Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο Σαμαράς, τα κουστούμια του και το μνημόνιο.!

Του Γρηγόρη Ρουμπάνη
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει παραγγείλει δυο κουστούμια. Ένα καλοκαιρινό και ένα φθινοπωρινό. Για την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού.
Κατά τη μια έννοια, η Τύχη επιτέλους του χαμογελά. Μετά πολυετή περιπέτεια με το σύστημα Μητσοτάκη, το οποίο άλλοτε ως κυρίαρχο και άλλοτε ως εξισορροπητικό βαρίδι τον είχε στο περιθώριο, βλέπει να πλησιάζει η ώρα που θα πάρει στα χέρια του την εξουσία. Τα πράγματα μπήκαν στο δρόμο τους.
Βλέποντας όμως την κατάσταση προσεκτικά, περισσότερο με παγιδευμένο με νάρκες μοιάζει το τοπίο παρά απλώς με δύσβατη περιοχή. Και ο ίδιος δείχνει εξαιρετικά προβληματισμένος για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Και τον τρόπο για να τον διαβεί. Προβληματισμένος έως φοβισμένος.
Είπε πολλά προχτές στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε ένα κομματικό ακροατήριο, στο οποίο είχαν θέση όλοι όσοι χρημάτισαν ιερείς και ιέρειες της κυβέρνησης Καραμανλή (πλην στιγματισμένων από τα γνωστά σκάνδαλα), ή όσοι προσδοκούν να χειροτονηθούν ιερείς και ιέρειες στη δική του μελλοντική κυβέρνηση, ήταν εκεί. Στο Περιστύλιο. Εκεί που υπογράφηκε η σύμβαση ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ από τον ιδρυτή της παράταξης Κώστα Καραμανλή. 
Είπε για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών προκειμένου να απελευθερωθεί η επιχειρηματικότητα να ανοίξουν οι δουλειές και να ανασάνει ο κοσμάκης, για τις αποκρατικοποιήσεις και πώς πρέπει να γίνουν, τη συνδικαλιστική οπισθοδρομική παρέα του ΠΑΣΟΚ που έχει τη δική της συμβολή στη σημερινή κατάντια της χώρας, καθώς και την κατηγορηματική του άρνηση να συναινέσει υπό τους όρους της τρόικας στην οριστική καταβαράθρωση του τόπου.
Είπε πολλά. Και δήλωσε έτοιμος για το ορατό ενδεχόμενο να καταρρεύσει πλήρως το οικοδόμημα του ΠΑΣΟΚ, να αναλάβει ο ίδιος τη διακυβέρνηση, το θέλουν δεν το θέλουν οι κηδεμόνες της χώρας. 
Έστειλε όμως και ένα άλλο μήνυμα: ότι δεν αμφισβητεί τον πρώτο λόγο που έχουν στη διαχείριση της τύχης της Ελλάδας. 
Το έστειλε δια της σιωπής του στο κρίσιμο ερώτημα που έχει τεθεί από κορυφαίους συνταγματολόγους, όπως ο Γιώργος Κασιμάτης και ο Δημήτρης Μπέης τι θα γίνει με την ισχύ του μνημονίου. Μιας σύμβασης που καταργεί το Σύνταγμα της χώρας με την υπογραφή μιας υπουργικής απόφασης. Αυτής που έθεσε σε εφαρμογή το μνημόνιο. Δεν μίλησε για τον επαναπροσδιορισμό του χρέους, ποιο μέρος του είναι πραγματικό και ποιο είναι ανήθικο. Ποιο δηλαδή επιβλήθηκε στον φορολογούμενο πολίτη χωρίς να ωφελεί τη χώρα και απλώς το κέρδος κατέληξε στα χρηματοκιβώτια ξένων επιχειρήσεων και Ελλήνων πολιτικών που είναι του σχοινιού και του παλουκιού. Να ξεκαθαριστεί αυτό το χρέος, να δώσουμε ο,τι είναι να δώσουμε και να προχωρήσουμε από τούδε και στο εξής με καθαρό το μέτωπο.
Αυτό είναι το μέγιστο ερώτημα σήμερα. Αυτό για το οποίο έχουν μιλήσει επίσης προσωπικότητες και δυνάμεις της Αριστεράς, έστω και αν δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, όπως κάνει ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα. Εξουσία χωρίς κατάργηση του μνημονίου, χωρίς επαναπροσδιορισμό του χρέους, είναι ανάπηρη εξουσία. Είναι εξουσία καταδικασμένη στον αργό και επώδυνο θάνατο. Είναι εξουσία που παρασέρνει στον ίδιο θάνατο και την κοινωνία. Αυτή που θέλει να σώσει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Bookmark and Share

9 comments:

  1. Καλαμτιανος κλουν.Υποσχεται ο,τι δεν ελεγε τα προηγουμενα χρονια..
    Παντως τα κοστουμιακαλα εκανε και τα πηρε θα τα φορεση για καμια κουμπαρια στην καλαματα.
    Οσο για κτον Κωστα Μητσοτακη ο κος Σαμαρας ειναι ακομη νηπιον..
    Ββεβαιως να πουμε οτι τα μετρα που υποσχεταο ο κατα φαντασιαν μελλων πρωθυπουργος ειναι τα τερισσοτερα σωστα πλην της φορολογησεως με συντελεστη 30% που εινια πολυ υψηλο.
    Περιμεναμε κατι πιο θαραλλεο..

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικός ο Σαμαράς στο Ζάππειο. Έδωσε ελπίδα στον κόσμο. Και έκλεισε με κορυφαία φράση: "Είμαστε Έλληνες, είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει".
    Το σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει πανικοβληθεί. Ο Σαμαράς φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικός ο Σαμαράς στο Ζάππειο. Έδωσε ελπίδα στον κόσμο. Και έκλεισε με κορυφαία φράση: "Είμαστε Έλληνες, είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει".

    EΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ 4:05 KAI 8:08,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΝΕΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ 8:21 ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΣΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΓΚΙΟΡΚΟΣ ΑΦΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΧΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελα τώρα !
    Τούς πιστεύετε στα σοβαρά όλους αυτούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το αψηλο αμαθητο παιδι ειπε:

    "Ναι στα μαυρα απἐξω" (σπονσορας του κομιστη με την καραμελα στο στομα ειναι;)

    "Ναι στα αυθαιρετα", γιατι ρε Αντωναρα τσογλαναρά; εμεις μαλακες ειμαστε που δεν ειμαστε αυθαιρετοι και εχουμε κανει το σκατο παξιμαδι για να πληρωνουμε τα παντα;

    "Μειωση φορολογιας", Γιγαντα μου εσυ! Ο Χρυσανθος ο ντεμεκ εθνικοφρων σταλινικος σουφτιαξε το προγραμμα; Μειωση φορολογιας χωρις μειωση Δημοσιου; εισαι σοβαρος ρε κοπανε;

    Απο που θα κοψεις ρε Αντωναρα;
    Γιατι δεν μας λες; μηπως διοτι παραμενεις λαϊκιστης και λες μονο οσα ακουγονται ευχαριστα; Αφου αυτα που προτεινεις αυξανουν το ελλειμμα! Και το κυριώτερο: απο που θα πληρωσεις ΑΥΡΙΟ οχι καποια στιγμη στο μελλον μισθους και συνταξεις εαν δεν εχεις το μηνμονιο;

    Ελπιζω οι μπουμπουνοκεφαλοι σαμαρικοι να καταλαβαν πλεον οτι:
    1. η συνταγματικοτης του μνημονιου δεν αμφισβητειται απο Σαμαρα. Πατε γι'αλλες πολιτειες αριστεροδεξιοί.
    Ο αρχηγος σας ειναι ο πλεον συστημικος.
    2. ΔΕΝ ζητησε εκλογες για να εφαρμοσει την προγραμματαρα του.
    Γιατι ρε Αντωναρα δεν θες να μας βγαλεις μια ωρα αρχυτερα απο το μνημονιο;
    3. Δεν ακουσα τιποτα για το μεταναστευτικο (αλλα στην Κηφισια που ζει ο Αντωνακης παιζουν μονο Real Athenian Housewives ντεν εχει αμπντουλ και χασαν και καριμ)
    4. Δεν ακουσα κατι ξεκαθαρο (οχι ψιθυριστο) για ιδιωτικοποιησεις και ξηλωμα του πρασινου κηφηναριου απο τις ΔΕΚΟ. Κολωνεις Γιγαντα;
    5. Για τα Σκοπια θα πεις τιποτα η τοχει φαει η μαρμαγκα αυτο;

    Ακουσα οτι ειμαστε Ελληνες λεει που δεν πεθαινουμε. Μαζι σου σ'αυτο Αντωναρα μου αλλα εσυ τσογλαναρά Αντωναρα εβριζες ως προδοτες πολλους απο μας το 93 οταν προτειναμε το "Σλαβομακεδονια" για τους γυφτοσκοπιανους (αποψη που πλεον ενστερνιζεται και ο Ανθιμος και δεν ειναι ραδιο αρβυλα πληροφορια). Σημερα τσογλανοειδες μας βαζεις στους Ελληνες ή εξακολουθεις να μας θεωρεις προδοτες εσυ κακεκτυπο του μαλακαντρεα σε λαϊκισμο και βλακεια;

    Αντωναρα: εχεις επενδυσει σε "πολιτικο CDS" εναντιον της χωρας. Εαν η Ελλας πεθανει ξαφνικα οικονομικα να ερθεις εσυ και να μοιρασεις δραχμουλες, τον σπορο που ποτε δεν πεθαινει, στα ζωα που επισης ποτε δεν πεθαινουν. Ολα αυτα βεβαια εν μεσω καπνιζοντων ερειπιων. Δεν εισαι ηγετης ή πολιτικος Αντωναρα. Πολιτικαντης εισαι και μαλιστα αισχιστος, Ελληναρα μου εσυ με εξαγορασμενη το 80% της θητειας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή