Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγει τις πύλες του αύριο στα Γιάννενα το πολυκατάστημα ΙΚΕΑ

Έτοιμα είναι όλα για τα αυριανά εγκαίνια (στις 10 το πρωί) του πολυκαταστήματος ΙΚΕΑ στα Γιάννενα που βρίσκεται στο 13ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας. Προσωπικό και υπεύθυνοι του καταστήματος έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, καθώς αναμένεται, πρώτη μέρα λειτουργίας του, να το επισκεφθεί πλήθος κόσμου.
Tα εγκαίνια που θα γίνουν παρουσία του προέδρου της εταιρίας κ. Βασίλη Φουρλή, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα κ. Kaarlo laasko και τοπικές αρχές.
Η επιτυχημένη πρόβα τζενεράλε έγινε πριν λίγες μέρες, όπου περίπου 2.000 άτομα, συγγενείς κυρίως του προσωπικού βρέθηκαν στους χώρους του πολυκαταστήματος.
Σε μία έκταση 18.000m² οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν περισσότερα από 7.500 προϊόντα και αμέτρητες λύσεις για το σπίτι.
Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε μια έκθεση με 44 δωμάτια και 3 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα.
Το κατάστημα που θα απασχολεί 235 υπαλλήλους, χωρίζεται σε τρία διαφορετικά μέρη: το τμήμα όπου παρουσιάζονται τα έπιπλα, το τμήμα που διαθέτει είδη για τον οικιακό εξοπλισμό και το τμήμα της άμεσης παραλαβής (self serve) των προϊόντων σε επίπεδες χάρτινες συσκευασίες (flat packs).
Εκτός από τους χώρους έκθεσης το κατάστημα διαθέτει εστιατόριο, χωρητικότητας 250 ατόμων, κατάστημα με αυθεντικά σουηδικά τρόφιμα, γλυκά και ποτά, ένα café στην έξοδο, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες υπάρχει ο ειδικά φυλασσόμενος παιδότοπος Småland.
proinoslogos
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Τώρα αυτό είναι θετικό για τα Γιάννενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι θετικό για τον κόσμο... Μη θετικό είναι για τα καταστήματα πού τόσα χρόνια μας ερούφαγαν το αίμα, - εν ονόματι της ποιότητας, με υπερκέρδη 50 και 100%.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως έτσι χυπνήσουν και οι Γιαννώτες έμποροι. Να βγούν από τη μακαριότητά τους και να συνειδητοποιήσουν ότι οι εποχές άλλαξαν, οι κόσμος άλλαξε, τα Γιάννενα άλλαξαν, η χώρα άλλαξε. Και το ΙΚΕΑ να μην άνοιγε εδώ, οι Γιαννώτες θα προτιμούσαν το ΙΚΕΑ της Θεσσαλονίκης, όπως και έκαναν τα τελευταία 2 χρόνια. Αλλά οι Γιαννιώτες έμποροι έκαναν πως δεν το καταλάβαιναν. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μην ανοίξει το 2ο κατάστημα ZARA στην Χαριλάου Τρικούπη και με απίστευτες μεθοδεύσεις προσπαθούσαν να το καθυστερήσουν. Πάντα ο Γιαννώτικος εμπορικός κόσμος αποτελούσε μια προνομιούχα αστική τάξη στην πόλη, που εκμεταλευόμενη την απομόνωση της πόλης από την υπόλοιπη Ελλάδα πωλούσε εδώ με απίστευτα υπερκέρδη. Και βέβαια αντί να προσπαθήσουν να γίνουν ανταγωνιστικοί είτε συμμετέχοντας σε προμηθευτικούς συνεταιρισμούς είτε στην δημιουργία πολυκαταστημάτων (ιδιοκτησίας τους) φρόντισαν να επενδύσουν σε οικόπεδα στη Λευκάδα για εξοχικές τους κατοικίες. Η μόνη μάχη που έδιναν για πολλά χρόνια, ήταν να εμποδίσουν όσους ήθελαν να ανοίξουν τα καταστήματα τους τα Σάββατα του καλοκαιριού, νεκρώνοντας την πόλη και στέλοντας και τους τελευταίους που είχαν μείνει στις αγορές της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή που πήγαιναν στο Sadanski της Βουλγαρίας και έφερναν εδώ "φίρμες" που πουλούσαν στα καταστήματά τους με κέρδος 1000% - 2000% πέρασε ανεπιστρεπτί !! .... ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΙΚΕΑ. ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή