Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τα ...πορίσματα της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος.!

Παραδίδονται σήμερα, εκτός απροόπτου (του... τριακοστού;), τα πορίσματα για το σκάνδαλο της Ζίμενς - όπως συνηθίσαμε να αποκαλούμε τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος από κάποια γκεσέμια του δικομματισμού και του κράτους!
Φυσικά, ποτέ οι Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ποτέ τα (πολλαπλά, για το ίδιο θέμα) πορίσματά τους δεν φώτισαν την κοινή γνώμη και δεν διευκόλυναν τον κολασμό των εκάστοτε επιόρκων. Και κανείς, άρα, δεν εκπλήσσεται, επειδή και με το σκάνδαλο της Ζίμενς επαναλήφθηκε το διαχρονικό φαινόμενο της αρλουμπολογίας.
Η Εξεταστική Επιτροπή για τη Ζίμενς, όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα: Ενώ, δηλαδή, διερευνούσε το σκάνδαλο επί δέκα και πλέον μήνες, τελικά, τα πορίσματα που καταθέτει σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, δεν αποτελούν την πεμπτουσία της εκτίμησης των στοιχείων.
Δεν είναι το συμπέρασμα της έρευνας.
Είναι κατασκευές που φιλοτεχνήθηκαν στα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με κομματικά κριτήρια και όχι με αντικειμενικά.
Το γεγονός αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ύβρη που θα μπορούσε ποτέ να υποστούν αιρετοί αντιπρόσωποι του λαού. Οι οποίοι επί δέκα μήνες παρίσταναν τα μέλη Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ, κάποιοι άλλοι, πίσω από τις πλάτες τους, χρησιμοποιούσαν την έρευνα και τη δουλειά τους για τις δικές τους κομματικές ισορροπίες και για τους δικούς τους άθλιους συμψηφισμούς.
Δεν αναμένουμε, φυσικά, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή, να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη γελοιοποίησή τους. Ούτε να υποβάλουν μηνύσεις εναντίον όλων εκείνων που συνέταξαν, αντί αυτών, τα πορίσματα.
Αλλωστε, όπως έχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν, έτσι έχουμε και τους βουλευτές που μας ταιριάζουν. Σάρκα από τη σάρκα μας είναι και οστά από τα οστά μας, όλοι τους. Κάπως έτσι θα κάναμε και εμείς: Πρώτα ο εαυτούλης μας, ύστερα το κόμμα και τελευταίες η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη.
Και επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Επιτροπή για τη Ζίμενς και όλες οι μεθοδεύσεις που εφαρμόστηκαν για τη... μη έρευνα και τη... μη λάμψη της αλήθειας, αλλά και για τη σύνταξη των πορισμάτων - έριξε στα τάρταρα της ανυποληψίας και της χλεύης ένα θεσμό, ο οποίος μόνο ως αντικραδαστικό (αμορτισέρ) λειτουργεί επί 36 χρόνια.
Και αν το σημερινό φιάσκο δεν αποτελεί τη χαριστική βολή για τις Εξεταστικές, σίγουρα από ’δω και πέρα, ανεκδοτοποιεί τη σύσταση και τις εργασίες τους.
Οποιος θέλει να πει "κουκούλωσε με νόμιμο τρόπο αυτή την κλοπή ή την απάτη ή την απιστία", θα λέει απλούστατα: "χρειάζεται εξεταστική επιτροπή".
Και θα εννοεί, δυστυχώς, το ίδιο!

Χρήστος Θεοχαράτος
Bookmark and Share

1 comments: