Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο (εξ)ευτελισμός του ελληνικού ονόματος.!

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο Λονδίνο για την τελετή αποφοίτησής μου.
Τήβεννοι, πτυχία, φοιτητές από όλο τον κόσμο μπλεγμένοι σαν ένα κουβάρι. Όλοι με τη χαρά του οτι αποφοιτήσαμε από το LSE κάτι που για πολλούς σε διάφορες χώρες είναι από μόνο του ικανό να τους προσφέρει μια καλή δουλειά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρύτανης του LSE ανέφερε αναλυτικά περιπτώσεις αποφοίτων του πανεπιστημίου που κατάφεραν να διακριθούν τόσο στο δημόσιο βίο της χώρας καταγωγής τους όσο και στην ελεύθερη αγορά σαν επιτυχημένοι επιχειρηματίες.
Μεταξύ άλλων λοιπόν, ο Πρύτανης είπε: ''Ξέρετε ο τωρινός Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι και αυτός απόφοιτος μας'' -Παύση και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ΟΛΗ η αίθουσα βάζει τα γέλια. Μια Αμερικανίδα φίλη μου μου λέει: ''Συγγνώμη για αυτό''.
Ο Πρύτανης σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει το κοινό συμπληρώνει ''Φυσικά δεν φταίει αυτός μόνο, αλλά η κατάσταση που παρέλαβε από τον προηγούμενο Υπουργό Οικονομικών..ο οποίος ήταν και αυτός απόφοιτός μας''. Το ακροατήριο διπλώνεται στα δύο από τα γέλια καθώς ο Πρύτανης φημίζεται για το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ του.
Δεν σας κρύβω οτι γέλασα και εγώ- άλλωστε δηλώνω λάτρης του βρετανικού χιούμορ και η φράση θύμιζε κάτι από το ''Μάλιστα κύριε Υπουργέ''...
Όμως σκεφτείτε και αυτό: ποια ανάπτυξη, ποια κυβέρνηση, πιο πολιτικό σύστημα μπορεί να ξεπλύνει αυτή την ντροπή για το ελληνικό όνομα; Ποίοι ήταν αυτοί που οδήγησαν όλο τον κόσμο να γελάει στο άκουσμα της λέξης ''Ελλάδα''; Πώς μπορεί αυτό το όνειδος να φύγει από την πλάτη της Ελλάδας;
Κάποιοι μας έφτασαν στο σημείο, παιδιά από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής και των χωρών του ''Τρίτου Κόσμου'' να γελάνε με τις οικονομικές ''επιδόσεις'' της Ελλάδας.
Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό όνομα να εξευτελίζεται διεθνώς επειδή κάποιοι έστησαν ένα κράτος στα μέτρα τους και μαζί με τους δικούς τους που τους διορίζανε να διασύρουν ένα λαό και ένα πολιτισμό που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανθρωπότητα.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να περιφέρεται στον κόσμο σαν περίγελος, σαν παλιάτσος σαν να είναι ένα προτεκτοράτο.
Ας καταλάβουν κάποιοι οτι η ταυτότητα μιας χώρας, ο πολιτισμός δεν μετριέται σε ομόλογα, δείκτες ούτε υποβαθμίζεται από την Moody's..
athens
Bookmark and Share

5 comments:

  1. Καραγιόζιδες είμαστε ! Αν κάποιος έχει δουλέψει στο Εξωτρικό, - η καλύτερα σπουδάσει, π.χ. στίς USA , θα καταλάβει !
    Σόι στα κλειστά επαγγέματα..
    Σόι στίς Πανεπιστημιακές έδρες....
    Σόι στίς Βουλευτικές έδρες..........

    Καραγκιοζιλίκια !!!
    μακρυά κι αγαπημένοι = Μετανάστευση, τουλάχιστον για το καλό των παιδιών μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστος ο απο πανω...γιἀυτο και εγω την εκανα για αμερικα το 93 μετα που εριξε ο τρελλαντωνης την ΝΔ..και απο τοτε δεν ξαναπατησα στον τοπο που οι πολιτες(;) μαγαριζουν την ιστορια του. Εξω αισθανομαι οχι μονο πιο Ελληνας αλλα και πιο καλος Ελληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδέρφια, Έλληνας μπορείς να αισθάνεσαι και στην Ελλάδα και μάλιστα μη αντέχοντας τα διαδραματιζόμενα. Δυστυχώς στην πατρίδα μας κατοικεί και ένα είδος αρχανθρώπου ονόματι pasocus-pasocus οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και μάλιστα φχαριστιόνται πλέρια όταν ο ΓΑΠ τους ξηλώνει το πετσί, διαφορετικά δεν θα στήριζαν τους υποψηφίους του στις δημοτικές εκλογές. Αυτός ο τύπος "έλληνα" φαίνεται ότι μαζί με το άλλο ηλίθιο είδος centrodexius-centrodexius αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων, οπότε κατά τα μούτρα τους είναι και οι πολιτικοί που ψηφίζουν. Τελευταία προστέθηκαν και άλλα είδη με κυριότερο το pakistanos-nigirianoarapos. Γι' αυτό το λόγο δυστυχώς εμείς οι Έλληνες καταντήσαμε ξένοι στη χώρα μας.
    ΚΡΕΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστος αδερφε. Και ολα τα ειδη που αναφερεις ανηκουν στην μεγαλη συνομοταξια zboutsam-zboutsam γι αυτο και η χωρα μοιαζει με μπουρδελο διχως φαναρι και διχως μανταμ..οποιος θελει μπαινει μεσα, ψεκαζει, σκουπιζει και καθαρισε.
    Γαμω την Δημοκρατια μας γαμω...ετσι που την καταντησαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα εκφραστώ ούτε χυδαία, ούτε θυμωμένα, ούτε ρατσιστικά.
    Μόνο προσωπικά:
    Επέστρεψα στην πατρίδα πριν από 6 χρόνια, και δεν υπάρχει στιγμή που να μην σκέφτομαι ότι έκανα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή