Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ποια σχολεία κλείνουν στο Νομό Ιωαννίνων

Σε δεκαπέντε ημέρες περίπου, θα φτάσει και επίσημα η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία που συγχωνεύονται ή κλείνουν στο Νομό Ιωαννίνων.
Ο "Καλλικράτης" στην παιδεία θα επηρεάσει άμεσα τις ορεινές περιοχές στις οποίες λειτουργούν σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών. Είναι δε σίγουρο ότι οι αντιδράσεις από τοπικούς φορείς δεν θα αποφευχθούν, καθώς ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου το κλείσιμο ενός σχολείου έγινε ανώδυνα.
Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες στο Νομό Ιωαννίνων και για λογαριασμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στο κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων Δερβιζιάννων, Τσεπελόβου, Δελβινακίου, Κεφαλοβρύσου και στο κλείσιμο των λυκειακών τάξεων Χρυσοβίτσας.
Ακόμη στην πρόταση του Υπουργείου περιλαμβάνεται η συγχώνευση του 6ου και 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, θέμα το οποίο απασχόλησε, σύμφωνα με πληροφορίες και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ το οποίο συνεδρίασε παρουσία πολλών εκπαιδευτικών και γονιών, που αντιδρούν στην πρόταση αυτή.
Η γνωστοποίηση και επίσημα της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας που θα γίνει εντός των ημερών είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο συζητήσεων και αντιδράσεων κυρίως στις περιοχές όπου μπαίνει λουκέτο στα σχολεία.

epiruspost
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
    Του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων





    Απόφαση γενικής συνέλευσης 2/2 2011 .

    Η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να μην δεχθεί την πρόταση της επιτροπής παιδείας του δήμου για συγχώνευση του 6ου και του 7ου Γυμνασίου .
    Ταυτόχρονα να καταγγείλει τους δύο διορισμένους προέδρους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που χωρίς να έχουν καμία εξουσιοδότηση και καμία ενημέρωση από τους υπεύθυνους του σχολείου μας, ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης των σχολείων.
    Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης από την επιτροπή παιδείας του δήμου.
    Ζητάμε ο δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν υπεύθυνα
    πάνω στο ζήτημα της συγχώνευσης των δύο σχολείων.
    Στη συνέλευσή μας παρευρέθη η διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Ηπείρου κ. Νόκα ο κ. Τσατσαρώνης και οι διευθυντές των γραφείων, και δεσμεύτηκαν μπροστά στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, στους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ ,και στους εκπροσώπους του 15/μελούς των μαθητών, ότι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ πρόταση της περιφέρειας προς το υπουργείο για την συγχώνευση των δύο σχολείων. Αντιθέτως μας υποσχέθηκε την αύξηση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας από την νέα σχολική χρονιά.


    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
    του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή