Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Το μπισκότο… έκανε μισή δουλειά.!

Στο σημερινό σημείωμα του «sansimera», οφείλει κανείς να αφιερώσει μια βαθιά υπόκλιση. Το 2002, στον δεύτερο χρόνο της πρώτης θητείας του, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους (ο νεώτερος), μας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα περί της… ευφυίας του.
Την ώρα που παρακολουθούσε στην τηλεόραση έναν αγώνα soccer, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα του και γεμάτα θερμίδες μπισκότα, στραβοκατάπιε και έχασε τις αισθήσεις του. Όταν συνήλθε, βρήκε τα δυο σκυλιά του να τον γλείφουν, με προφανή αγωνία για την υγεία του, ενώ από την πτώση είχε και αμυχές, λόγω χτυπήματος στα έπιπλα.
Συγκλονιστικό, δεν νομίζετε; Ένας πλανητάρχης που… σκοντάφτει ενώ είναι όρθιος. Που κοντεύει να πνιγεί από ένα μπισκότο. Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα στεκόταν κανείς στο συμβάν. Μόνο που ο συγκεκριμένος πολιτικός, είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος που έσπρωξε τη σύγχρονη ανθρωπότητα στην εποχή του φόβου. Του «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας». Της συμμετοχής σε δυο πολεμικά μέτωπα, ένα στο Αφγανιστάν και ένα στο Ιράκ, όπου δεν βρέθηκαν ούτε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά ούτε και το πυρηνικό οπλοστάσιο του Σαντάμ Χουσεϊν.
Φυσικά, όλος ο πλανήτης κουνάει σήμερα με νόημα το κεφάλι του για το εύρος της… εξυπνάδας του άλλοτε κυβερνήτη του Τέξας. Μήπως όμως πρέπει να αναρωτηθούμε κάτι άλλο; Ο πραγματικά χαζός ήταν ο Μπους, ή εκείνοι που δεν μπορούσαν να τον διώξουν από τον Λευκό Οίκο;
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Ο Μπους ήταν τόσο χαζός που κατάφερε να περάσει τον Πατριωτικό Νόμο, που κανένας άλλος δεν θα κατάφερνε να το κάνει δημοκρατικά. Κατάφερε να ρίξει τους δίδυμους πύργους και να βρει την ευκαιρία να μπουκάρει στο Αφγανιστάν για τον έλεγχο των ναρκωτικών και στο Ιράκ για το πετρέλαιο(και για να πάνε καλά οι δουλειές του μπαμπά του και της οικογένειας Μπιν Λάντεν). Με λίγα λόγια, κατάφερε να δημιουργήσει όλο αυτό το κλίμα της τρομοκρατικής υστερίας, για να μπορεί να ελέγχει τους Αμερικάνους και όλο το πλανήτη, και να νομίζουν όλοι ότι είναι ο χαζός της υπόθεσης. Μόνο που δεν είναι αυτός ο χαζός, αλλά όλοι οι υπόλοιποι. Ο Μπιν Λάντεν ή είναι νεκρός(έκανε τη δουλειά του σαν πράκτορας, με το κωδικό όνομα Τιμ Όσμαν-και "αποσύρθηκε"), ή ζει σε ένα ωραίο σπιτάκι στην Ουάσινγκτον. Μάλλον το πρώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή