Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ρουμανία: η λιτότητα τον έριξε από... το μπαλκόνι της Βουλής (βίντεο)

Την ώρα που στο βήμα της ρουμανικής Βουλής βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποτς, ένας εργαζόμενος στην κρατική τηλεόραση έπεσε από το μπαλκόνι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας. Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η τέταρτη μέσα σ' ένα χρόνο, απορρίφθηκε.
Φορώντας ένα μπλουζάκι το οποίο έγραφε: "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε", ο άντρας έπεσε από το μπαλκόνι του κοινοβουλίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.
Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη και να διαπιστώσει αν του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο έφτασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει πριν πέσει από το μπαλκόνι: "Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου".
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, κατά τη μεταφορά του στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ο άντρας φώναζε τη λέξη "ελευθερία".

Bookmark and Share

2 comments:

  1. Αντι να πεταξει καποιον πολιτικο απο το μπαλκονι της βουλης επεσε ο ιδιος. Μαλακια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή τρελός ή μαλάκας ήταν ο ταλαίπωρος.
    Να πυροβολήσει τον πρωθυπουργό έπρεπε. Δεν βλέπετε την αδιαφορία τους; Ούτε καν διέκοψαν τη συνεδρίαση. Παντού ίδιοι δολοφόνοι είναι.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή