Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο.
Σεισμός σήμερα στην προαναγγελθείσα εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα "Ελληνική κρίση, για μια θεσμική μεταπολίτευση", η οποία συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ" και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.
Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους.
Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:
Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και
Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.
Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ.
Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.
Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.
Αλλαγη προς ποια κατευθυνση;Μηπως σαν την αλλαγη να μην τιμωρουνται οι πολιτικοι;Αργησε ο πνευματικος κοσμος η'δεν δινει αλλη ανοχη;Αλλαγη πολιτειακου συστηματος χρειαζομαστε πρωτιστως !
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ λεγόμενος ¨πνευματικός κόσμος¨στην Ελλάδα, τι τελικά είναι ; Ολοι τους, απο Καθηγητές Πανεπιστημίων έως καλιτέχνες, πρέπει να περάσουν από την στενοπό της εκλογής ή της προβολής αντίστοιχα. Δεν μπορεί να μην τα εχεις ΄δωσει όλα΄και σε αναδείξει το σύστημα στην Ελλάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πραγματικός ¨πνευματικός κόσμος¨είναι η φτωχή μάνα με τα 5 παιδιά, που μόνη της τα ανασταίνει, ο πατέρας που δουλεύει όλη τη μέρα για να τους θρέψει, - λκαι μόνο τόσες και τόσες αδικίες που υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι, εκτός τον σεβασμό μας, γίνονται πιο πνευματικοί, σμιλεύονται με τον πόνο, τα αδιέξοδα, την σκληρότητα των άλλων. Και συνάμα είναι μαγιά της επιβίωσης του Εθνους μας, γιατί ο πλούσιος, ή ο ¨πνευματικός¨άνθρωπος, θα κένι μόλις 1 ή 2 παιδιά, θα τα στείλει έξω να σπουδάσουν, θα τα μάθει να επιβιώνουν στο γνωστό πλαίσιο, ουσιαστικά άπατρείς, με το ενα πόδι στην Ελλάδα.
Οσο για τον Παπούλια, ανθρωπάκι, μου θυμίζει τον μακαρίτη τον Τσάτσο και τον τυπικό Στεφανόπουλο, χίλιες φορές η τρέλλα του Σαρτζετάκη !!
Πτωχεύσαμε μάγκες !!! Σε όλα...