Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Όλα πάνε καλά

Συμφώνησαν τελικά οι άνθρωποι της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στο εξής οι μετατάξεις στις ΔΕΚΟ θα θεωρούνται προσλήψεις. Τώρα αναμένεται η επόμενη συμφωνία, όπου και οι απολύσεις θα θεωρούνται προσλήψεις.
Οι μετατάξεις των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα "μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις" από το Δημόσιο.
Από τη στιγμή που οι μετατάξεις θα θεωρούνται προσλήψεις, γίνεται αντιληπτό πως θα παγώσουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο για τον επόμενο χρόνο.
Αν θέλετε να προσληφθείτε οπωσδήποτε στο Δημόσιο, θα πρέπει να αρχίσετε από σήμερα κιόλας να δολοφονείτε δημοσίους υπαλλήλους. Αν δολοφονήσετε καμιά διακοσαριά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, σίγουρα θα βρεθεί κάποια θέση στο Δημόσιο και για εσάς.
Βιαστείτε, όμως, γιατί μπορεί να ξεπαστρέψετε ένα σωρό δημοσίους υπαλλήλους, να προσληφθείτε στο Δημόσιο και να είστε ευτυχείς, αλλά να κηρυχτεί τότε στάση πληρωμών και να μην πάρετε ούτε ένα ευρώ.
Ευχάριστα είναι τα νέα και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και –ιδιαίτερα- για τους υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν από ένα ως τρία χρόνια άδεια από τη δουλειά τους, να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να παίρνουν έως και το 50% των αποδοχών τους.
Το να μένουν οι υπάλληλοι στα σπίτια τους και να πληρώνονται είναι ένα σύστημα που έχει ακολουθηθεί με μεγάλη επιτυχία στο Δημόσιο εδώ και δεκαετίες, αλλά στο Δημόσιο οι υπάλληλοι που άραζαν στα σπίτια τους έπαιρναν ολόκληρο το μισθό τους.
Βέβαια –λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση του κ. Σάλλα με την κυβέρνηση- το να εργάζεσαι στην Τράπεζα Πειραιώς είναι σαν να εργάζεσαι στο Δημόσιο.
Οι υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από ένα, δυο ή τρία χρόνια με πλήρεις αποδοχές, αλλά ας μην είναι και πολύ σίγουροι πως θα βρουν την τράπεζα ανοιχτή.
Αν το πρόγραμμα οικειοθελών τριετών αδειών της Τράπεζας Πειραιώς στεφθεί με επιτυχία, θα το ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, επειδή στον τραπεζικό τομέα όλα λειτουργούν ρολόι και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για δέσμευση των καταθέσεων.
pitsirikos
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου