Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Θα "σπάσει" τη σιωπή του σήμερα ο Βενιζέλος;

Γράφει ο Εμμανουήλ Ζερβός
Στον Ευάγγελο Βενιζέλο θα είναι στραμμένα σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας, στο περιθώριο των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, και ενώ συνεχίζει να πλανάται στην ατμόσφαιρα το φάντασμα της προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως έχει απειλήσει ξεκάθαρα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, και ειδικότερα από τη στιγμή που αποφάσισε να μην προχωρήσει στα άκρα και την οριστική ρήξη, ακυρώνοντας τον σχεδιασμό για την ίδρυση του πολυθρύλητου Ομίλου πολιτικού προβληματισμού, που θα αποτελούσε τον πρόδρομο ενός νέου κόμματος, έχει εξελιχθεί στον εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει υποχωρήσει και η άλλη προσέγγιση της περίπτωσής του, αυτή της εναλλακτικής λύσης για την ηγεσία του Κινήματος, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει κάποιον σημαντικό διεθνή ρόλο.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει γίνει δέκτης εισηγήσεων από συνεργάτες, πολιτικούς φίλους, στελέχη και απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, να μην παραμείνει σιωπηλός σήμερα. Και αν τα αποτελέσματα είναι δίσημα, να μην αφήσει να επικρατήσει αβεβαιότητα, που θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραία για τη χώρα, αλλά να κάνει μια δήλωση, με την οποία θα επισημαίνει πως θα είχε μοιραία αποτελέσματα για την ομαλή πορεία της οικονομίας, μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει λάβει σοβαρά υπόψη του τον παραπάνω προβληματισμό, φαίνεται ωστόσο να αντιμετωπίζει δίλημμα και να διστάζει να προχωρήσει σε μια τέτοια εκκωφαντική πολιτική παρέμβαση, εκτιμώντας ότι ειδικά στην περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά για το ΠΑΣΟΚ, το κλίμα θα βαρύνει επικίνδυνα, και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Επίδειξη αγριότητας ληστών στα Ιωάννινα

    Μία μητέρα, το ένα της παιδί και φιλικό πρόσωπο, που βρισκόταν στο σπίτι τους στα Ιωάννινα, χτύπησαν πριν λίγες ημέρες με σφυριά και με μαχαίρι δύο ληστές, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης. Ο δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισήλθαν από την ανασφάλιστη πόρτα του σπιτιού της 39χρονης ιδιοκτήτριας, στο οποίο βρίσκονταν η ίδια, τα τρία ανήλικα παιδιά της, καθώς και μία 50χρονη.
    Κρατώντας ο ένας μαχαίρι και ο άλλος σφυρί, χτύπησαν τις δύο γυναίκες, καταφέροντάς τους ελαφρά τραύματα, προκειμένου να τους παραδώσουν χρηματικό ποσό.

    Οι σκηνές, εκτυλίχθηκαν μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά της 39χρονης, εκ των οποίων το ένα παρενέβη, με αποτέλεσμα ο ένας δράστης να το τραυματίσει με τη λαβή του μαχαιριού.


    Στη συνέχεια, αφού η μία από της δύο γυναίκες κατάφερε να αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενός Ρουμάνου, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

    Οι γυναίκες και το ένα παιδί που τραυματίστηκαν, διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χαζτηκώστα Ιωαννίνων, όπου η μητέρα με το παιδί της παραμένουν για νοσηλεία, ενώ η 50χρονη δε χρειάστηκε να παραμείνει για νοσηλεία.

    Γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης (03/11), άνδρες της ομάδας “ΔΙΑΣ” Ιωαννίνων, συνέλαβαν μετά από συντονισμένες έρευνες, έναν 20χρονο Μολδαβό και έναν 33χρονο Ρουμάνο, κατηγορούμενων για απόπειρα ληστείας.

    http://www.lakkasouliradio.gr/Default.aspx?tabid=92&language=el-GR/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λετε να εχουμε αλλαγη φρουρας νταβατζηδων; Αριστο κουμασι και ο Βαγγελας, και της ιδιας καταγωγης με το Τζεφ. Πληρει ολες τις προυποθεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου,
    Δεν τούς ¨συλαβάνει¨ τέτοιους η Αστυνομία. Απλά, με οποιαδήποτε δικαιολογία, τούς εκτελεί.
    Γιατί, την εποχή του Τσαουσέσκου, μπορούσε να κάνει το ιδιο ο Ρουμάνος ληστής και μόνο να τον συνελάμβαναν ;

    Α, ρε Τζέφρυ, μας διέλυσες και δεν σεβάστηκες την χώρα πού σε φιλοξενεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή