Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τα δύο πρόσωπα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Το πρωί έριξαν βολές στον Γ. Παπακωνσταντίνου για το πολυνομοσχέδιο και τον τρόπο που αυτό προωθήθηκε στη Βουλή και το απόγευμα το …. ψήφισαν χωρίς δεύτερη κουβέντα!
Υπόδειγμα πολιτικής αναξιοπιστίας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μέσα σε μία ημέρα έδειξαν δύο διαφορετικά πρόσωπα.
Το πρωινό, ήταν εκείνο των υποτίθεται… ευαίσθητων βουλευτών. Εκείνων που φώναζαν στον υπουργό πως τους φέρνει προ τετελεσμένων με νέα μνημόνια, χωρίς να τους έχει ενημερώσει, πως η κυβέρνηση δεν δίνει προοπτική για το χρόνο εξόδου από την κρίση, πως είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα των μέτρων που εφαρμόζονται κ.ο.κ.
Το απογευματινό πρόσωπο, ήταν πιο ρεαλιστικό. Με περίσσια πειθαρχία και αποφασιστικότητα έσπευσαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που σφαγιάζει τις αμοιβές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και φέρνει εργασιακό μεσαίωνα. Ενα ακόμα από τα νομοσχέδια δηλαδή για τα οποία δεν είχαν ενημερωθεί πριν, που προφανώς δεν δίνει καλές προοπτικές κ.ο.κ.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για την ακρίβεια οι συγκεκριμένοι βουλευτές, που  το πρωί κατακεραύνωναν τον Παπακωνσταντίνου και το απόγευμα ψήφιζαν τις ρυθμίσεις του, δεν έχουν κατανοήσει το στοιχειώδες: πως πολιτικές συμπεριφορές σαν και αυτές που ακολουθούν έχουν ήδη χρεοκοπήσει στην πλειονότητα της κοινής γνώμης. Χαρακτηρίζονται από καιροσκοπισμό και μάλλον οι πολίτες έχουν χορτάσει από αυτόν.
Πολύ πιο έντιμοι ήταν όσοι προτίμησαν τη σιωπή και ψήφισαν. Χωρίς κορόνες υποκρισίας και σκοπιμότητας. Κάνουν μια επιλογή, και δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους…
Αρνητική ψήφο στο πολυνομοσχέδιο, και επί της ουσίας στην κυβερνητική πολιτική στην οικονομία, έδωσε μόνο ο βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος.
Προτίμησε τη διαγραφή από την υπογραφή του εργασιακού Μεσαίωνα.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου