Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Κύριε Δήμαρχε των Ιωαννίνων, μήπως ήρθε η ώρα να ...δημαρχεύσεις;

Τρεις μήνες πέρασαν από την ανάληψη των καθηκόντων του Φιλ. Φίλιου στη Δημαρχία Ιωαννίνων, αλλά δεν έχει σημειωθεί καμία αξιόλογη κίνηση. Οι περισσότερες μέρες, άλλωστε, πέρασαν με το Δημαρχείο κλειστό, λόγω κατάληψης από τους συμβασιούχους της πρώην ΑΔΕΙ.
Φίλ. Φίλιος
Οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν ακόμη όπως θα έπρεπε, πολλά σημαντικά θέματα έχουν μείνει πίσω και η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι.
Όμως σε όλα αυτά, η αντίδραση του Δημάρχου είναι αδικαιολόγητη. Αντί να βγει μπροστά και να ρυθμίσει την κατάσταση, αντί να προτάξει το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών, που τον ψήφισαν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, αρκείται στα λόγια και περιορίζεται σε αναλύσεις – διαγγέλματα για το κακό που κάνει στο Δήμο το κλειστό Δημαρχείο.
Όμως, ήρθε πλέον η ώρα να… δημαρχεύσει! Αν, πραγματικά θέλει να δουλέψει για το καλό των δημοτών του, όπως έχει πει πολλάκις, θα πρέπει να αφήσει την πολιτική του στρουθοκαμηλισμού και να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο κόσμος θέλει να βλέπει το Δημαρχείο ανοικτό. Θέλει και πρέπει να εξυπηρετείται και όχι να κρέμεται, ακόμη και για το γάμο του, στη βούληση των συμβασιούχων - καταληψιών.
Εξάλλου, ο νέος Δήμος Ιωαννιτών αποτελείται από 4 πρώην Δήμους, τους Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Ανατολής και Περάματος. Και στους 4, υπάρχουν… κενά Δημαρχεία! Γιατί δεν γίνονται εκεί οι συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για παράδειγμα; (Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι η δυνεδρίαση του Δ.Σ. της Τρίτης, θα γίνει στο πρώην Δημαρχείο Παμβώτιδας. Σωστά! Γιατί αυτό να μη γίνει νωρίτερα, να ματαιωθούν συνεδριάσεις και να βαλτώσουν σοβαρά και επείγοντα θέματα;)
Κακά τα ψέμματα: Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Οι συμβασιούχοι θέλουν να μονιμοποιηθούν –και καλά κάνουν-, όμως ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην οργάνωση του Δήμου του. Και είναι εκείνος, στον οποίο θα στραφούν οι πολίτες, όταν πλέον τα πράγματα θα έχουν… ξεφύγει. Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του άλλωστε.!

Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου