Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ξεκινά σήμερα η δίκη της τσογλαναρίας των "πυρήνων της φωτιάς"

Σήμερα (Δευτέρα) το πρωί ξεκινά εντός της ειδικά διαμορφωμένης δικαστικής αίθουσας των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, η δίκη για τους 13 κατηγορούμενους ως μέλη της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης "συνομωσία πυρήνων της φωτιάς".
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για τις εκρήξεις που είχαν γίνει στην οικία του πρώην υφυπουργού Παν. Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού Λούκας Κατσέλη καθώς και στην περίφραξη του - άλλοτε - υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εννέα από τους δεκατρείς κατηγορούμενους, καθώς οι άλλοι τέσσερις, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης τους, εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι.
Συγκεκριμένα παρόντες στη δίκη θα είναι οι Χ. Χατζημιχελάκης, Π. Μασούρας, Κων. Καρακατσάνη, Π. Αργυρού, Γ. Καραγιαννίδης και Αλ. Μητρούσιας, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, όπως και οι Ν. Βογιατζάκης, Ερ. Ράλλης και Εμ.  Γιόσπας, οι οποίοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Τη λίστα των κατηγορουμένων γι΄αυτή την πρώτη δίκη της οργάνωσης των πυρήνων της φωτιάς συμπληρώνουν οι καταζητούμενοι Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.
Τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού θα είναι δρακόντεια και η δίκη αναμένεται να είναι πολύμηνη, καθώς ο κατάλογος των μαρτύρων περιλαμβάνει περισσότερους από εξήντα μάρτυρες (υπεράσπισης φυσικά), ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα πόσες φορές την εβδομάδα θα συνεδριάζει το δικαστήριο, αφού στην ίδια αίθουσα διεξάγεται εδώ και μήνες η δίκη για την υπόθεση του αποκαλούμενου συνδικάτου του εγκλήματος και εκ των πραγμάτων πρέπει να μοιράζονται οι μέρες των συνεδριάσεων.
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Στείλτε το παντού!!!!!!

    Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!





    Ψηφίστε ΟΛΟΙ!


    Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

    http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

    Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
    Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
    GO!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα εχω την εντυπωση οτι αυτο το λεγομενο "φαινομενο της τρομοκρατιας" και δη στην Ελλαδα,ειναι καταναλωτικο προιον που αποφερει κερδη..
    Και συνεπως εχουν συμφερον οι πασης φυσεως εργολαβοι,συντεχνιες,σωματεια,
    ενωσεις κλπ κλπ να το συντηρουνε η ακομα και να το κατασκευαζουν αν τυχει και στερεψει..

    Για προσεξτε τη φωτογραφια της αναρτησης.
    Τοσα ατομα ζουν απο αυτη την δουλεια. Να βρισκουν .."τρομοκρατες"!
    Μονο αυτοι ειναι?
    Εχουμε τα ΜΜΕ. Εχουμε τους δικηγορους,εχουμε τους δικαστικους ,εχουμε τους φυλακες μετα,εχουμε τα "ζωντανα" ρεπορταζ ,εχουμε και τι δεν εχουμε!!
    Ασε δηλαδη που για λιγο καιρο ο κοσμος θα ξεχασει και τα προβληματα του ,και θα ασχολειται με το καθε ..τρομοκρατη,ασχετα αν στην μεση του μηνος του εχει τελειωσει ο μισθος και σκεφτεται πως θα βαλει αυριο βενζινα να παει στη δουλεια του!! Ασε που τα παιδια δεν πρεπει να καταλαβουν την κατασταση του!
    Και το θελουν αυριο το διφραγκο για το κουλουρακι..
    Και θελουν και το φαι τους το βραδυ. Και τα ρουχα τους και τα βιβλια τους....

    Και μιλαμε για αυτους που παιρνουν καποιο (πετσοκομμενο απο τη αλητοσυμμορια πασοκ) μισθο...
    Για τους ανεργους?!.. Φρικη!

    Κατα την γνωμη μου αυτα τα δυστυχισμενα "τρομοκρατες" ειναι πρεζονια που παιρνουν κανα 20ρικο και πανε και βαζουν .."γκαζακια" σε καποιο σημειο..
    Ειναι και καποια κομπλεξικα αρρωστα ψυχικα ,που τρωγαν πολυ ξυλο μικρα και τωρα κανουν την .."επανασταση τους"..

    Κατ εμε τρομοκρατια θα ηταν να κλεψουν ενα ελικοπτερο και να χτυπησουν στοχους που αξιζουν..

    Τωρα ρε μαλακισμενο μου βαζεις μια βομβα εξω απο τη ταδε τραπεζα που σκαει και μπορει να σκοτωσει και κανενα εντελως ασχετο αθωο,ε!
    Αει στο διαολο αυτο δεν ειναι αντισταση..

    Κανονικα θα πρεπε να τα αρχισουν στο ξυλο ,να τους σπασουν τα παίδια ,να κανουν κανα 6μηνο στο νοσοκομειο και κανα εξαμηνο ακομα να περπατησουν και να βλεπαμε μετα αν θα ξανακαναν τον .."τρομοκρατη"..

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι έτσι όπως τα λές ;
    Κι εμείς οι βολεμένοι ;
    και τα παιδάκια μας, με τα ..άπειρα φροντηστήρια και την ..εναλακτική λύση : αν δεν μπείς αγορι μου μην στενοχωριέσαι, θα σε στείλω σε ένα Πανεπιστήμιο Ανατολικής χώρας, εκεί δεν χρειάζεσαι και να πολυκουράζεσαι, ..2.000Ε το μάθημα ...
    Πάντως όχι και ¨τσογλάνια¨..
    Αλλωστε έξω κυκλοφορούν μεγαλύτερα τσογλάνια, κλέφτες και λαμόγια με την βούλα Υπουργού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή