την Εθνικη Αντιστασι και την καταστολη της Κομμουνιστικης Ανταρσιας" διαβαζω:
"...Χαρικλεια χηρα ιερως Ηλια Λαδα το γενος κεφαλα εκ Δυρραχιου Αρκαδιας Εδολοφονηθη υπο των κομμουνιστων του λεγομενου ΔΣΕ μετα του εξαετους εγγονου της Ηλια Βλαχακη την 22αν Σεπτεμβριου -1947 επειδη ητο μητερα Ελληνος Αξιωματικου (Ιωαννου Λαδα)..."
Ο συνταγματαρχης Ιωαννης Λαδας, αποφοιτος της ταξεως του 1940 της στρατιωτικης σχολης Ευελπιδων, πολεμησε στα ορη της Βορειου Ηπειρου από την εναρξι μεχρι την ληξι του Ελληνοιταλικου πολεμου, εν συνεχεια στα ορη της πελοποποννησου κατα την διαρκεια της αντιστασεως κατά των δυναμεων κατοχης εν συνεχεια στην Μεση Ανατολη και εις τα νησια του Αιγαιου, στην Ρουμελη την Θεσσαλια και στην Μακεδονια κατά τα ετη 1946-1949 οταν επεχειρηθη ο εξαπονδρισμος της Ελλαδος και η σλαβοποιησι των ελληνων στο ανατολικο μπλοκ.
Υπηρξε εκ των πρωταγωνιστων της Επαναστασεως της 21ης Απριλιου 1967, καταδικασθεις δια τουτο εις ισοβειον καθειρξιν, υποβιβασθεις εις στρατιωτη...
Όμως η αδεκαστος Ιστορια δεν εχει εκδοσει ην ετυμηγορια της.
Και οι Ελληνες, η σιωπηλη πλειοψηφια των σκεπτομενων Ελληνων καλως γνωριζει.
Οτι εντιμοι πατριωτες εφ ορου βιου στρατιωτες της Ελληνικης Συνειδήσεως, οπως ο Ιωαννης Λαδας, που δεν εκανε ουτε βιλλες, ουτε απεκτησε καταθεσεις σε ξενες ή ελληνικες τραπεζες, ουτε σπιτια γεματα χρυσαφικα, ουτε τα ταμεια του κρατους αφησαν αδειανα για να τα βρουνε αυτοι που μας κυβερνανε τοσα χρονια τωρα σκορπωντας τον ιδρωτα τπου Ελληνικου Λαου, εχουν δικαιωθει από την αδιαψευστη πραγματικοτητα που ζουμε.
Τα θερμα μας συλληπυτηρια στου πονεμενους οικειους του.!
Ας ειναι παρηγορια των, οτι η ανθρωπινη αχαριστια και η αδικια στην ζωη είναι πλουσια δωρα για τους αγαθους στην ζωη που ερχεται.

Ιασων
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Δεν είναι η μόνη περίπτωση. Είχα την ευκαιρία λόγω επαγγέλματος, να εχω προσωπική εμπειρία αλλά και να ακούσω ίδιες περιπτώσεις... Η Χήρα του Γ.Παπαδόπουλου, ζούσε σε ένα ημιυπόγιο, χωρίς σύνταξη, την βοηθούσαν οικονομικά απόστρατοι, και ιατρικά την επισκέπτονταν στρατιωτικοί γιατροί.
    Συγκρίνατε με την Λιάνη Παπανδρέου ή την Μαργαρίτα και βγάλτε τα συμπερασματά σας !!!!!

    Σχεδόν όλοι πέθαναν φτωχοί, χωρίς επίσημα ιατρική περίθαλψη,- καλύπτονταν από την ολόψυχα καλή διάθεση στρατιωτικών γιατρών, καί από την οικονομική βοήθεια συναδέλφων τους.....

    Κι ο Τσοχατζόπουλος κυκλοφορεί ακόμα, ψωνίζει ότι θέλει, μας γράφει ή μάλλον μας γράφουν κανονικά !
    Μήπως χρειάζεται πάλι μιά, - οκ. διαφορετική,- επανάσταση από όλους μας αυτή την φορά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όσοι ήταν για κρεμάλα στα ψυλά και στα μεγάλα
    κι οι λεβέντες και οι άνδρες μ' αίμα βάψανε τις μάντρες"

    Όλοι αυτοί πέθαναν κυριολεκτικά στη ψάθα.
    Τα κοπρόσκυλα τα αυτά που αυτοτιτλοφορεούνται τα "της γενιάς του πολυτεχνείου" είναι τα σημερινά καθάρματα που διοικούν σαδιστικά (αυτά σπούδαζαν) τον έρημο λαό μας.
    Τα κωλόπαιδα αυτά δεν θα έκαναν επανάσταση αν δεν είχαν τα παλικάρια τους οικοδόμους να αντιστέκονται στους "μπάτσους" και γυναικούλες και γεροντάκια που τους τροφοδοτούσαν με τρόφιμα, φάρμακα τσιγάρα και κάθε λογής εφόδια που ζητούσαν. Τα επίσης κωλόπαιδα των ΜΜΕ ποτέ δεν αναφέρθηκαν στους πολίτες αγωνιστές.
    Η 17η Νοέμβρη ανήκει στους έξω από την μάντρα του πολυτεχνείου.
    Τον μύθο "γενιά του πολυτεχνείου" τον δημιούργησαν για να έχουν "συστατική επιστολή" για το πρόστυχο μέλλον που θα ακολουθούσαν.
    Οι ανεπάγγελτοι (χωρίς μια ημέρα εργασίας σε εργοδότη) το χρησιμοποίησαν σαν εισιτήριο και άλλοι ονομάστηκαν αντιστασιακοί και οι άλλοι που ήταν ξύπνιοι πήραν αξιώματα στην βουλή με διαφόρων αποχρώσεων παράσημα.
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι αργα,πολυ αργα, για δακρυα,
    πουλημενοι,και μπασταρδεμενοι
    νεοελληνες. Το μεγαλλιτερο λαθος,
    αυτων των ανδρων,της εποχης εκεινης
    που φοραγαν πραγματικα ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ,
    ηταν που δεν μαντρωσαν το μπουρδελο
    της βουλης των νεοελληνων,μεσα σ'ενα σαπιοκαραβο και να το φουνταριζαν,στα ποιο βαθεια νερα,
    της ΦΑΛΚΟΝΕΡΑΣ,μια για παντα!
    Μετα βγηκαν οι αναξιοι,για να το
    παιζουν...σπουδαιοι και αντιστασιακοι,οτι εριξαν,
    ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ!!!ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,των αχρηστων...προοδευτικων!
    Αυτο το κοπαδι των αναξιων,αγραμματων,δοσιλογων και χωρις ιδανικα νεοελληνων.Γιαυτο
    εφευραν το παραμυθι της αχρηστης
    ζωης τους! Φατε τους στην μαπα τωρα
    αυτους που βουλιαζουν την πατριδα,
    και σας περνουν μαζι τους,στα
    ταρταρα! Μαζι τα φαγατε και ηλθε
    η ωρα,μαζι να τα ξερασετε!!
    Οταν μια χωρα το μονο που εχει καταφερει να παραγει και να εξαγει,
    ειναι ψινακιδες,πουτανες,αδελφες και δημοκρατες των αιδειων σας!
    Εκτος και τα καταφερει το νεο κομμα
    της...ΤΖΟΥΛΙΑΣ!
    Αν γνωριζατε προς τα που πατε και
    τι σας περιμενει, το αυριο,
    Θ'αρχιζατε να ληστευετε τους
    ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ζητιανους,γιατι θα ειναι σε λιγο οι μονοι που θα εχουν
    ...μετρητα στην τσεπη τους!
    ΚΑΙΡΟΣ, ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ,
    ΝΑ ΒΑΨΟΥΝ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ!!!
    Μονο ετσι θα σωθει και θα ξεβρωμισει η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ!
    Στο Γουδι,ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    Α????

    ΑπάντησηΔιαγραφή