Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Άλλος με τη ...βάρκα μας.!

"Κλέψαμε" μια είδηση από ένα ιστολόγιο για το οποίο κάποιοι ...καλοθελητές κάνουν λόγο ότι τα..."παίρνει χοντρά".
Εγώ ως αγράμματος χωριάτης και ...παγουράς, ΔΕΝ μπορώ να το επιβεβαιώσω (ότι τα ..."παίρνουν"), καθόσον ... χοντροκέφαλος (συν τοις άλλοις).
Σύμφωνα λοιπόν μ' αυτή (την είδηση) εντός των ημερών πρόκειται να παραδοθεί στον πράσινο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο μια "επιστολή" από τους σφόδρα "ανεξάρτητους" και ... καλοβολεμένους βουλευτάδες του κυνοβουλίου Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου σύμφωνα με την οποία θα του γνωστοποιούν ότι συμπληρώνουν τον ...απαιτούμενο αριθμό (Νο 10), ώστε να εκπροσωπούνται πλέον αυτόνομα και να μετάσχουν στα προβλεπόμενα όργανα της Βουλής.
Την "δεκάδα" των εν δυνάμει βολεμένων - το ξαναλέμε - "εθνοσωτήρων" του κυνοβουλίου μας, που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής για την συγκρότηση κυνοβουλευτικής ομάδας, θα απαρτίζουν οι 4 πολύ ..."ανεξάρτητοι" και "πατριωτικοί" βουλευτάδες με τον Φώτη Κουβέλη, οι 5 της ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη - Μανταλένας και οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου που την προσεχή Τετάρτη θα ανακοινώσουν επίσημα την ίδρυση ..."Νέας" πολιτικής κίνησης, τύπου (νεανία) Μίκη ας πούμε.!
Επικεφαλής της κυνοβουλευτικής ομάδας των (πολύ) "ανεξάρτητων", θα είναι ο Φώτης Κουβέλης.
Η Σοφία Σακοράφα δεν θα ενταχθεί στο πολιτικό σχήμα Δημαρά – Οικονόμου καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με τον έτερο ..."προοδευτικό" και Δεκεμβριανό "δημοκράτη" Αλέκο Αλαβάνο.
Ευτυχώς υπάρχει περίσσευμα και ...11ος "παίχτης" για να μαζεύει τη μπάλα από τα ...δίχτυα.!
Ρουφιάνα Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς.!

gianniotis
Bookmark and Share

30 comments:

  1. Να,παγουρά πάρε νά μαθαίνεις.
    ==

    Γιατι νοσταλγω την Τουρκοκρατια.

    Το 1826 ο σουλτάνος Μαχμούτ ΙΙ κατάφερε να καταστρέψει το σώμα, των γενιτσαρων παγιδεύοντάς τους με τη βοήθεια του ιππικού στα διαμερίσματά τους στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, το πυροβολικό τους αποτελείωσε. Πέρασαν αλλά δυο χρόνια, πριν ο σουλτάνος εξαφανίσει δια παντός κάθε ίχνος τους από το τουρκικό στράτευμα. Οι τελευταίες εκτελέσεις γενίτσαρων έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

    Στη σημερινή Ελλάδα, οι γενίτσαροι εξακολουθούν και υπάρχουν. Έχουν μεν άλλο όνομα αλλά ουσιαστικά κάνουν το ίδιο πράγμα … ΠΟΛΕΜΟ! Το σώμα των γενίτσαρων στην σημερινή Ελλάδα είναι το σώμα της εφορίας, που όπως και τότε, κάνει πόλεμο και είναι το κυρίως σώμα στρατού της κρατικής μηχανής. Η μόνη διαφορά είναι ότι επί Τουρκοκρατίας η φορολογία ήταν 10%, ενώ σήμερα είναι 35% + ΦΠΑ.

    Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο πόλεμος αυτός είναι ανελέητος. Κάθε τόσο και λιγάκι, οι μοντέρνοι γενίτσαροι κάνουν γιουρούσι και μαζεύουν λεφτά από τις παραγωγικές τάξεις. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πληθυσμός (ειδικά η μέση μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να παράγει κάτι) τρομοκρατείται μόνο και μόνο από το άκουσμά τους! Αν δεν είσαι μεγάλη επιχείρηση και δεν αντέχεις οικονομικά να τους αντισταθείς νομικά, δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγεις.

    Όπως συνέβαινε με τους γενίτσαρους επί Τουρκοκρατίας, έτσι και σήμερα, η εφορία (αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας) έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη, πλούτη και επιρροή μέσα στην κρατική μηχανή. Κανένας δεν μπορεί να τους ελέγξει και να τους δαμάσει. Πολλές φορές, μάλιστα, λειτουργούν εκτός νόμου και εκτός θεσμών. Όπως και τότε, είναι κράτος εν κράτει.

    Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το «μπαξίσι» (κοινώς λάδωμα) εξακολουθεί να είναι θεσμός. Το ερώτημα δεν είναι πόσες επιχειρήσεις και ιδιώτες έχουν πληρώσει «μπαξίσι», αλλά πόσοι δεν έχουν πληρώσει!

    Είναι απίστευτο το ότι σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα:
    —-Χρωστούν κάποιο φόρο
    —-Χρωστούν στα ταμεία
    —-Χρωστούν αναδρομικά κάπου
    —-Χρωστούν διάφορα πρόστιμα
    —-Χρωστούν αποζημιώσεις για κάτι

    Το κράτος, στην προσπάθειά του να βρει πόρους για να μπορεί να σπαταλά, στραγγαλίζει την παραγωγική διαδικασία και εξαρθρώνει την παραγωγική ικανότητα της χώρας μας. Όσο λιγότερη επαφή έχει ο πολίτης με το κράτος, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει ο κρατικός μηχανισμός να διαφθείρει και να αποσπάσει εκβιαστικά «μπαξίσι».

    Επίσης, άλλες τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει ο πολίτης να προσπαθήσει να διαφθείρει τον δημόσιο λειτουργό. Λίγοι στην Αμερική ξέρουν καν που βρίσκεται το κτίριο της εφορίας και, ακόμα λιγότεροι, έχουν έρθει σε επαφή μαζί της. Όσο λιγότερους υπάλληλους έχει το κράτος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα κάνει τη δουλειά του. Όσο πιο απομονωμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός, τόσο λιγότερη διαφθορά θα υπάρχει.

    Χρειαζόμαστε λιγότερο κράτος και περισσότερη τεχνολογία. Χρειαζόμαστε αλλαγή θεσμών, αλλαγή νόμων και –προπάντων- αλλαγή νοοτροπίας.

    Προπάντων,χρειαζόμαστε αλλαγή κυβέρνησης.
    Η αλητοσυμμορία πασοκ απέδειξε ότι δεν μπορεί να αποφύγει το ..πεπρωμένο της:
    "να ..λαδώνει για να την ψηφιζουν".
    να διορίζει για νά μήν χάσει τήν πελατεία της..

    Η σχέση αλητοσυμμορίας πασοκ με τούς πολίτες είναι σχέση πωλητού με πελάτη.

    ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΠΑΝΤΑ.
    Καί θά ηταν αφέλεια νά πιστέψει κανείς ότι θά αλλάξει τώρα η.."κάποτε"..

    Η δομή της αλητοσυμμορίας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.

    ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ (κατ ευφημισμον) υποκειμενα, ανθρωποειδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τσάκισε τους γιαννιώτη. ο προηγούμενος φίλος προτίμησε να μας πει τι γινόταν το 1821 παρά για το σήμερα. αυτός είναι ο σωστός σχολιασμός του άρθρου σου. είχα κι εγώ σκοπό να γράψω για τη μάχη των θερμοπυλών αλλά βαριέμαι τώρα. μια άλλη φορά.
    σ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Γιαννιώτη καλημέρα, το προβλημα ειναι μέχρι να πέσεις στο ποτάμι που λέγετε βουλή επειτα όσο και καλός να είσαι και αφου μην μπορώντας να κάνεις αλλοιώς, ακολουθής και εσύ την ροή του!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΚ αυτο σας πειραζει, συζητησιμο εφοσον ο κανονισμός της βουλης δινει το δικαιωμα αλλά τεσπα. Το γεγονός οτι χθες οι τσογλαναραδες της σαμαρικης ΝΝΔ21 που κοπτονται για ηθική δεν ψήφισαν υπερ της αρσης ασυλίας για βουλευτές απο ολα τα κομματα που κατηγορουνταν για παραβασεις οι οποιες δεν ειχαν σε τιποτα να κανουν με την πολιτικη τους δραση (γι'αυτην την περιπτωση υπαρχει η βουλευτικη ασυλια) δεν το ειδατε; ενταξει να υποστηριζουμε οτι υποστηριζουμε αλλα αυτο το μπλογκ εχει επανειλημενως αποδειξει οτι δεν μασαει και τα χωνει σε ολους. Αυτο πώς διεφυγε; (Και θα ειχε και πολυ ενδιαφερον να αναρτησετε ποιοι ηταν οι συστηματικοι 4 βουλευτες που κατψηφισαν την αρση ασυλίας).
    Η συσταση κοινο(ή κυνο)βουλευτικης ομαδας προκαλει η δια κυνοβουλευτικων ψήφων επιβραβευση της παρανομίας δεν σας προκαλει; τι λεει ο λεξοτανιλας επ'αυτού;
    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διόρθωση σε απο πανω σχόλιο μου: "υπερψήφισαν (ΟΧΙ καταψήφισαν) την αρση της βουλευτικής ασυλίας"
    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλύτερα να κοιτάξουν τα χάλια τους οι υπερασπιστές της παρέας του Σαμαρά, παρά να ασχολούνται με το τι κάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

