Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κυρίες μου, μαζέψτε τα στήθη σας!..

Μέσα στα πολλά και ποικίλα με τα οποία ασχολούμαι, υπάρχει κι ένα ζήτημα ηθικής και αισθητικής. Πρόκειται για την εμφάνισι πλείστων όσων παρουσιαστριών στην Τηλεόρασι, αλλά και στην κοινωνία, γενικότερα.
Μη έχοντας, λοιπόν, τι άλλο να μας προβάλλουν οι κυρίες αυτές από γνώσεις και μόρφωσι, μας επιδεικνύουν τα στήθη τους. Προσπαθούν, δηλαδή, να μας εντυπωσιάσουν με έναν εντελώς ανήθικο, αντιαισθητικό, χυδαίο θα έλεγα, τρόπο ώστε να αντιληφθούμε την παρουσία τους στον οποιοδήποτε τομέα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Ή ακόμη και στην Ψυχαγωγία.
Συγχωρήστε μου δε την υπενθύμιση ότι το θέαμα αυτό ανήκε, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, στον χώρο των εκδιδομένων επί χρήμασιν γυναικών, τουτέστιν μεθερμηνευόμενον της πορνείας, όπου η κάθε μία δυστυχής που είχε καταντήσει πόρνη, προσπαθούσε να προσελκύσει "πελάτες" επιδεικνύοντας τα κάλλη της.
Αυτό τουλάχιστον ενθυμείται ο γράφων σε ό,τι αφορά την επίδειξι των μαστών μίας γυναίκας στο κοινό.
Αλλά, όπως και να εξετάσουμε το ζήτημα, πείτε μου εσείς αγαπητοί Αναγνώστες σε τι άλλο εξυπηρετεί η επίδειξις του στήθους μίας γυναίκας που παρουσιάζεται για να μας… "αναλύσει" το Α’ ή Β’ θέμα ή και να μας προβάλει την άποψί της στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Το αποτρόπαιο αυτό θέαμα παρουσιάζεται κυρίως σε διάφορες "πρωϊνάδικες", "μεσημεριανάδικες" και "απομεσήμερες" εκπομπές, όπου η μία μετά την άλλη διάφορες παρουσιάστριες συναγωνίζονται ποια θα μας επιδείξει περισσότερο κρέας από την άλλη.
Δεν μπορεί κανείς να αναχαιτίσει την αηδιαστική αυτή κατάστασι που, επί καθημερινής βάσεως, αντιμετωπίζουμε με κάθε τέτοια περίπτωσι.
Απλά και μόνον αν φθάσει η επίπληξις αυτή στα χέρια των συγκεκριμένων κυριών που, είτε μέσω Τηλεοράσεως, είτε στις κοσμικές και γενικότερα κοινωνικές εμφανίσεις τους, προσπαθούν να μας εντυπωσιάσουν επιδεικνύοντας τα μαστάρια τους, θερμή παράκλησίς μου είναι να συμμαζευτούν.
Τα σωματικά προσόντα της γυναίκας είναι κατ’ εξοχήν έκθεμα ΜΟΝΟΝ στον σύζυγό της ή έστω στον οποιονδήποτε σύντροφό τους. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε επί εκατοντάδες, χιλιάδες έτη. Κάθε άλλη επίδειξις θεωρείται περιττή και τρισάθλια. Πρώτ’ απ’ όλα από πλευράς ηθικής, αλλά και αισθητικής, βρε αδελφέ!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Bookmark and Share

2 comments:

  1. ηθικης ισως..αισθητικης δεν θα τολεγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "συναγωνίζονται ποια θα μας επιδείξει περισσότερο κρέας από την άλλη"

    Καλά για κρέας το πέρασες;

    Σιλικόνη έχουν μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή