Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Ντομινίκ Στρος-Καν.!

 Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να παρουσιασθεί εντός της ημέρας ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής του ΔΝΤ μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ, όπου κρατείτο, στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.
Θα παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν δέχτηκε, επίσης, να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα, που να υποδηλώνουν πάλη.
Ο δικηγόρος του Γουίλιαμ Τέιλορ είπε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι ταλαιπωρημένος αλλά καλά σε γενικές γραμμές.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν.
"Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις".
Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει τη συνέχιση της κράτησης του Στρος-Καν, ενώ αποφυλάκιση με την καταβολή εγγύησης θα επιδιώξουν οι συνήγοροί του.
Στο πλευρό του ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει τη σύζυγό του, δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, η οποία δήλωσε πως δεν πιστεύει τις κατηγορίες "ούτε για ένα δευτερόλεπτο". "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά του θα αποδειχτεί", γράφει η Σινκλέρ σε μια σύντομη ανακοίνωση της και απευθύνει έκκληση ..."για ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση".
Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου