Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κατοχή λόγω... πατριωτισμού.!

G. Papandreou & Ντομινίκ Στρος – Καν
Μόνο τυφλοί από τον κομματικό φανατισμό ή παντελώς απληροφόρητοι Ελληνες πίστεψαν πριν από ένα έτος, ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου προσφεύγει στο ΔΝΤ από πατριωτικό καθήκον και εξ ανάγκης, προκειμένου να αφυπνίσει τους Ευρωπαίους «εταίρους» και να δείξουν την οφειλόμενη… «κοινοτική αλληλεγγύη» τους.
Αντιθέτως: Οι περισσότεροι Ελληνες ή υπήρξαν από την πρώτη στιγμή βέβαιοι ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελεί συνειδητή και ύψιστη πολιτική επιλογή του κ. Γ. Παπανδρέου ή πιθανολογούσαν ότι ενδεχομένως βρισκόμαστε μπροστά σε απόπειρα επαναπροσανατολισμού της χώρας.
Αλλωστε, από τις αρχές Δεκεμβρίου 2009, που συναντήθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, μέχρι σήμερα που ο κ. Ντομινίκ Στρος – Καν αποκαλύπτει τη συμφωνία του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, πολλά υπήρξαν τα δημοσιεύματα (άρθρα και σχόλια κυρίως) που έκαναν λόγο για συνειδητή επιδίωξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ…
Επιπλέον δε, από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009, τα αποτελέσματα των οποίων άνοιγαν το δρόμο στον πρόεδρο του Κινήματος για την εξουσία, ο κ. Γ. Παπανδρέου γνώριζε άριστα ποια οικονομική και κοινωνική πολιτική οφείλει ν’ ακολουθήσει (αφού ήταν γνώστης των δεδομένων) – όπως γνώριζε επίσης άριστα ότι ήταν αδύνατη η εφαρμογή αυτής της ακραίας αντιλαϊκής πολιτικής αν προηγουμένως δεν θέσει τη χώρα και το λαό της υπό κατοχή.
Και αυτό ακριβώς έπραξε:
Μέσα από απίστευτες δολιχοδρομίες, μέσα από απίθανες παλινωδίες, υπαναχωρήσεις και προελάσεις, μέσα από παραπλανητικές κινήσεις και από συστηματικές συκοφαντίες και εσκεμμένες διαβολές κατά των αντιπάλων του - φάσκοντας και αντιφάσκοντας και τροφοδοτώντας τη διεθνή ανθελληνική εκστρατεία και αφού κατέστησε δια της καθημερινής τρομοκρατίας το λαό μας ευάλωτο και τους ξένους απαιτητικότερους και αφού ανέβασε στα ύψη τα επιτόκια και κατέστησε το δανεισμό ανέφικτο- η έλευση του ΔΝΤ έγινε δεκτή με σκυφτά κεφάλια, αντί να γίνει με σηκωμένες γροθιές.
Θα αναρωτηθεί κανείς: Και δεν τον τρόμαζε τον κ. Γ. Παπανδρέου, ότι κάποια στιγμή – αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια;
Όχι, βέβαια. Ενας ηγέτης, ο οποίος όσα είπε χθες τα αντιπαρήλθε σήμερα, ο οποίος όσα υπόσχεται το πρωί, τα μασάει και τα αναιρεί το βράδυ και ο οποίος καθημερινά ακυρώνει το χθεσινό εαυτό του – επικαλούμενος, μάλιστα τον πατριωτισμό του!– όλα αυτά τα θεωρεί οξυγόνο του, ψωμοτύρι του, όπως θεωρεί και ανόητο τον ελληνικό λαό που δεν αντιλαμβάνεται τις υπηρεσίες που του προσφέρει.
Και όταν στο αμέσως προσεχές μέλλον αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για τις πολιτικές επιλογές του - τι έχει συμφωνήσει και με ποιους για το Κυπριακό, τι έχει συμφωνήσει και με ποιους για το Σκοπιανό, τι έχει συμφωνήσει και με ποιους για την εκμετάλλευση του Αιγαίου κ.τ.λ. κ.τ.λ. –σίγουρα δεν θα εύχεται ν’ ανοίξει η γη να τον καταπιεί, αλλά λόγω του πατριωτισμού του, θα αξιώνει ισόβια δωρεάν σίτιση στο Πρυτανείο του Ελληνισμού…
Σιχτίρ, Χριστόφορε Κολόμβε, με την περιέργειά σου (!) - όπως θα έλεγαν και οι αναρχικοί…

Χρήστος Θεοχαράτος
Bookmark and Share

1 comments:

  1. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

    Αβάσταχτο βάρος είχαν γίνει τα χρέη για έναν 49χρονο οικογενειάρχη στο Βόλο τον οποίο η απόγνωση οδήγησε στην απόφαση να αυτοπυρποληθεί..

    ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή