Πατήστε για μεγέθυνση |
Βαρέθηκα να τους ακούω όλους τους πολιτικούς να κατηγορούν τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ για κακοδιαχείριση...
Βαρέθηκα να βλέπω τους πολιτικούς να ΜΗΝ βλέπουν κανένα μεμπτό στην δική τους διαχείριση...
Βαρέθηκα να ακούω για "Εξεταστικές Επιτροπές" (που θα εξετάσουν ΔΥΟ μόνο χρόνια) για να "φανεί η αλήθεια"...
Λές και δεν βλέπουμε ΠΩΣ , ΠΟΤΕ , και ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ έφθασε η χώρα εδώ που βρίσκεται ΣΗΜΕΡΑ.
Η ..."Χούντα" το 74 παραδίδει στον Κ. Καραμανλή ένα υγιές χρέος 330 εκατ. δηλαδή ΧΡΕΟΣ 22,5% του ΑΕΠ (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
Ο "Κ.Κ" παραδίδει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977) ή ΧΡΕΟΣ 31,2% του ΑΕΠ στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Ανδρέας με την πολιτική "EASY MONEY SYSTEM" που εφάρμοσε σε επίπεδο κράτους (δηλαδή παίρνει δάνεια και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, γεμίζει δηλαδή την αγορά με χρήμα, όχι όμως υγιές αλλά με δανεικά και ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, εκτινάσσει δε το δημόσιο ΧΡΕΟΣ σε απίστευτα για την χώρα επίπεδα...
Ο Κ. Μητσοτάκης παραλαμβάνει μετά από τρεις κυβερνήσεις συνεργασίας ΧΡΕΟΣ 80,7 % του ΑΕΠ και παραδίδει μετά από τρία χρόνια από ΧΡΕΟΣ 111,6 % του ΑΕΠ...
Ο Κ.Μ μιλά για καταπτώσεις εγγυήσεων ΔΑΝΕΙΩΝ που είχαν πάρει οι ΔΕΚΟ επί κυβερνήσεως Παπανδρέου και που δεν εξυπηρέτησαν (Ελλείμματα παρήγαγαν από τότε...) με αποτέλεσμα να αναγκάζεται το ΚΡΑΤΟΣ να ενσωματώσει τα χρέη αυτά στο δημόσιο χρέος...
Από εκεί και μετά οι κυβερνήσεις Σημίτη διατηρούν σε αυτό το επίπεδο (με μικρές διακυμάνσεις) μέχρι που παραδίδει στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ΧΡΕΟΣ 108,5 % του ΑΕΠ.
Όπως φαίνεται και στο γράφημα η κυβ. Καραμανλή στην πρώτη θητεία έκανε ενέργειες να περιορισθεί το χρέος ώς ποσοστό του ΑΕΠ (έπεσε για πρώτη φορά μετά από πολά χρόνια κάτω του 100%) αλλά στην δεύτερη θητεία της ξέφυγε εντελώς και επέστρεψε εκεί ακριβώς που το παρέλαβε από τον Κ. Σημίτη.
Και φτάνουμε στο σήμερα...
Που ο κ. Γ.Α.Π. παρέλαβε ΧΡΕΟΣ 110,0 % του ΑΕΠ από τον Κ.Κ jr. και αν πιστέψουμε αυτά που λέει η Eurostat θα παραδώσει το 2013 ένα δημόσιο ΧΡΕΟΣ 145,0 % του ΑΕΠ !!!
Οι Έλληνες δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια σε αυτό το πλιάτσικο.
Δεν είναι δυνατόν να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν τους δημάρχους τους έχοντας σαν αποκλειστικό κριτήριο την προσωπικότητα του κάθε υποψήφιου και μόνο.
Οι Έλληνες οφείλουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους να ζητήσουν ΕΥΘΥΝΕΣ από ΟΛΟΥΣ όσους κυβέρνησαν.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό...
Οι Έλληνες οφείλουν να κάνουν την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ τους και να ΜΗΝ ξαναψηφίσουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον λόγω κομματικής τοποθέτησης.
Τίμιους και ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ανθρώπους έχουν ΟΛΑ τα κόμματα.
Ευθύνη των ψηφοφόρων είναι να τους προτιμήσουν...
antilogos
Πολύ σωστα τα λες γιανιωτη αλλα δεν θα φτασει στο 145% το 2013 το ελειμα αλλα στο 150% και βαλε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκομα δεν ειπε η Γιουροστατ το ελειμα της ελλάδας που θα προστεθη στο σημερινο.
Γιοργακης ο σωτηρας μασ
ΤΟΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΝΤΩΣ.
ΑΛΛΑ ΦΕΥ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΓΙΑ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΑΝ.
ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΙΣΩ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ.
ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΔΕΝΜΜΠΟΡΟΥΝ Η ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΛΟΧΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ.
ΜΙΑ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΛΩΒΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.....
Αγαπητέ giannioti,
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα μικρό σχόλιο για τον επίλογό σου όσον αφορά το αν έχουν τίμιους και εργατικούς όλα τα κόμματα. Μακάρι να ήταν αληθές αυτό. Δυστυχώς δεν έχουν όλα τα κόμματα τίμιους και εργατικούς. Και εάν έχουν δεν τους δίνουν χρήσμα για υποψηφιότητα πουθενά. Και τώρα με τον νέο εκλογικό νόμο για τις εθνικές εκλογές που οι μισοί θα βγαίνουν χωρίς σταυρό προτίμησης όπως στις ευρωεκλογές, να δούμε πως θα μπορεί να υλοποιηθεί η προτροπή σου για προτίμηση των τίμιων και εργατικών που μακάρι να διέθεταν τα κόμματα.