    Οι εκλογές έρχονται και η αδυναμία του Δικτύου 21 να φέρει βόλτα όλο το κόμμα στα μέτρα του, θα μετρηθεί με τις ψήφους και όχι με τα λόγια.

    Και μην ξεχνάτε ότι το διακύβευμα της παρέας είναι οι τουλάχιστον 151 βουλευτές και ο σχηματισμός κυβέρνησης. Ας δούμε λοιπόν πόσο πάνω θα το πάνε το 34%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειμαι αυτος που αναδημοσιευσε το σχολιο "Γιατι νοσταλγω την Τουρκοκρατια".

    Σορυ τυχαια βρεθηκα εδω ,
    Διαπιστωνω οτι προκειται για σαιτ που οι σχολιαστες .."εμφορουνται" απο σοσιαληστικας αρχας??
    Με αλλα λογια πασοκοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ??
    Τα λεω καλα η κανω λαθος??

    αρτινος.

    Υ.Γ

    σ.π.
    14 Ιανουαρίου 2011 12:07 μ.μ.
    ==
    Αδελφε δεν εχει να κανει με το 1821

    Καμμια φορα, ξερεις,δεν αρκει να ξερουμε να διαβαζουμε μονο αλλα πρωτιστως να καταλαβαινουμε τι διαβαζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 14 Ιανουαρίου 2011 2:26 μ.μ.

    ==
    Ωπα!
    Αρχισαμε τις ..αβροτητες τωρα??

    Γλυκε μου ,η απαντηση ειναι οχι.

    Λες να χρειαζεται?

    Κατι θα ξερεις εσυ.
    Για λεγε για λεγε.

    Εισαι πελατης .."πασοκοσκυλο" που λεγαμε??

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ 2:04 μμ (αρτινέ)
    Μια και τυχαία βρεθήκατε εδώ, οφείλω να σας πω το "καλώς ορίσατε".
    Ο ανώνυμος φίλος σ.π. προφανώς παρερμήνευσε το προηγούμενο σχόλιό σας αναφορικά με τα περί Τουρκοκρατίας κ.λ.π. που γράψατε πιο πάνω (10:52 πμ).
    Όμως,
    το συμπέρασμά σας περί "πράσινου" και "αλήτικου" σάιτ, να είστε βέβαιος πως αδικεί πρωτίστως τον εαυτό σας.
    Και είναι κρίμα, γιατί διαθέτετε όντως πολύ σωστό και ορθό λόγο.
    Αποδίδω το λάθος συμπέρασμά σας σε παρεξηγημένη σύμπτωση - ίσως - διαφορετικά οι μέχρι σήμερα 11.000 αναρτήσεις θα έπρεπε να σας είχαν πείσει ακριβώς για το αντίθετο.
    Όπως και να έχουν όμως τα πράγματαμ σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και σας εύχομαι Καλή Χρονιά, έστω και με καθυστέρηση.

    Με εκτίμηση
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συμφωνω μαζι σου για την αλητοσυμμορία ΠΑΣΟΚ αλλα και μπουχεσας ε; τετοιο μυαλό ρε παιδί, τετοια ικανοτητα διοικησης, τετοια οξυδερκεια...μη μιλησω για τον τωρινο τον απογονο της Δελτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 14 Ιανουαρίου 2011 2:40 μ.μ.

    Με εκτίμηση
    gianniotis

    Αγαπητέ 2:04 μμ (αρτινέ)
    Μια και τυχαία βρεθήκατε εδώ, οφείλω να σας πω το "καλώς ορίσατε".
    ==
    Ωραια.Ευχαριστω και καλως σας βρηκα.
    Ελπιζω να τα λεμε τακτικα.


    Ο ανώνυμος φίλος σ.π. προφανώς παρερμήνευσε το προηγούμενο σχόλιό σας αναφορικά με τα περί Τουρκοκρατίας κ.λ.π. που γράψατε πιο πάνω (10:52 πμ).
    ==
    Και ετσι ναναι εγω δεν του ειπα τιποτα "παρα να προσπαθει να καταλαβαινει αυτα που διαβαζει".


    Όμως,
    το συμπέρασμά σας περί "πράσινου" και "αλήτικου" σάιτ, να είστε βέβαιος πως αδικεί πρωτίστως τον εαυτό σας.
    ==
    Υπερβαλλεις.
    Ειπα "σοσιαληστικας αρχας" ,

    Δεν ειπα ουτε "πρασινο" ουτε "αλητικο".
    Το πασοκοσκυλο το ..συνηθιζω.
    Αλλωστε δεν ειναι -κατα την γνωμη μου -και καμμια βρισια!
    Σιγα τα αιματα!
    Τιμη τους κανω που τους συγκρινω με τα συμπαθη τετραποδα.

    Και είναι κρίμα, γιατί διαθέτετε όντως πολύ σωστό και ορθό λόγο.
    Αποδίδω το λάθος συμπέρασμά σας σε παρεξηγημένη σύμπτωση - ίσως - διαφορετικά οι μέχρι σήμερα 11.000 αναρτήσεις θα έπρεπε να σας είχαν πείσει ακριβώς για το αντίθετο.
    ==
    Οντως .
    Σταληθεια αναφνωρισα το λαθος μου ,βλεποντας την τελευταια αναρτηση.
    Για τη οποια ειχα σχολιο αλλα με προλαβε ο "πελατης του κτηνιατρου".
    σορυ.
    Αντιδρω αυτοματα σε βρισιες ..


    Γεια σας
    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Αρτινε. Το πασοκοΣΚΥΛΟ εσυ δεν το θεωρείς βρισιά. Καινοφανες αλλα ντεν μπειρατζει. Οταν ο αλλος σε στελνει στον ΚΤΗΝιατρο (η σχεση με το ΣΚΥΛΟ- του πασοκοΣΚΥΛΟΥ προφανής) γιατί παρεξηγείσαι; με ποσα μετρα και σταθμά (συν)διαλεγεσαι οταν δεν γαβγίζεις ως γνησιο ******(εδω συμπληρωσε ο,τι θες)-ΣΚΥΛΟ;

    Κατα τἀλλα καλως ηρθες!

    Ο Γιαννιωτης ειναι δεξιός αλλα εντιμος δεξιός και παρα πολυ ανεκτικός, οχι δεξιόσκυλο κατα την ορολογια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 14 Ιανουαρίου 2011 2:43 μ.μ.

    συμφωνω μαζι σου για την αλητοσυμμορία ΠΑΣΟΚ
    ==
    Ωραια ! Πολυ ωραια!

    αλλα και μπουχεσας ε; τετοιο μυαλό ρε παιδί, τετοια ικανοτητα διοικησης, τετοια οξυδερκεια.
    ==
    Να σου πω.
    Προσωπολατρης δεν υπηρξα ποτε.
    Αλλα τον αδικεις.
    Ικανοτητα διοικησης ειχε.
    Ασχετα τι σου λενε τα πουλημενα ΜΜΕ.
    Κατορθωσε και ενωσε το κομμα και το εκανε ενα κομμα.
    Θελει ηγετικες ικανοτητες κατι τετοιο δεν νομιζεις??
    Αλλα ενταξει για οξυδερκειες και τετοια ,ασε..
    Θα μπορουσα να δωσω μια απαντηση αν μου ελεγες για συγκεκριμενες ενεργειες ,για συγκεκριμενα θεματα..

    ..μη μιλησω για τον τωρινο τον απογονο της Δελτα
    ==
    Αυτος ειναι νουμερο.
    Αχρηστος ,ανεπαρκης,λιγος ,
    ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΛΙΓΟΣ.
    Δεν νομιζει οτι εχει πολλα ψωμια μπροστα του.

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξερω ποιο κομμα ενωσε αρτινε και κουραφεξαλα. Και αν το ενωσε (το δεχομαι χαριν συζητησεως) το θεμα ειναι τι καλό εκανε για την πατριδα αυτο το ενωμενο κομμα. Δεν ξερω για σενα αλλα για μενα η εξουσια δεν ειναι αυτοσκοπος. Η εξουσία οφείλει να υπηρετει τον τοπο. Επανιδρυσε το κρατος; αυτος δεν ηξερε ουτε ποσο ελλειμμα ειχε το 2009 και την εκανε με οχι και τοσο ελαφρα πηδηματακια. Κια τα παιδια μας θα ειναι χρωμενα στο διηνεκες. Το μνημονιο ειναι το συμπτωμα της σηωης και του χρεους οχι το αιτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 14 Ιανουαρίου 2011 3:08 μ.μ.

    Γεια σου Αρτινε.
    ==
    Παρομοιως.

    Το πασοκοΣΚΥΛΟ εσυ δεν το θεωρείς βρισιά. Καινοφανες αλλα ντεν μπειρατζει.
    ==
    Οχι . Δεν το θεωρω βρισια.Γιατι αλλωστε??
    Ασφαλως ζηταω συγγνωμη απο τα συμπαθη τετραποδα.
    Που ειναι ακακα εν τελει τελει.
    Ενω τα .."πασοκοσκυλα"?? Αυτα διελυσαν την Ελλαδα ,φιλε μου.

    Καινοφανες αλλα ντεν μπειρατζει.
    ==
    Doesn't matter.
    Καθολου "καινοφανες".
    Νυκτωμενος εισαι. Χρησιμοποιειται ευρεως.

    Οταν ο αλλος σε στελνει στον ΚΤΗΝιατρο (η σχεση με το ΣΚΥΛΟ- του πασοκοΣΚΥΛΟΥ προφανής) γιατί παρεξηγείσαι;
    ==
    Με προσβαλλεις αγαπητε!!
    Ποτε παρεξηγηθηκα??
    Ισια ισια εγω τον ρωτησα να μου πει τις εμπειριες του απο τον κτηνιατρο.
    Ασφαλως κατι θα ειχε ,ΟΧΙ??
    Σαν γνησιο "πασοκοσκυλο" ,που λεγαμε!!

    με ποσα μετρα και σταθμά (συν)διαλεγεσαι οταν δεν γαβγίζεις ως γνησιο ******(εδω συμπληρωσε ο,τι θες)-ΣΚΥΛΟ;
    ==
    Ειμαι αντικειμενικος. Θα τα λεμε τακτικα και θα δεις οτι ειμαι αληθινα αντικειμενικος.


    Ο Γιαννιωτης ειναι δεξιός αλλα εντιμος δεξιός και παρα πολυ ανεκτικός, οχι δεξιόσκυλο κατα την ορολογια σου.
    ==
    Θα σε ρωταγα τι σημαινει .."δεξια" αλλα ασε ..
    Θα προσβαλλα τον συγγραφεα του αρθρου "Γιατι νοσταλγω την Τουρκοκρατια" ,γιατι ειμαι σιγουρος ο εγκεφαλος σου θα πηγαινε στο 1821 και στους κοτζαμπασηδες και στους γενιτσαρους κλπ κλπ ..ετσι δεν ειναι??

    Ετσι δεν σου ειπε η αλητοσυμμορια πασοκ ,30 χρονια τωρα ανηλεητης πλυσης εγκεφαλου??

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ξερεις και που θα παει ο εγκεφαλος μου; εκτος του οτι αυτο ειναι ενα πρωτο δειγμα της αντικειμενικοτητος σου επετρεψε μου να προσθεσω οτι εσυ χαραμιζεσαι ρε παλληκαρι...μονο σου ρωτας μονο σου απαντας, συγγνωμη γαβγιζεις. Ολα μονος σου τα κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 14 Ιανουαρίου 2011 3:17 μ.μ.

    Δεν ξερω ποιο κομμα ενωσε αρτινε και κουραφεξαλα. Και αν το ενωσε (το δεχομαι χαριν συζητησεως) το θεμα ειναι τι καλό εκανε για την πατριδα αυτο το ενωμενο κομμα.
    ==
    Το ενωσε. Υπηρχαν φατριες (βλεπε σουφλιας,καρατζαφερης κλπ) ..
    Τους διεγραψε εν μια νυκτι και επιβληθηκε. Θελει ταλεντο κατι τετοιο.
    Το τι καλο εκανε..
    Οχι πολλα πραγματα.
    Αλλα δεν μπορουμε να παραβλεψουμε τα "πανωτοκια" π.χ.
    Κατι 40 εκατ δραχμες εδω στο χωριο μου το ξερω απο πρωτο χερι.
    Διπλασιασε τις αγροτικες συνταξεις.
    Για το χωριο μου μιλαω παντα,ενα ανδρογυνο παιρνει 660 ευρω το μηνα και την ψευτοβγαζει.
    Ο βλακα γιοργο τους εξαπατησε οτι θα τα παει 950 ευρω.Που'ντα???

    Δεν ξερω για σενα αλλα για μενα η εξουσια δεν ειναι αυτοσκοπος. Η εξουσία οφείλει να υπηρετει τον τοπο.
    ==
    Τα ιδια λεμε.

    Επανιδρυσε το κρατος;
    ==
    Εδω να επισημανουμε μια μαλακια ολκης.
    Με το νομο για τον "βασικο μετοχο" για καποιο λογο εκανε πισω.
    Για μενα ειναι ανεξηγητο. ΓΙΑΤΙ ???
    Θα μπορουσε ετσι να θεσει στο περιθωριο στον γουρλοματη μπομπολα και οχι μονο.
    Δεν ξερω . Ειναι το καιριο λαθος.
    ουτως η αλλως η πολιτικη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επιστημη. Εμπειρικη τεχνη ειναι και φυσικο ειναι να κανεις λαθη.

    αυτος δεν ηξερε ουτε ποσο ελλειμμα ειχε το 2009 και την εκανε με οχι και τοσο ελαφρα πηδηματακια.
    ==
    Πολυ φοβαμαι αδελφε ,οτι εισαι θυμα της ανηλεητης προπαγανδας..
    Των "πασοκοσκυλων" που εχουν στη διαθεση τους ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ.
    Λοιπον το ελλειμα το πας ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ εσυ.
    Ητανε 7-8% και τοσο θα παρεμενε.
    Αλλα αν θυμασαι περυσι δοσανε παραταση στα τελη κυκλοφοριας μεχρι τις 15 Γεναρη.
    Ξερεις γιατι? Γιατι τα εσοδα απο τα τελη κυκλοφοριας περιπου 5 δις ευρω τα βαλανε στα εσοδα του 2010!!
    Ενω ητανε εσοδα του 2009..
    Επισης να σου θυμισω οτι,οταν το καλοκαιρι του 2009 ειπε οτι σκοπευει να φορολογησει τα αυτοκινητα ανω των 2500 κυβικων και τα σκαφη ανω των 12 μετρων ΠΕΣΑΝΕ να το φανε..
    Το θυμασαι η ..ξεχνας ευκολα??

    Κια τα παιδια μας θα ειναι χρωμενα στο διηνεκες. Το μνημονιο ειναι το συμπτωμα της σηωης και του χρεους οχι το αιτιο.
    ==
    Το χρεος ειναι δημιουργημα της αλητοσυμμοριας πασοκ (πρωτης γενιας κατα κυριο λογο αλλα και της δευτερης).Μην το ξεχνας αυτο.

    Επειτα για βαστα ρε αδελφε.
    Το 2004 το χρεος ητανε 200 δις ευρω.
    Το Σεπτεμβριο του 2009,δηλαδη πεντεμισυ χρονια μετα εφτασε τα 300 δις ευρω (απο τα οποια με απλη αριθμητικη βγαινει οτι τα 55 δις ευρω ητανε τοκοι,που επρεπε να πληρωθουν!!!!!)..
    Το Δεκεμβριο του 2010 το χρεος ειναι 300 +110 +40 = 440 δις ευρω!!(χρεος+ΔΝΤ+τοκοι).
    Σχεδον διπλασιαστηκε σε ενα χρονο!!

    Και αυτο οι αλητες το ονομασανε ..
    "σωτηρια της Ελλαδος!!!!!!!!!!!!!

    Ελεος !!
    Αδελφε ο "γιαννιωτης" εισαι?
    ΕΙμαι γυρω στα πενηντα εσυ τι ηλικια στο περιπου εισαι??

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 14 Ιανουαρίου 2011 3:27 μ.μ.
    ==
    Χα!
    Διακρινω τρικυμια εν κρανιω??
    Το εχω αντιμετωπισει πολλες φορες οταν μιλαω με "πασοκοσκυλα"!!
    Τους τελειωνει η κασσεττα και παραφερονται μετα!!
    Ειδικα οταν τους βαζεις διαφορα θεματα. Βαζουν λαθος κασσετα και ειναι να τους λυπασαι!

    ξερεις και που θα παει ο εγκεφαλος μου; εκτος του οτι αυτο ειναι ενα πρωτο δειγμα της αντικειμενικοτητος σου επετρεψε μου να προσθεσω οτι εσυ χαραμιζεσαι ρε παλληκαρι
    ==
    Ασε με εμενα και κυττα την παρτι σου αγαπητε.
    ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ οτι ..χαραμιζομαι??
    Επειδη ασφαλως .."καταδεχομαι¨" και σου μιλαω ,ετσι δεν ειναι??
    Συ ειπας!

    ...μονο σου ρωτας μονο σου απαντας, συγγνωμη γαβγιζεις. Ολα μονος σου τα κανεις;
    ==
    Ειπαμε ηρεμησε και κυττα να βαλεις την σωστη κασσετα.

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μοκο ετσι αρτινε; για πολυ δημοκρατη σε κοβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 14 Ιανουαρίου 2011 4:20 μ.μ.

    μοκο ετσι αρτινε; για πολυ δημοκρατη σε κοβω...
    ==
    Απο που γλυκε μου??

    Εγω ξανακοιταξα τα σχολια μου και δεν ανεφερα ποτε τη λεξη δημοκρατης..

    Τελικα εισαι ο "γιαννιωτης"??
    Δεν ξερω αν προκειται για συνωνυμια αλλα θυμαμαι καποιον "γιαννιωτη" στο press-gr.

    Ο ιδιος εισαι??

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. παραπηρεις αρτινε..ούτε ξερεις τι σου γίνεται...σαν τον Κωστακη ενα πραμα και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε Αρτινέ.
    Μακάρι να είχα την πολυτέλεια του χρόνου ώστε να μπορώ με άνεση να μπαίνω στα σχόλια και να γράφω.
    Το παρόν ιστολόγιο λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια περίπου.
    Παλαιότερα, έστελνα κάποια άρθρα μου στο press και στο καφενείο.
    Μη με συγχέεις λοιπόν και μην υποψιάζεσαι ότι θα μπω στα σχόλια του δικού μου blog ως ..."ανώνυμος".
    Αν μείνω στα σχόλια, θα μου φύγει η σελίδα των αναρτήσεων.
    Θέλω να ξέρεις ότι, ότι γράφω, το υπογράφω.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ...Δυο γαϊδαροι μαλώνανε
    σε ξενο αχυρωνα ....(πληρωμενο απο διαφημησεις και το λαο)...
    Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρε αρτινέ όλο σαματά είσαι. όλοι σε πειράζουν και όλοι σε ενοχλούν. αφού είπες και τον γιαννιώτη πασοκόσκυλο πάει χάλασε η κοινωνία. ρε συ αυτός τους ξεχέζει μέρα νύχτα. είναι ίσως και ο μοναδικός που τα έχει βάλει όχι μόνο με το σκυλοπασοκ αλλά και με τον παπούλια προσωπικά. πλάκα κάνεις??? για να ξέρουμε δηλ. αν αξίζει να απαντάμε ή όχι.
    σ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παραβαίνοντας την αρχή μου να μη ασχοληθώ πλέον με την γνωστή οικογένεια, υπέκυψα στον πειρασμό, για να εκφράσω μια εύλογη πιστεύω απορία:
    Τι συμφωνία για συνεργασία είναι αυτή, όταν διαφωνούν στο βασικότατο σημείο του μνημονίου;
    Μωραίνει Κύριος.......

    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. gianniotis

    14 Ιανουαρίου 2011 6:38 μ.μ.
    ==
    Φιλε "gianniotis" .
    Καλημερα κατ αρχην.

    Παλαιότερα, έστελνα κάποια άρθρα μου στο press και στο καφενείο.
    ==
    Ναι,καπου σε θυμαμαι γιαυτο σε ρωτησα.Στο καφενειο εβγαινα πολυ παλια ,αλλα στο press-gr εξακολουθω και βγαινω .Οχι τακτικα,αλλα βγαινω ακομα.


    Μη με συγχέεις λοιπόν και μην υποψιάζεσαι ότι θα μπω στα σχόλια του δικού μου blog ως ..."ανώνυμος".
    ==
    Σορυ. Βιαστηκα να βγαλω συμπερασμα,χτες και ητανε λαθος .
    Το αναγνωρισα.
    Φυσικα,αλλωστε, με μια απλη "γραφολογικη" συγκριση ειναι εμφανες,οτι το σχολιο
    gianniotis
    14 Ιανουαρίου 2011 6:38 μ.μ.

    δεν εχει καμμια σχεση με το σχολιο
    14 Ιανουαρίου 2011 3:08 μ.μ.
    η το σχολιο
    14 Ιανουαρίου 2011 3:27 μ.μ.
    κλπ..
    Αποκλειεται να το εγραψε το ιδιο ατομο. Εκτος αν ειχε λογους και φυσικα θα επρεπε να καταβαλλει μεγαλη προσπαθεια.

    Αντιλαμβανομαι οτι συνομιλουσα τελικα με το ιδιο ατομο χτες,τον αξιοτιμο κυριο
    "σ.π.
    14 Ιανουαρίου 2011 12:07 μ.μ."
    για το οποιον η εντυπωση που απεκομισα ειναι οτι προκειται
    -λιαν επιεικως - για .."ταγαρι".
    Παρακαλω δεν ειναι βρισια ,ισια ισια που στα αυτια μου ηχει σαν ευφημισμος για να μην πω σαν κοπλιμεντο!!
    "Compliment ,you know"?

    Φυσικα ο εν λογω ειναι και ποταπος και χαμερπης(=κοινως χαμουρα),
    γιατι :
    1.Ουδεποτε σε αποκαλεσα "πασοκοσκυλο" εσενα.
    2.Αν αυτο γινοταν υποθετω θα μου το ελεγες εσυ ο ιδιος και δεν θα χρειαζοσουν την .."συνηγορια" του αξιοτιμου κ."ταγαρι"!!
    Ετσι δεν ειναι??
    Ουτε φανταζομαι τον εχεις υπο τις διαταγες σου (ας πουμε) και "γλυψε-γλυψε"! να αποφυγουμε την αγγαρεια στα ..αφοδευτηρια!!
    Ετσι δεν ειναι??
    Τετοιοι τυποι ,που λες φιλε, αφθονουν στο στρατο .Τουλαχιστον εγω γνωρισα πολλους "γλυψε-γλυψε " τον λοχια (και οχι μονον),αλλα ειμαι σιγουρος και "μετα στρατον" τετοιοι υπαρχουν εν αφθονια!.

    Τελος παντων.
    Ευγε για το σαιτ σου.
    Ειναι αντικειμενικο ,πλουραλιστικο.
    Τουλαχιστον εμενα με εκφραζει .
    Τυχαινει να ειμαι ψηφοφορος της Ν.Δ ,ΟΧΙ γιατι με ..'εκφραζει" ιδεολογικα και τετοιες παπαριες ,αλλα απλα γιατι το θεωρω το λιγωτερο κακο,"το μη χειρον βελτιστον",αν με εννοεις.

    Α! και κατι αλλο.
    Συμφωνεις μερικες απο τις ενδιαφερουσες αναρτησεις σου να τις μεταφερω στο press-gr??
    Φυσικα θα αναφερω την πηγη.
    Διαφημιση θα σου κανω,αν με εννοεις.

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα αγαπητέ Αρτινέ και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Μπορεί πολλές φορές μέσα από τα σχόλια να υπάρξουν παρεξηγήσεις, αλλά θέλω να ξέρεις ότι σπανίως διαγράφω σχόλια, εκτός και αν είναι εντελώς ..."φευγάτα".
    Μιλάω βέβαια για εκείνα που θίγουν τιμές, υπολήψεις, οικογένειες, πατρίδα, θρησκεία κ.λ.π.
    Για ενημέρωση:
    Αυτό το ιστολόγιο μπορεί να ...δεξιοφέρνει (πολύ ή λίγο), αλλά ουδέποτε χάιδεψε τα αυτιά κανενός.
    Ένα φίλος με αρχικά σ.π. έχει δίκιο μόνο στο ότι τα έχω "ρίξει" ανοιχτά και εντελώς απαξιωτικά για το Pasok, ακόμη και για την α.ε. του Μεργαλειοτάτου Προέδρου μας.
    Έχει όμως άδικο διότι ουδέποτε με αποκάλεσες "πασοκόσκυλο"
    Τέλος, πάντων.!
    Οι αναδημοσιεύσεις από το παρόν ιστολόγιο είναι ΠΑΝΤΑ ελεύθερες με ενεγό λίνκ στην πηγή της φυσικά.

    Να' σαι καλά.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. gianniotis

    15 Ιανουαρίου 2011 12:01 μ.μ.
    ==
    Ωραια .Πολυ ωραια.

    Aκόμη και για την α.ε. του Μεργαλειοτάτου Προέδρου μας.
    ==
    Εγραψα ενα σχολιο στο press-gr για την "Α.Ε" το προεδρο μας και ειπα μαλιστα οτι πρεπει να του ζητηθουν να .."παραστατικα" του δανεισμου στον ελληνοπολωνο αντρει μινεικο παπανδρεου για το .."κωλοσπιτο" (αξιας δυομισυ δις!!) στην Εκαλη!
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΤΥΠΟΣ επρεπε να περασει απο δικη διοτι:
    1.Αν τα εδωσε εντοκως να διωχθει για (παρανομη) τοκογλυφια.
    2. Αν τα εδωσε "ετσι φιλικα" να μας πει ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ!!!!~

    Οι αναδημοσιεύσεις από το παρόν ιστολόγιο είναι ΠΑΝΤΑ ελεύθερες με ενεγό λίνκ στην πηγή της φυσικά.
    ==
    Οκ.

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αρτινε εισαι μεγαλο νούμερο-κατι σαν τον Σεφερλη να πουμε. Εισαι και σποραδικα εμμισθος για τα σχόλια σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή