Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται επενδύσεις ρίσκου.!

Αυτή η χώρα έχει τους καλύτερους ηθοποιούς του κόσμου. Και το πιο ωραίο είναι ότι έχουν και θεατρική στέγη που λέγεται Βουλή όπου στο όνομα του Ελληνικού Λάου δίνουν παραστάσεις για Όσκαρ! Με αφορμή δε την ψήφιση του προϋπολογισμού τώρα παίζεται το έργο "ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ".
Έτσι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, άριστα εκπαιδευμένοι στην ηθοποιία, δίνουν αληθινό ρεσιτάλ, όπου μας συμπονούν, ορκίζονται ότι δεν θα το ξανακάνουν σαν τα μικρά, αλλά στο τέλος θα ψηφίσουν πάντα για το καλό μας, τον αιμοβόρο προϋπολογισμό που ψάχνει λεφτά για τις αγορές!
Ναι, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα υπέρ του ελληνικού λαού! Μιλάμε για ρεσιτάλ ηθοποϊίας. Από την άλλη οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, επειδή πρέπει να πάρουν μέρος στο έργο, αλλά σε πιο υποβαθμισμένους ρόλους, θυμούνται ότι ο λαός τους έστειλες εκεί να τον υπερασπιστούν, λένε τους κόσμου τις ασυναρτησίες!
Πραγματικά είναι τραγικό το θέαμα, από την μία ΠΑΣΟΚΟΙ να αυτομαστιγόνονται για τον λαό και από την άλλη οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν καταστάσεις που οι ίδιοι ανέχτηκαν όταν είχαν την εξουσία αλλά όλοι μαζί τα μεσάνυχτα θα φύγουν αγκαλιασμένοι έχοντας κάνει το καθήκον τους!
Και κοντά σε αυτούς τους θεατρίνους, οι συνδικαλιστές μας δίνουν την δικιά τους παράσταση με μαϊμού κινητοποιήσεις! Είναι σαν τα χορευτικά που βάζουν στις παραστάσεις για να τις ομορφύνουν.
Και ενώ το σόου καλά κρατεί, από το 2012, οι επικουρικές συντάξεις, μετατρέπονται σε συντάξεις ρίσκου!
Έτσι με το σχετικό νομοσχέδιο το επίπεδο της σύνταξης θα εξαρτάται από την επιλεγείσα στρατηγική επένδυση των ταμείων. Δηλαδή οι διορισμένες διοικήσεις των ταμείων θα επενδύουν τις εισφορές μας και αν έχουν επιτυχία θα έχεις και την ανάλογη σύνταξη. Αν δεν έχουν, μπορεί να μην παίρνεις ούτε τα χρήματα που έχεις καταβάλει! Κάτι σαν τα περίφημα αμοιβαία κεφάλαια! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Έτσι ενώ περνάνε στα μουλωχτά νομοσχέδια, που ανατρέπουν σαρωτικά το κοινωνικό κράτος, στην Βουλή οι βουλευτές πονάνε για μας, πάντα για το ...καλό μας.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ
Υ.Γ. Η παράσταση είναι δωρεάν. Την βλέπεις ελεύθερα. Κάτι είναι και αυτό. Διότι αν την είχε το NOVA τι θα έβλεπες;
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου