Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σύντροφε Γιώργο, γιατί μας αγνοείς; Τώρα που πήρα τη λαχτάρα, στάχτη να γίνουν όλα πιά...

Πατήστε για μεγέθυνση.
Κραυγή αγωνίας από τους φίλους και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.
Iωάννινα: 23-6-2010

ΠΡΟΣ: κ. Γεώργιο Παπανδρέου Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Αθήνα

Σύντροφε Πρόεδρε,
Δεν ξέρουμε αν τελικά έχει κάποια έννοια η επιστολή μας ετούτη, αφού κάποιες άλλες ουδόλως λογαριάσθηκαν από εκείνους που είχαν τη σχετική ευθύνη.
Το 1998, με επιστολή μας, εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους ΔΕΝ έπρεπε, το ΠΑΣΟΚ, να υποστηρίξει, στο Δήμο Ιωαννιτών, την υποψηφιότητα Λευτέρη Γκλίναβου, ο οποίος με την πανωλεθρία, που υπέστη, παρέδωσε, ύστερα από 20 χρόνια, το Δήμο στην Παράταξη της Δεξιάς.
Το 2002, με επιστολές μας, εξηγούσαμε και πάλι γιατί το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ έπρεπε να δώσει το χρίσμα, για το Δήμο Ιωαννιτών, στον Νικόλαο Ζαρμπαλά (αποτυχημένο, επί 8ετία, Νομάρχη), ο οποίος οδήγησε φυσικά και αναπόφευκτα το ΠΑΣΟΚ στη μεγαλύτερη συντριβή (22%) και μάλιστα στην 3η θέση!!!.
Το 2006, πάλι με επιστολή μας, υποστηρίζαμε ότι η επιλογή του Γιάννη Μελανίδη, δεν είναι μόνον τραγικό λάθος του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως συνιστά και μεγίστη προσβολή προς ολόκληρη την Κοινωνία των Ιωαννίνων, καθότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος Δήμαρχος έλλειπε απ΄ την πόλη επί 40 χρόνια!!! και παρουσίαζε πέραν των πολλών ιδιαιτεροτήτων του και μία συγκεκριμένη ιδιότητα εξάρτησης!
Φέτος – το 2010 - παρακολουθούμε έντρομοι ότι "παίζει" το όνομα του γιατρού, Ελισάφ Μωυσή, του επί πολλά χρόνια εχθρού και διώκτη του ΠΑΣΟΚ (και ιδιαιτέρως του ΕΣΥ και του αείμνηστου Γεννηματά), πρώην ..."Ρηγά", κατόπιν ΚΚΕσ, που (το 1999) συνεργάσθηκε με δεξιό υποψήφιο Δήμαρχο, τον Τάκη Παρλαπά για να τον ψηφίσει ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κατά την εκλογή του ως καθηγητή Παθολογίας, μιά θέση που αδιαμφισβήτητα ανήκε σε άλλον ενδιαφερόμενο ασυγκρίτως καλύτερό του, κατόπιν, το 2002, κατήλθε, κατ´αδίστακτον τρόπον, στις Δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ενώ τώρα με διάφορες μεθοδεύσεις φιλοδοξεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ προδιαγράφοντας βεβαίως την τετάρτη, κατά σειρά, σίγουρη συντριβή, αφού η κοινωνική του επιροή είναι σχεδόν μηδενική και η αναγνωρισιμότητα περιορίζεται κυρίως στα ελάχιστα εναπομείναντα μέλη της Ισραηλιτικής κοινότητας Ιωαννίνων και σε πολύ μικρό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύντροφε Πρόεδρε
Δεν αναφερόμαστε φυσικά στην υποψηφιότητα του (επί 5 τετραετίες αποτυχόντα και 2 τετραετίες αποτυχημένου Δημάρχου) Φίλιππου Φίλιου, καθότι μια τέτοια υποστήριξη θα αποτελούσε ύμνο στο ρεζίλεμα, που ο ίδιος έχει επιφυλάξει στο ΠΑΣΟΚ (τελευταία συμμετέχει στην πλατφόρμα των 32 του Αλαβάνου, που, ως γνωστόν, ζητάνε την παραίτηση σας από Πρωθυπουργός), όλα αυτά τα χρόνια στα Γιάννενα, αφού με την πολιτική του στάση και συμπεριφορά στερεί, ως μόνος υπεύθυνος, τον Δήμο Ιωαννιτών από το ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τον μοναδικό Δήμαρχο (του ΚΚΕ) στη Χώρα, που είχε οργανώσει και είχε ηγηθεί μεγάλης λαϊκής διαδήλωσης ενάντια στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΟΚ, που είχε γίνει στα Ιωάννινα, υπό τον Κάρολο Παπούλια, σημερινό Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Μιά τέτοια επιλογή δεν θα είναι απλώς μιά αισχρή ποδηγέτηση του ΠΑΣΟΚ από ένα μόνον άτομο, αλλά ο απόλυτος εξευτελισμός και ξεπεσμός του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα, από έναν νεολαίο της ΕΡΕΝ, ύστερα Κνίτη, μετά έφεδρο ανθυποσμηναγό της χούντας, έπειτα ΚΚΕ, στη συνέχεια Συνασπιστή, μετά ΝΑΡ, κατόπιν ΕΑΡ, μετά ΣΥΝ, στη συνέχεια "κωδωνοκρούστη της πόρτας της Ρηγίλης", έπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ , τώρα στην πλατφόρμα του Αλαβάνου και έχει ακόμα ο Θεός.
Ούτε λίγο ούτε πολύ θα αποτελέσει την ωμή χειραγώγηση από την προσωποποίηση του πολιτικού Αμοραλισμού, όπως αυτή αποτυπώνεται στον γνησιώτερο εκφραστή ενός έρποντος και φθίνοντος κοινωνικού ρατσισμού και στον εκπρόσωπο της αντιδραστικής και κουρελιασμένης πλέον μεγαλοαστικής τάξης της πόλης.
Πάντως και οι δύο αποτελούν τα πειθήνια όργανα του αντιδραστικού και παραπολιτικού θρησκευτικού κέντρου, που δρά, ακατάπαυστα στην πόλη, απ΄την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση σε μια τέτοια, ως άνω, επιλογή, ας θεωρηθεί από τώρα σίγουρη η επανεκλογή (για 3η τετραετία) του νυν Δημάρχου, αφού ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και βεβαίως του ΠΑΣΟΚ θα αντιταχθεί δυναμικά καθότι, όπως έχει ήδη αποδείξει στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, σιχαίνεται τις μεθοδεύσεις αυτές και απαιτεί σεβασμό.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν σας κρύβουμε ότι και η δική μας πολυπληθής δυναμική ομάδα θα συμετάσχει ενδεχομένως στο ψηφοδέλτιο του και θα συστρατευτεί ανοιχτά με τον νυν Δήμαρχο, ο οποίος και πλούσιο έργο παρήγαγε και προφίλ λαϊκού ηγέτη διαθέτει, δεδομένου ότι μπορεί μεν να έχει τη στήριξη της ΝΔ, εν τούτοις υπήρξε, ως φοιτητής, μέλος της ΠΑΣΚ και είχε κατεβεί παλαιότερα, ως Δημοτικός Σύμβουλος, με τον Χαρίλαο Τόλη (τον μύθο της ΤΑ και του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα) και τις εκλογές βεβαίως κερδίζει, λόγω της πλατιάς λαϊκής απήχησης του, από την πρώτη Κυριακή, τη στιγμή που τα ποσοστά της ΝΔ βρίσκονται πολύ χαμηλά.
Η επί τρείς τετραετίες αγνόηση των προτάσεων μας δεν μας πτοεί και θεωρούμε χρέος μας να σας ξαναστείλουμε την επιστολή αυτή.
Η απόφαση ανήκει στα όργανα του Κινήματος και σε σας Προσωπικά.

Συντροφικά
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ
ΜΕΛΩΝ, ΟΠΑΔΩΝ & ΦΙΛΩΝ
ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Το Πασοκ στα Γιάννενα το ρήμαξαν δύο άτομα που είχαν, ατυχώς, την ιδιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Με αυτή τους την ιδιότητα θέριζαν στην κυριολεξία, επί πολλα χρόνια, κάθε αξιόλογη και ως εκ τούτου επικίνδυνη για αυτούς ύπαρξη.

    Πρόκειται για τα πτώματα της πολιτικής, τους: Σιάκαρη και Ζαρμπαλά.

    Στο καταστροφικό τους έργο, τους είχαν στρώσει χαλί για πολλά χρόνια οι:Μωϋσιάδης Μίμης, Ντούλιας Ορέστης, Μάντζιος Αργύρης, Βάγγης, Χατζηγιάννης και τρεις τέσσερις, ακόμα, άλλοι, οι οποίοι είναι οι νεκροθάφτες του Κινήματος στα Γιάννενα.

    Είναι ουσιαστικά αυτοί που οδήγησαν ένα κόμμα εξουσίας στο να μην έχει άτομα για Δήμαρχο σε μία πόλη των 120 000 κατοίκων και μας φέρνουν τα ρεμάλια και τα ρετάλια να τα ψηφίσουμε. Τον κάθε αλκοολικό ή σαλτιμπάγκο, που ο λαός λογικώς τους φτύνει.
    Πί. Πί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή