Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η Κυβέρνηση "παρέλειψε" να καταδικάσει τον Καντάφι.!

Τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία, δια του αντιπροέδρου της, Δημήτρη Αβραμόπουλου, καταδίκαζε το καθεστώς Καντάφι και τους βομβαρδισμούς πολιτών στη Λιβύη, η Κυβέρνηση έμοιαζε… μπερδεμένη. Καμία επίσημη ανακοίνωση καταγγελίας, ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ούτε και από την Ιπποκράτους, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι απόντος του Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο, υπήρξε «εμπλοκή» ως προς τη γραμμή που θα έπρεπε να ακολουθηθεί σε ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε τους στενούς δεσμούς του ΠΑΣΟΚ με το καθεστώς Καντάφι, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και την προ μηνών επίσκεψη του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου στη Λιβύη.
«Εκφράζουμε σοβαρή ανησυχία και ιδιαίτερο προβληματισμό για την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, η οποία συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση και φόρο αίματος αθώων πολιτών, που διαδηλώνουν στο όνομα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, όπως και οποιαδήποτε μορφή βίας. Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει να κινηθεί άμεσα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των εκεί Ελλήνων πολιτών. Επίσης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αποτροπή μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη και ειδικότερα τη χώρα μας», ανέφερε η ανακοίνωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Bookmark and Share

2 comments: