Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η "επιχείρηση οργανολαγνεία" συνεχίζεται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οργανολαγνεία: Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να αποδώσει την εμμονή του κ. Γ. Παπανδρέου να δημιουργεί επιτροπές και επιτροπούλες, όργανα και οργανάκια, να ανακατεύει την τράπουλα και να βάζει τον έναν υπό την επιτροπεία του άλλου.
Το τελευταίο «φρούτο» φύτρωσε χθες. Πρόκειται για ένα νέο άτυπο όργανο που ονομάστηκε… διαθεσμικό. Εκτός από οργανολαγνεία, υπάρχει και… λεξη-λαγνεία. Το συγκεκριμένο όργανο, μάθαμε, θα διασυνδέει την κυβέρνηση με την κοινοβουλευτική ομάδα – το ένα τρίτο της οποίας βρίσκεται στην κυβέρνηση.
Εννοείται πως και η κοινοβουλευτική ομάδα με την σειρά της διασυνδέεται με τις κομματικές οργανώσεις και την βάση – οπότε νάτοι όλοι οι θεσμοί μαζί και χώρια. Στόχος, βέβαια, οι προσεχείς εκλογές και η διάσωση του κυβερνώντος κόμματος.
Τον Δεκέμβριο του 2009, ο κ. Παπανδρέου είχε βάλει… «σκιες» στα υπουργεία. Είχε βάλει δηλαδή απλά μέλη του κοινοβουλίου να λειτουργούν ως… σκιώδεις υπουργοί της ίδιας του της κυβέρνησης. Παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού σκιώδεις κυβερνήσεις σχηματίζουν οι ευρισκόμενοι στην αντιπολίτευση.
Πήγε περίπατο και αυτό το «όργανο». Στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ. Διότι ήλθε η τρόικα και τους αντικατέστησε όλους – κανονικούς και σκιώδεις.
Ο κ. Παπανδρέου συγκροτεί διάφορες επιτροπές και όργανα από το 2004. Λίγο μετά τις τρώει η μαρμάγκα.
Τον Ιούλιο του 2004 έφτιαξε οκτώ όργανα. Το Νοέμβριο του 2004 έφτιαξε νέα επικοινωνιακή ομάδα. Τον Μάρτιο του 2005 έγινε Συνέδριο, εκλογή νέου γραμματέα, εκλογή Εθνικού Συμβουλίου, ορισμός Πολιτικού Συμβουλίου. Η Κ.Ο. απέκτησε 12 συντονιστές και 20 υπεύθυνους επιμέρους τομέων.
Τον Μάιο του 2006 είχαμε νέο ανακάτεμα της εσωκομματικής τράπουλας. Τον Δεκέμβριο του 2006 εξελέγη νέος γραμματέας, νέο Πολιτικό Συμβούλιο, νέο κοινοβουλευτικό – έτσι το είπαν τότε – συμβούλιο. Μια οργανολαγνεία που δεν οδηγεί πουθενά. Και δεν διδάσκει τίποτε.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου