Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ας μιλήσουμε για την ιδεολογία…

Η Συντηρητική Παράταξη της Χώρας μας, η λεγόμενη και Κεντροδεξιά, αφού απεμπόλησε την ιδεολογία της και τα πιστεύω της για 20 χρόνια, βρίσκεται διασπασμένη.
Νομίζετε ότι το πολιτικό παράδοξο δεν το βλέπει κανείς;
Οι σοσιαλ-κάτι του Δ.Ν.Τ. μαζί με τους σοσιαλ-κάτι της Ο.Ν.Ε. να στηρίζουν σταθερά τα αντιαναπτυξιακά μέτρα πού θα προωθήσουν την αναδιανομή του πλούτου μέσα από τη φτώχια;
Μην αποφεύγουμε την αλήθεια. Οι σοσιαλ-κάτι διοικούν το Δ.Ν.Τ. και προτείνουν λύσεις πού προστατεύουν τις δικές τους επενδύσεις, εξασκώντας την αυταρχική πολιτική τους, γιατί η ιδεολογία τους κατέρρευσε.
Η Συντηρητική Παράταξη πρέπει να δώσει ένα τέλος στην εκχώρηση της ιδεολογίας της γύρω από την οικονομία. Πρέπει να μιλήσει με σαφήνεια, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, να ζητήσει ειδική μακροχρόνια ρύθμιση, στηρίζοντας την παραγωγή πού γεννά υπεραξίες ουσίας, και όχι κέρδη δημιουργικής λογιστικής. Η παραγωγή πρέπει να ενισχυθεί με δραματική μείωση της φορολογίας  σε βάθος χρόνου.
Επένδυση δεν είναι το Πολιτισμικό Κέντρο της Λεωφόρου Συγγρού, επένδυση δεν είναι η εμπορία, επένδυση δεν είναι να απομυζάς το κράτος συντάσσοντας Τεχνικά Δελτία και πουλώντας χρηματοδοτούμενη επιμόρφωση, επένδυση δεν είναι να επιχορηγείς Μ.Κ.Ο. για να διαφημίζουν το έργο τους στις 3 τα ξημερώματα στα κανάλια. Επίσης, επένδυση δεν είναι ένα swap.
Ή θα στηριχθούμε στην υπεραξία του πρωτογενή τομέα, αυξάνοντας τις εξαγωγές, για να  συνεπικουρήσει ο Τουρισμός και η Ναυτιλία, ή θα πουλάμε καφέδες ο ένας στον άλλο.
Αυτή είναι η ιδεολογική βάση της Συντηρητικής Παράταξης για την οικονομία, και χάθηκε εδώ και πολλά χρόνια από την πατρίδα μας.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου